Lily uudistuu - ennakkokurkkaus muutoksiin

Toimitus

 

Isoja uutisia: Lily uudistuu toukokuun alkupuolella.

Saamme teiltä lilyläisiltä jatkuvasti palautetta siitä, mikä saitilla toimii ja mitä pitäisi kehittää. Uudistukset on tehty käyttäjiltä saadun palautteen pohjalta.

Tässä ennakkomaistiaisina esimerkkejä siitä, mikä muuttuu.

Mitä:

Etusivu uudistuu

 • Jotta Lilyn jatkuvasti lisääntyvästä tarjonnasta olisi entistä helpompi löytää itseä kiinnostavaa sisältöä, uudistamme etusivua (uudennäköinen etusivu tämän jutun kuvissa).
 • Etusivusta tulee entistä kuvapainotteisempi, ja suositellut blogit nostetaan selkeämmin esiin. Tavoitteena on, että käyttäjä löytää etusivulta helposti eteenpäin juuri häntä kiinnostaviin blogeihin ja juttuihin ja että etusivulla pyörii aina otos saitin kiinnostavimmista ja luetuimmista tuoreista jutuista.
 • Tutunnäköinen, kaikkien Lilyn tuoreimpien juttujen feedi löytyy yhä aihekategorioiden eusivuilta.
 • Nykyisiä kategorioita yhdistetään, jotta kategoriaetusivut palvelevat paremmin kiinnostavan sisällön löytämisessä. Mikään vanha kategoria ei poistu, eikä juttujen tägäämiseen tule muutoksia.

   

Uusia mahdollisuuksia bloggaamiseen

 • Yksittäisiin kommentteihin vastaaminen ja kommentista tykkääminen on mahdollista.
 • Postaukseen voi ladata monta kuvaa kerralla.
 • Blogin leveys vapautuu, eli blogista voi halutessaan tehdä paljon nykyistä leveämmän.
 • Jatkossa kaikissa blogeissa on vain yksi sivupalkki. Sivupalkkiin voi lisätä entistä enemmän widgettejä eli kuvia, linkkejä, tekstiä jne.
 • Blogiin tulee uusi hallintatyökalu, josta pääsee helposti ja keskitetysti muokkaamaan blogia ja näkemään kaikki uudet kommentit.

   

Lisäksi

 • Sivustosta tulee responsiivinen, eli saitti skaalautuu nätisti riippumatta siitä, millä laitteella sitä käytät.
 • HUOM! Responsiivisuuden - ja monien käyttäjien toiveiden - myötä kaikissa Lilyn blogeissa on uudistuksen jälkeen ainoastaan yksi sivupalkki. Responsiivisuus merkitsee, että blogin postausalueen leveys vaihtelee hiukan riippuen laitteesta, jolla sitä luetaan. Siis jos sinulla on Lilyssä blogi, käy uudistuksen jälkeen katsomassa, miltä blogisi näyttää ja muokkaa siitä uusilla työkaluilla juuri sennäköinen kuin haluat.

 

Milloin:

 • Uudistunut Lily on livenä toukokuun alkupuolella. Kerromme tarkemmin kaikista muutoksista lähempänä livetystä.

 

Iloisin ja innokkain uudistusterveisin toimitus 

Kommentit

Luru
Changes

Oi, näyttääpä kivalle! Ja jee, hyviä teknisiäkin uudistuksia tulossa, hyvä hyvä!:)

heta margareta
Viinillä

Jeeeeee!

jjonaa

Vaikuttaa tosiaan kivalta noi kaikki uudistukset, innolla odotetaan:)

Toimitus
Toimitus

Kiva kuulla! Toimituksessakin intopinkeillään tästä.

Mindeka
Ma-material Girl

Tykkään, tykkään!

Toimitus
Toimitus

Ja ihan kohta mä tykkään sun kommentista, Mindeka :)

Mindeka
Ma-material Girl

Ja mä sun!

Essi Juulia
kissa vieköön

Ihanaa! Tuo etusivun ulkoasu näyttää supertyylikkäältä, ja ennenkaikkea selkeältä! En malta odottaa muutoksien tuloa, iii :--D

Kristaliina
Puutalobaby

Kommentista tykkääminen & yksittäiseen kommentteihin vastaaminen > JEE! Odotetaan innolla!

Dalmi
Arkisokka

Oi, hyvältä kuulostaa! :)

LTL-Anna
Loving These Looks

Jee, hyvältä näyttää, odotan innolla! :)

Näyttää erittäin hyvältä. Odotan innolla.

empuska

Hei, onko tuohon kirjautumis/kommenttiosioihin tulossa mitään muutosta tai parannusta? Itsellä sivuston toimivuus on todella ongelmallinen ajoittain juuri noiden takia.

Maya

Vooooi hitsi! Ehdin juuri ihastua tuoreen blogini kompaktiin kolmipalstaiseen kokoon. Nyt menee bloggarilla hetkeksi sormi suuhun uutta ulkoasua pohtiessa!

Toimitus
Toimitus

empuska, kerro tarkemmin, millaisia ongelmia sulla on. Voidaan koettaa auttaa, kun tiedetään, missä tökkii.

Sarah-

kivakiva!

Rekolan plikka
Muuri

Tuleeko videoiden upottamiseen mitään muutoksia?
(Ihmettelen suuresti, miksi upotetut videot ovat aina pikkuruisia, ja lisäksi muista palveluista kuin youtubesta (käytännössä Vimeo) upotetut videot asettuvat aina oikeaan reunaan, vaikka mieluiten keskittäisin ne.)

Lisäksi olen kaipaillut tekstin tasausta molempiin reunoihin.

Pieniä, mutta silmääni kirveleviä muotoiluasioita :-)

empuska

Sisäänkirjautuminen vasemmassa yläkulmassa jää latailemaan eikä tämän takia pääse kirjautumaan sisään. En tiedä, johtuuko se siitä, että kirjautumisjuttu on jotenkin JavaScriptillä toteutettu ja selain ei sitten jostain syystä jaksa juuri sitä tiedostoa ladata. Ainakin Operalla käyttäessä se ilmoittaa "99/101 elementistä ladattu", kun jää pyörittämään latauspalloa tuohon sisäänkirjautumiseen (sama ilmiö sitten näkyy sivustojen kommenttiosioissa).
 

Toimitus
Toimitus

Rekolan plikka: pikkuruisuus kiinnostaa - kerro lisää ja laita vaikka ruutukaappaus pienestä videosta kommenttiboksiin tai suoraan mulle kati.toivanen(at)a-lehdet.fi, en ole törmännyt tuollaiseen koskaan aiemmin. Muutoksia videoiden lataamiseen ei ole suunnitteilla, koska meidän korviin ei ole juuri kantautunut uutisia ongelmista hommassa.

Et muuten ole ainoa, jonka silmää tasattu teksti miellyttää. Tutkailemme asiaa ja katsomme, mitä sille voi tehdä.

empuska, kuulostaa eksoottiselta, eikä tietenkään pitäisi olla noin. Onko tilanne sama kaikilla selaimilla?

Rekolan plikka
Muuri

Taisin valita sanani huolimattomasti palautepuuskassani. :-D
Kyse ei ole siis videoiden erityisen pikkuruisesta koosta, vaan ylipäänsä siitä, että videon kokoa ei pysty valitsemaan itse, vaan youtube-video näyttäytyy aina samankokoisena palstalla. Se on nyt noin puolet palstani leveydestä. Youtuben upotuskoodeihin pystyy valitsemaan eri kokoja, mutta niistä huolimatta ovat videot aina siinä samassa noin puolen palstan koossa. Koska en ole saanut videoita palstan levyisiksi, olen keskittänyt niitä. (Sisäinen insinöörini on erittäin neuroottinen geometriasta ;) ) Keskittäminen on mahdollista silloin, kun videon liittää suoralla youtube-linkillä, mutta upotuskoodia käyttämällä video asettuu aina vasempaan reunaan. Ja tästä päästään siihen, että osa jakamistani videoista on keskitettyjä ja osa vasemmassa reunassa palstaa, ja tästäkään ei insinöörin logiikka tykkää.

(Olen varsin tuore Lilyläinen, joten on myös mahdollista, etten vaan osaa.
Luulen, että pro-tason koodaustaidoilla pystyisin kiertämään tämän ongelman jonkinlaisella videon esikatselukuvakkeella (?) mutta sisäinen koodarini on vasta vauvaiässä. Enkä tiedä mitä kaikkea Lilyn alustaan voi käytännössä koodata.)

Kaikesta aiheuttamastani hämmennyksestä huolimatta :) odotan uudistuksia innolla, erityisesti yksittäisiin kommentteihin vastaaminen ja kommenteista tykkääminen kiinnostaa! Samoin palstan leveys saattaa lähteä kasvamaan uudistuksen myötä.

Lily on varsin mainio alusta! En kai sitä muuten olisi palstalleni valinnutkaan :-)

Toimitus
Toimitus

Kiitos täsmennyksestä Rekolan plikka! Tämä plikka täällä kaivelee asiaa Lilyn teknisestä puolesta enemmän tietävien kanssa ja palaa asiaan. Huippua, että perustit blogin Lilyyn!

häkkilintu

Musta on jotenkin suloista, miten positiivisesti Lilyssä käyttäjien osalta suhtaudutaan muutoksiin. Verrattuna teinivuosien kokemuksiin demi.fi-palvelun uudistuksista (ikuista narinaa), niin täällä uusi koetaan selkeästi enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Hyvä hyvä. 

Toimitus
Toimitus

Mekin tykätään tästä asenteesta kovasti! Ja toki toivotaan käyttäjiltä kaikenlaista palautetta siitä, miten uudistunut saitti toimii ja millaista sitä on käyttää.

gingermint
Hyppynaru solmussa

Monta kuvaa kerallaan, JES!!!!!

T: Hyppynaru solmussa

Kommentoi