Lilyläisten hallitus – keille jaetaan salkut?

Toimitus

Yhdet tulevien vuosien odotetuimmista vaaleista ovat Yhdysvaltain presidentinvaalit vuonna 2016. Mukana menossa toivon mukaan Hillary Clinton, joka pyrkii demokraattien ehdokkaaksi. 


Päivän sana on tunnustelu. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tunnustelee nyt huolella eri puolueiden puheenjohtajia ja yrittää miettiä, millainen hallitus tähän maahan seuraavaksi muodostetaan: peruspunamulta, perusporvari vai jotain ihan muuta, jolle ei ole vielä nimeä?

Koska joutunemme elämään maan hallituksen suhteen epätietoisuudessa vielä tovin, otetaan lämmittelyä tunnusteluihin miettimällä, millainen olisi lilyläisistä koottu hallitus.
 

Pääministeri: Toimitus.
Pääministerit ovat perinteisesti hahmoja, jotka luotsaavat laumaansa parhaansa mukaan ja laukovat valtiomiesmäisiä kryptisiä lauseita, joista kukaan ei ota selvää (kuten vaikka tämän päivän Helsingin Sanomissa väistyvä pääministeri Alexander Stubb, joka määritteli luottamuksen olevan sitä, kun ”kaksi ihmistä menee samaan huoneeseen, katsoo toisiaan silmiin ja miettii, miten Suomi saadaan nousuun”). Se sopii meille, sillä kuten Ite puin -blogin Tiiti taannoin Lilyläisten perustyyppejä -postauksessaan meitä kuvaili: ”Btw, tässä 9000 uutta blogia, joista me tykätään. Ai miksi? Ei kerrota. Mutta kohta Virpi Salmi tulee sanomaan jotain hauskaa.” Palkkaamme Virpin erityisavustajaksemme.

Ulkoasiainministeri: Tommi, Isyyspakkaus.
Tommi huolehtisi erityisesti suhteistamme Yhdysvaltoihin – kerta toisensa jälkeen.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri: Jenni, Pupulandia.
Ulkomaankauppaministerin salkkuun kuuluva jatkuva reissaaminen onnistuu naiselta, joka on viimeisten kuukausien aikana matkustanut muiden muassa Islantiin, Portugaliin ja Japaniin.  

Kehitysministeri: Helmi K., Sivulauseita.
Olisi ihana ajatus, että ihminen, jonka päätösvallassa on Suomen kehitysyhteistyö, olisi mahdollisimman humaani ihminen – sellainen kuin Helmi K.

Valtiovarainministeri: Nata, White Trash Disease.
Vaikka Nata ei äänestänyt, pakotamme hänet silti ottamaan vastuun maan tulevaisuudesta. Blogissa jakamiensa vinkkien perusteella Nata osaisi panna raha-asiamme kuntoon ja menot kuriin.

Oikeusministeri: Heta Margareta, Viinillä.
Viinillä-blogin pitäjä on joutunut miettimään lainsäädäntöasioita uuden alkoholilainsäädännön vuoksi niin paljon, että uskomme perehtymisen muihinkin lainopillisiin asioihin onnistuvan tuosta vain.

Kulttuuri- ja asumisministeri: Laura T., Missä olet Laura?
Lauralle kulttuuri on muutakin kuin kulttuurituotteita. Se on ihmisyyttä ja elämää ja juuri siksi hän olisi paras kulttuuriasioita ajamaan.

Sisäministeri: Koko, Ruskeat tytöt.
Kokosta Suomen maahanmuuttopolitiikka saisi kunnollisen, älykkään ja inhimillisen uudistajan.

Puolustusministeri: Emmi Nuorgam, Mun elämä, milloin siitä tuli näin (ihana).
Nyt ei puhuta sotilaallisesta puolustamisesta vaan arvostamastamme tyypistä, joka puolustaa mielipiteitään ja kannustaa muita kertomaan omansa hurjan hienosti.

Opetus- ja viestintäministeri: Pari sannaa, Looking for Mr. Darcy.
Väitämme, että suomalaisen opetuksen taso nousisi kohisten, jos siitä saisi päättää ihminen, joka todella tieää, mikä sen nykytila on. Ja osaa myös viestiä sen ah niin mainiosti.

Maa- ja metsätalousministeri: Asikaine.
Blogi on täynnä maanläheisyyttä ja silloin tällöin kurotuksia metsätalouden suuntaan.

Liikenne- ja kuntaministeri: Nii, En vaihtais sekuntiakaan.
Suomen valtavan koon ymmärtää paremmin, kun sille antaa perspektiiviä nainen 300 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen.

Ympäristöministeri: Kristaliina, Puutalobaby.
Jos ekologisemman elämän puolesta voi puhua tavalla, joka ei syyllistä ja jossa myöntää omat vikansa ja puutteensa, se innostaa muitakin muuttamaan elämäänsä sellaiseksi, että maapallo kestää.

Elinkeinoministeri: Hanna R., Myötä- ja vastoinkäymisissä.
Häät ovat valtava bisnes ajassa, jona talous muuten matelee. Häämaailman innovatiivisista bisnesideoista voitaisiin ottaa oppia muillakin aloilla, ja niistä tietää parhaiten hääbloggaajien huippunimi, jolle häät ovat intohimo (siitä kertoo se, että Hanna pitää hääblogia, vaikka on ollut naimisissa jo kuusi vuotta).

Työministeri: Räyhälä.
Pienyrittäjän arkeen pureutunut kirjoittaja tietää, mistä suomalaisen työelämän kenkä puristaa ja osaisi sitä höllentää.

Sosiaali- ja terveysministeri: MinnaM, Itse Minna Mänttäri.
Sosiaali- ja terveysministerin salkku menee Minna Mänttärille postauksella, jonka suosittelema dieetti tekisi koko maasta eksponentiaalisesti hyvinvoivemman. 

Peruspalveluministeri: Tove Janssonin tytär, Matkamuistoja.
Kirjoittaja tietää, mitä arkeensa tarvitsee nainen, joka elää pienen lapsen kanssa, ja kertoo siitä tavalla, joka kiinnostaa myös niitä, joilla ei ole lapsia. Osaisi varmasti asettua meidän kaikkien peruspalveluita kaipaavien saappaisiin.

 

Keitä lilyläisiä te ehdottaisitte hallitukseen?


Kuva: All Over Press.

 

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

No, ainakin Suomeen enemmän iloa, kepeyttä, huumoria, välittämistä, yhteishenkeä/yrittämistä yhdessä! 

Sellaisia blogeja täältäkin löytyy :))  mm:

http://www.lily.fi/blogit/ira

http://www.lily.fi/blogit/west-coast-baby tässä jopa voisi olla tulevaisuuden pää"naisia", millä tahansa saralla! 

 

Toimitus
Toimitus

Mahtivinkit, kiitos! :)

Räyhälä
Räyhälä

Hahah, mahtavaa, kiitos luottamuksestanne, otan mieluusti Lilyn työministerin salkun vastaan ja vaadin oikeutta niin työntekijöille, työttömille kuin yrittäjille ;) Ja miksei siinä samassa myös eläkeläisille, lapsille, nuorille ja eläimillekin.

Toimitus
Toimitus

Työtä kaikille – Räyhälä edusuntaan 2019! Slogan valmis! :)

Räyhälä
Räyhälä

Niin joo tosiaan, työtä kaikille, mutta ehkei kuitenkaan tuossa aikaisemmin mainitsemilleni lapsille tai eläkeläisille :D Ja tietysti työtä tekevien eläintenkin tulee kerryttää työstään jonkin verran vuosilomaa, tai vähintäänkin saada lepoa ja herkkuja. 

Helmi K
sivulauseita

Hah, kiitos! Mua on sanottu vaikka miksi mutta ei koskaan humaaniksi. Onnenpäivä!

Toimitus
Toimitus

Sanakirja sanoo, että humaani on inhimillinen, suvaitsevainen ja ihmisystävällinen. Ja niinhän sä olet. <3

saarah
visual diary

Missä Visuaalisuusministeri? Ehdotan itseäni!

Toimitus
Toimitus

Nyt ehdottamaan Sipilälle uutta ministeriötä! Visuaalisuusministeriö! Vaadimme!

Hanna R.

Elinkeinoministeri! Kualen :D

Kiitos salkusta toimitus! Aion heti käynnistää uuden, laajapohjaisen strategisen ohjelman, "Rakkaudesta uutta kasvua Suomen talouteen".

Toimitus
Toimitus

Kylttientekotehtaat uuden talouden kasvutekijöinä -niminen raportti voisi myös toimia. -Laura-

Tommi K
Isyyspakkaus

Hahaa! Kiitos salkusta! Tästä intoutuneena julkaisen tänään ison brunssijutun New Yorkista! ;)

Toimitus
Toimitus

Ihan mahtavaa! :) Jäämme odottamaan. Ja hei ihan näin niin kuin vakavasti sanottuna täytyy kiittää, että olen itse omilla Nykin-matkoillani hyödyntänyt teidän vinkkejä laajalti. Mainioita ovat! -Laura-

Marsublog

Juttuidea on ihan söpö yritys mutta toisaalta vähän jännää että tässä sekaisin näitä tsihihi osaa shoppailla NYC:ssä ja todellisia asiantuntijoita (Koko, Darcy-Sanna). Eli 50 % läppää 50 % kunnianosoitusta. Ois voinut olla vain asiantuntijablogien nostoa. I'll get my coat.

Toimitus
Toimitus

Läppä kunniaan! :) Ja me uskotaan vakaasti, että läppä voi elää rinnakkain asiantuntijoiden kanssa – myös tässä postauksessa.

Mia K.
Voi taivas

Siis todella! ;))

toi mun vastaus piti tullakin tuohon ed. olevaan! :)

Mia K.
Voi taivas

...? Siis mitä välii ;) ei kait tämänkään tarkoitus oo olla taas niin vakavaa!? 

Niitä "asiantuntijavakaviaposketrypyssäolevia" on jo maailma täynnä! Ja, ei voida tietää, vaikka tästä poikisikin jtn "todella isoa"! Mutta, ei niin tylsää ;))

Ei kukaan jaksa loputtomiin ees lukee niitä pelkkiä kuivia asiatekstejä! Paitsi juuri ehkä... ? ;)

skeptikko (Ei varmistettu)

Natalle miettisin valmiiksi jatkajan. Näen jo sieluni silmin hänet pakenemassa vastuuta Eurooppaan rahakkaampien hommien perässä (koska oman onnen seppä).

Toimitus
Toimitus

Koska partiolaisten tavoin olemme aina valmiita, ketä ehdottaisit Natan seuraajaksi? Lilyssä on varmasti laumoittain muitakin timanttisia talousosaajia. -Laura-

Nata - White Trash Disease

Mä nimeän seuraajani heti ku oon löytäny niitä rahakkaampia hommia, ei huolta

Toimitus
Toimitus

Kiitos. <3 -Laura-

Mia K.
Voi taivas

Mä antaisin Natalle kyllä minkä tahansa rahasalkun! Rehellisempää tyyppiä tuskin löytyy! 

Ja, itse tunnen kymmeniä vanhempia henkilöitä, jotka jäivät mieluummin sohvalle makaamaan, kuin viitsivät mennä äänestään. Ja, ilman yhtäkään argumenttia :/

Nata - White Trash Disease

Juu tänne vaa salkut! Itse asiassa vielä parempi, jospa mä vaa antaisin tilinumeroni hahahahhaha

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Hahahaha! :D Otan salkun ilolla vastaan, kiitos vain luottamuksesta! 

Toimitus
Toimitus

Odotamme kunnon siltarumpupolitiikkaa. :)

Pari sannaa

Noni jes! Ei mitään hätää, jos pätkätyöt ei jatkukaan, ja opetusministerinä saa varmaan liksaakin enemmän ku opettajana. Kiitos luottamuksesta! (Meinas tulla kyllä aamukahvit nenästä, ku luin Stubbin luottamusdadan Hesarista tänä aamuna. Suomi nousuun -levy on ny ehkä pikkasen jääny sunnuntailta päälle.) 

Toimitus
Toimitus

Onko joku jo tehnyt gifit/videokoosteet vaali-illan robottilauseista: "Suomi nousuun", "nyt tarvitaan luottamusta", "pessimisti ei pety" ja "katsotaan nyt tulos rauhassa"?

Laura T.
M O L

Kulttuuriministeri Tähkävuori kiittää ja palaa huomenna linjoille taideasioissa!

Toimitus
Toimitus

Taidetta odotellessa! :)

Anna Blue Eyes

Huippu lista! Äkkiseltään tuli ainoastaan mieleen, että sosiaali- ja terveysministerin paikasta olisin laittanut kisaamaan AnLottasen (..ja vaikka vaeltaisin pimeässä -blogi)

Toimitus
Toimitus

Erinomainen ehdokas! Kesken vaalikauden menee yleensä ainakin yksi ministeri kiertoon, eli otamme AnLottasen mielellään salkulle.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Ihan muina laurarätyinä kiitän salkusta, muunnan sivutuloni verottomiksi osingoiksi ja lähdenkin tästä seuraavaksi huutelemaan, että kuka muka elää alle kahdella tonnilla kuussa???

Toimitus
Toimitus

Veroton osinko on niitä sanapareja, jotka kuulostaa sanamuunnokselta, ja sit sitä pettyy kun se ei kuitenkaan sellainen ole.

Nata - White Trash Disease

Lilyn valtionvaraministeri kiittää! Ensimmäiseksi myyn kaikki lilyn blogit täyteen vilkkuvia ja välkkyviä mainoksia, sitten ohjaan näistä saadut varat äitibloggaajien balilomiin ja paistattelen kansan suuressa suosiossa. Voin antaa toimituksen blogiin sädekehää kiillottavan haastattelun. Pidän puheen, jonka on kirjoittanut assistenttini junnigubbe. Ajan kotiin kiiltävällä mustalla fillarilla ja torkun ruotsalaisen design-viltin alla. 

Iiro
Aina jonon viimeinen

Tarkoittaako tämä sitä, että saan sikailla maan tavoille uskollisesti seuraavat neljä vuotta miten vaan, koska oon oppositiossa?

jesssss..............

Toimitus
Toimitus

Tää tarkoittaa Iiro just sitä. Jäämme odottamaan. <3

Iiro
Aina jonon viimeinen

Muistuttaisin, että näissäkin vaaleissa oppositio jyräsi vaalivoittoon. Mulla on jo kampanja alkanut:

http://cdn.funnymeme.com/wp-content/uploads/2013/12/Doge-meme-doge-president.jpg

Toimitus
Toimitus

Eduskuntavaalit 2019, nevö forget.

Iiro
Aina jonon viimeinen

Lupaan laittaa rötöskissat kuriin ja lopettaa koiravideoiden sensuurin Ylessä koska minun verorahat!

Tove Janssonin tytär

Hahaha. Niin just ja yksinhuoltajille kerran viikossa ilmainen suihkulomittaja. Ja keksejä aamupalaksi. Lapsille pillimehuja. Kaikille joku jota rakastaa.

Ps. Minä tunnen yhden persuedustajan. Vein sen toissakesänä Vastavirta-Klubille kuuntelemaan jotain pikku punkbändiä. Se pogos. Mä riehuin pikkumusta päällä eturivissä ja läpsin poikia pyllylle. (Valtio tarjosi illallisella viiniä. Huomasin, että jos lasin tyhjentää nopeasti, se täytetään aina uudestaan. Magic!)

Peace & Love

 

 

 

 

Toimitus
Toimitus

Keksejä aamupalaksi ihan jokaiselle, hurraa! Ja Vastavirta, ai jumaleissons miten kauan siitä onkaan kun viimeksi kävin. Seuraavalla Tampere-visiitillä sitten. -Laura-

Tove Janssonin tytär

Itsekin odotan sitä. Ehkä joskus vuoden päästä sit. Niin ja jos joku nyt pyörittelee silmiä tolle persu-jutulle niin yks, pyöritelkööt ja kaks, en äänestäny persuja, mutta en myöskään äänestä vihapuhetta puolin tai toisin. Oon tämmösenä rauhaa rakastavana runosieluna melko järkyttyny joistain kommenteista. Huoh. (Tämä vaan tämmöisenä tarkennuksena, kun meitsin huumöri ei kaikille aina aukee.)

Tove Janssonin tytär

Ja kauhee kun näin ministerinä joutuu heti korjaamaan lausuntojaan. Oon kyl valmis politiikkaan selkeesti

 

 

Toimitus
Toimitus

Muahhahhaa! Et taidakaan olla mikään eilisen päivän poliittinen broileri. ;) -Laura-

Jenniii
Pupulandia

Tämä ministeri hoiteli suhteita maailmalla niin innokkaasti ja keskittyneesti, että meni koko nimitys tyystin ohi. Ilolla voin kuitenkin kertoa, että Japanin valtiovierailu meni hienosti!

Kommentoi