Lily uudistuu: Näin valmistaudut blogimuuttoon

Iloisia uutisia! Lilyn blogit pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa näillä näkymin jo helmi-maaliskuun vaihteessa. 

Kuten aiemmin on kerrottu, Lilyn kokonaisvaltainen uudistus toteutetaan vaiheittain. Puolentoista kuukauden päässä häämöttävässä ensimmäisessä vaiheessa kaikki Lilyn blogit siirretään uudelle alustalle. Tuhansien blogien siirtäminen on valtava urakka, joten haluamme varmistaa, että kaikki sisällöt saadaan onnistuneesti muutettua uuteen kotiinsa, ennen kuin alamme pikku hiljaa kehittämään sivustolle uusia ominaisuuksia.

Mutta mitä tämä tarkoittaa bloggaajille? Täytyykö jo varata muuttoauto ja käydä lähikaupassa kysymässä banaanilaatikoita? Ei suinkaan, me hoidamme blogisi siirron puolestasi. Jos kuitenkin haluat auttaa valmisteluissa ja viilata blogiasi uutta alustaa varten, on muutama asia, jotka voit tehdä.

Banneri

Uudistuneella sivustolla on tietysti myös erilaisia, uudistuneita suositteluelementtejä blogeille ja postauksille. Jos postauksessa ei ole kuvaa, suosittelukuvaksi nousee blogin banneri. Siksi nyt on erinomainen hetki toteuttaa mahdolliset haaveet uudesta bannerista! Bannerikuvan on hyvä olla 980 px leveä, mutta korkeus voi olla mitä tahansa. Koska suurin osa Lilyn käyttäjistä lukee blogeja mobiililaitteella, kannattaa suosia ennemmin korkeaa kuin matalaa bannerikuvaa. 

Profiilikuva

Kannattaa kurkata myös profiiliin tallentamaasi kirjoittajakuva. Profiilikuvana toimii parhaiten neliön muotoinen kuva, jonka minimikoko on 740 x 740 px. 

Blogin kuvaus

Blogin kuvausteksti löytyy blogin hallinnasta asetukset-välilehdeltä. Tämä teksti näkyy jatkossa myös hakukoneissa ja blogien listaussivulla. Jos kenttä on syystä tai toisesta vielä tyhjä, nyt kannattaa olla kaukaa viisas ja kirjoittaa rakkaasta palstastasi joku kuvaava ja kiinnostava esittely.

Kuvaustekstin maksimipituus on 150 merkkiä. Hyvä kuvausteksti on napakka, mutta kuvaa sinua ja blogiasi.

Sivupalkki

Yli 70 % käyttäjistä käyttää Lilyä mobiililaitteella, minkä takia yksi uudistuksen tärkeimmistä painopisteistä on tehdä sivuston käyttämisestä helpompaa ja mukavampaa erityisesti puhelimella tai tabletilla. Tähän asti mobiililaitteella selatessa on joutunut scrollaamaan aina sivun alalaitaan asti päästäkseen käsiksi sivupalkkiin. Sivupalkki poistuu uudistuksessa, joten jos sinulla on siellä esimerkiksi jotain tärkeitä tekstejä tai kuvia, ne kannattaa tallentaa helmikuun puoliväliin mennessä. 

Sivupalkkia korvaamaan tulee uudistunut navigaatiopalkki, joka löytyy sekä desktop- että mobiiliversiossa heti blogin ylälaidasta. Etusivun ja arkiston lisäksi navigaatioon on mahdollista lisätä omia sivuja ja koota esimerkiksi tiettyä aihetta käsitteleviä postauksia. 

Kirjoittajan esittely

Kirjoittajan esittelyn on voinut tähän asti lisätä sivupalkkiin erillisenä widgettinä. Jatkossa se löytyy kunkin käyttäjän profiilista Minä-otsikon alta. Koska blogin kuvausteksti on varsin lyhyt, Minä-kentässä on reilummin tilaa kertoa itsestäsi ja blogistasi.

Tekstiä kirjoittaessa kannattaa tietenkin kertoa kuka olet ja pohtia myös esimerkiksi sitä, kenelle kirjoitat ja miksi. Entä millaiseksi haluaisit blogisi profiloituvan? Kuvauksesta on hyvä käydä ilmi myös mahdolliset yhteystietosi. Koska sivupalkki poistuu, teksti kannattaa luonnostella muistioon odottamaan muuttoa. Uudella alustalla riittääkin sitten, kun klikkaa copy + paste, ja voilá – uusi ja inspiroiva profiilisivusi on valmis! 

Tarkista sähköpostiosoitteesi

Uudistuneelle sivustolle kirjaudutaan sillä sähköpostiosoitteella, jonka olet tallentanut tietoihisi. Käy siis kurkkaamassa käyttäjätilisi asetuksissa, että osoite on ajan tasalla. 

Hyvä aika aktivoitua

Jos blogisi on luotu ennen vuotta 2016 ja olet julkaissut yhteensä alle 3 postausta, mutta haluat siirtää blogisi uudelle alustalle, ota yhteyttä toimitukseen mahdollisimman pian. Jos taas olet perustanut blogisi yli puoli vuotta sitten, etkä ole julkaissut vielä ainuttakaan postausta, nyt on hyvä aika aktivoitua! Jos haluat syystä tai toisesta säilyttää tyhjän blogisi, otathan yhteyttä toimitukseen.

 

Ai mikä ihmeen uudistus? Lue lisää:

Lily uudistuu – katso ensimmäiset kuvat ulkoasusta

 

Edit 11.1.2019 kello 17: Tarkennettu blogin kuvauksen merkkimäärää ja kirjoittajan esittelyn sisältöä.

Kommentit (10)
  1. Moikka! Blogien sivupalkkeihin linkatut Instagram-tilit eivät ole (ainakaan omassa blogissa/laitteilla/selaimilla joita käytän) toimineet pitkään aikaan. Kuvia ei näy, lukee vaan teksti ”Valitettavasti kuvia ei voitu hakea” tms. Toivottavasti tämä korjaantuu uudistetulla sivustolla!

    1. Kiitos tärkeästä kommentistasi <3 Tämä on otettu uudistuksessa huomioon! 

  2. ylläolevalle: VOITKO LOPETTAA AAA AA! TOIMITUUS! tääl on taas näitä jotka ei tänne kuulu..mitä lie virustehtailijoita

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *