Lily tapasi: ihana, komea, ympäripyöreä Kevin Spacey

kevin2.jpg

Tänään on suuri päivä kehutun House of Cards -sarjan faneille: toinen tuotantokausi on tullut Netflixiin. Tapasimme Lontoossa pääosaa, vallanhimoista kongressiedustaja Frank Underwoodia esittävän Kevin Spaceyn, ja huomasimme että hänellä saattaa olla piileviä poliitikon kykyjä.

 

Istun pyöreän pöydän ääressä lontoolaisen Soho Hotelin huoneessa viiden muun eurooppalaisen toimittajan kanssa. Olemme Netflixin pressitilaisuudessa, jossa tapaamme House of Cards -sarjan näyttelijöitä. Hillitsen itseni, etten huokaisisi ihastuksesta.

Kevin Spacey on nimittäin juuri astunut huoneeseen. Hän on vähintään yhtä komea kuin telkkarissa ja valkokankaalla. Hän on ruskettunut. Harmaa puku on tyylikäs mutta rento, paidan ylin nappi on auki. Ranteessa hänellä on sininen kumiranneke, sellainen joita myydään hyväntekeväisyyskampanjoissa. Siinä lukee BE STRONG.

Spacey istuutuu. Netflixin edustaja ilmoittaa, että meillä on 20 minuuttia aikaa. Minulla on kaksi huolella valittua kysymystä, sillä tiedän, etten ehdi kysyä enempää.

 

Norjalainen toimittaja aloittaa.

”Mitä mieltä olet [sarjan pääpari] Frank ja Claire Underwoodin avioliitosta?”

”Minun työni ei ole kertoa katsojalle, mitä tämän tulisi ajatella sarjasta. Minun työni on näytellä roolini niin hyvin kuin osaan. Antaa ihmisten tehdä päätöksensä itse”, Spacey vastaa kuivasti.

 

”Sarjassa sekoittuu se, kuka on hyvä ja kuka paha. Miten sinä näet sen?” tanskalainen toimittaja jatkaa.

”Minun roolini näyttelijänä on palvella käsikirjoitusta ja olla tuomitsematta hahmoja. Näyttelijä ei voi näytellä hyvää tai pahaa hahmoa. Ne eivät ole aktiivisia adjektiiveja. Voin näytellä vain aikomuksia, sitä mihin hahmo pyrkii ja miksi hän tekee niin.”

 

”Pitääkö Frank Underwood itseään hyvänä ihmisenä?” tiedustelee puolestaan saksalainen toimittaja.

”Nyt sinä vaadit minua puhumaan fiktiivisenä hahmona, joka en ole. En voi tehdä sitä.”

”Mutta sinähän kävelet hänen kengissään, kun näyttelet häntä.”

”Minä olen näytellyt monenlaisia hahmoja. Ei ole minun työni tai vastuuni kertoa, ovatko he hyviä vai pahoja.”

 

”Onko suhtautumisesi politiikkaan muuttunut sarjan tekemisen myötä?” tiukkaa espanjalainen toimittaja.

”Minun mielipiteelläni ei ole hitonkaan väliä. Ei ketään kiinnosta paskaakaan, mitä näyttelijä ajattelee politiikasta.”

 

kevin1.jpg

 

Meillä on enää viisi minuuttia aikaa. Avaan vihdoin suuni.

”Ihailetko Frank Underwoodia tai oletko hänelle kateellinen, kun hän on niin menestynyt ja vaikutusvaltainen?”

”Jälleen kerran sinä pyydät minua arvostelemaan hahmoa katsojan puolesta. On parasta että tukin suuni ja annan muiden tehdä omat arvionsa.”

Kevin Spacey katsoo minua silmiin. Hän on kuunnellut kysymykseni ja vastannut siihen, tai no, jättänyt vastaamatta. En ehdi kysyä toista kysymystäni. Katselen Spaceyn kasvoja. Silmien ympärillä on rusketusrajat aurinkolaseista.

 

Kaksikymmentä minuuttia on täynnä. Spaceyn jälkeen haastattelemme vielä muita näyttelijöitä. Pressitilaisuus loppuu. Myöhemmin näen vilauksen Spaceystä hotellin käytävällä. Hän imee smoothieta.

 

Palaan kotiin. Olen saanut Netflixin pressisivuille tunnukset, joilla pääsen katsomaan House of Cardsin toisen tuotantokauden jaksoja ennakkoon. Toinen kausi on vähintään yhtä hyvä – ja vielä jännittävämpi ja synkempi – kuin ensimmäinen.

Kevin Spaceyn hahmo Frank Underwood ja hänen vaimonsa Claire Underwood toimivat entistäkin kylmemmin ja julmemmin päämääriensä saavuttamiseksi. Kun katson Frank Underwoodin kasvoja, näen Kevin Spaceyn, joka katsoi minua silmiin ja jätti vastaamatta kysymykseeni.

 

Jos Kevin Spacey puhuu aina niin itsevarman ympäripyöreästi kuin Soho Hotelissa, hänestä tulisi erinomainen poliitikko (melkein yhtä hyvä kuin kylmäverinen Frank Underwood). Ja se jos mikä on hyvää PR:ää poliittiselle trillerille.

 

House of Cardsin toinen tuotantokausi nyt Netflixissä.

//www.youtube.com/embed/gBabKoHSErI

 

Teksti: Anni Kemppainen, joka tietää, ettei tv-sarjan katsominen tunnu enää samalta, kun on kohdannut pääosan esittäjän silmästä silmään

Kuvat: Netflix

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *