Lilyläisten hallitus – keille jaetaan salkut?

Hillary_low.jpg

Yhdet tulevien vuosien odotetuimmista vaaleista ovat Yhdysvaltain presidentinvaalit vuonna 2016. Mukana menossa toivon mukaan Hillary Clinton, joka pyrkii demokraattien ehdokkaaksi. 

Päivän sana on tunnustelu. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tunnustelee nyt huolella eri puolueiden puheenjohtajia ja yrittää miettiä, millainen hallitus tähän maahan seuraavaksi muodostetaan: peruspunamulta, perusporvari vai jotain ihan muuta, jolle ei ole vielä nimeä?

Koska joutunemme elämään maan hallituksen suhteen epätietoisuudessa vielä tovin, otetaan lämmittelyä tunnusteluihin miettimällä, millainen olisi lilyläisistä koottu hallitus.
 

Pääministeri: Toimitus.
Pääministerit ovat perinteisesti hahmoja, jotka luotsaavat laumaansa parhaansa mukaan ja laukovat valtiomiesmäisiä kryptisiä lauseita, joista kukaan ei ota selvää (kuten vaikka tämän päivän Helsingin Sanomissa väistyvä pääministeri Alexander Stubb, joka määritteli luottamuksen olevan sitä, kun kaksi ihmistä menee samaan huoneeseen, katsoo toisiaan silmiin ja miettii, miten Suomi saadaan nousuun). Se sopii meille, sillä kuten Ite puin -blogin Tiiti taannoin Lilyläisten perustyyppejä -postauksessaan meitä kuvaili: Btw, tässä 9000 uutta blogia, joista me tykätään. Ai miksi? Ei kerrota. Mutta kohta Virpi Salmi tulee sanomaan jotain hauskaa.” Palkkaamme Virpin erityisavustajaksemme.

Ulkoasiainministeri: Tommi, Isyyspakkaus.
Tommi huolehtisi erityisesti suhteistamme Yhdysvaltoihin – kerta toisensa jälkeen.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri: Jenni, Pupulandia.
Ulkomaankauppaministerin salkkuun kuuluva jatkuva reissaaminen onnistuu naiselta, joka on viimeisten kuukausien aikana matkustanut muiden muassa Islantiin, Portugaliin ja Japaniin.  

Kehitysministeri: Helmi K., Sivulauseita.
Olisi ihana ajatus, että ihminen, jonka päätösvallassa on Suomen kehitysyhteistyö, olisi mahdollisimman humaani ihminen  sellainen kuin Helmi K.

Valtiovarainministeri: Nata, White Trash Disease.
Vaikka Nata ei äänestänyt, pakotamme hänet silti ottamaan vastuun maan tulevaisuudesta. Blogissa jakamiensa vinkkien perusteella Nata osaisi panna raha-asiamme kuntoon ja menot kuriin.

Oikeusministeri: Heta Margareta, Viinillä.
Viinillä-blogin pitäjä on joutunut miettimään lainsäädäntöasioita uuden alkoholilainsäädännön vuoksi niin paljon, että uskomme perehtymisen muihinkin lainopillisiin asioihin onnistuvan tuosta vain.

Kulttuuri- ja asumisministeri: Laura T., Missä olet Laura?
Lauralle kulttuuri on muutakin kuin kulttuurituotteita. Se on ihmisyyttä ja elämää ja juuri siksi hän olisi paras kulttuuriasioita ajamaan.

Sisäministeri: Koko, Ruskeat tytöt.
Kokosta Suomen maahanmuuttopolitiikka saisi kunnollisen, älykkään ja inhimillisen uudistajan.

Puolustusministeri: Emmi Nuorgam, Mun elämä, milloin siitä tuli näin (ihana).
Nyt ei puhuta sotilaallisesta puolustamisesta vaan arvostamastamme tyypistä, joka puolustaa mielipiteitään ja kannustaa muita kertomaan omansa hurjan hienosti.

Opetus- ja viestintäministeri: Pari sannaa, Looking for Mr. Darcy.
Väitämme, että suomalaisen opetuksen taso nousisi kohisten, jos siitä saisi päättää ihminen, joka todella tieää, mikä sen nykytila on. Ja osaa myös viestiä sen ah niin mainiosti.

Maa- ja metsätalousministeri: Asikaine.
Blogi on täynnä maanläheisyyttä ja silloin tällöin kurotuksia metsätalouden suuntaan.

Liikenne- ja kuntaministeri: Nii, En vaihtais sekuntiakaan.
Suomen valtavan koon ymmärtää paremmin, kun sille antaa perspektiiviä nainen 300 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen.

Ympäristöministeri: Kristaliina, Puutalobaby.
Jos ekologisemman elämän puolesta voi puhua tavalla, joka ei syyllistä ja jossa myöntää omat vikansa ja puutteensa, se innostaa muitakin muuttamaan elämäänsä sellaiseksi, että maapallo kestää.

Elinkeinoministeri: Hanna R., Myötä- ja vastoinkäymisissä.
Häät ovat valtava bisnes ajassa, jona talous muuten matelee. Häämaailman innovatiivisista bisnesideoista voitaisiin ottaa oppia muillakin aloilla, ja niistä tietää parhaiten hääbloggaajien huippunimi, jolle häät ovat intohimo (siitä kertoo se, että Hanna pitää hääblogia, vaikka on ollut naimisissa jo kuusi vuotta).

Työministeri: Räyhälä.
Pienyrittäjän arkeen pureutunut kirjoittaja tietää, mistä suomalaisen työelämän kenkä puristaa ja osaisi sitä höllentää.

Sosiaali- ja terveysministeri: MinnaM, Itse Minna Mänttäri.
Sosiaali- ja terveysministerin salkku menee Minna Mänttärille postauksella, jonka suosittelema dieetti tekisi koko maasta eksponentiaalisesti hyvinvoivemman. 

Peruspalveluministeri: Tove Janssonin tytär, Matkamuistoja.
Kirjoittaja tietää, mitä arkeensa tarvitsee nainen, joka elää pienen lapsen kanssa, ja kertoo siitä tavalla, joka kiinnostaa myös niitä, joilla ei ole lapsia. Osaisi varmasti asettua meidän kaikkien peruspalveluita kaipaavien saappaisiin.

 

Keitä lilyläisiä te ehdottaisitte hallitukseen?

Kuva: All Over Press.

 

Kommentit (45)
 1. Tämä ministeri hoiteli suhteita maailmalla niin innokkaasti ja keskittyneesti, että meni koko nimitys tyystin ohi. Ilolla voin kuitenkin kertoa, että Japanin valtiovierailu meni hienosti!

 2. Tove Janssonin tytär
  22.4.2015, 19:54

  Hahaha. Niin just ja yksinhuoltajille kerran viikossa ilmainen suihkulomittaja. Ja keksejä aamupalaksi. Lapsille pillimehuja. Kaikille joku jota rakastaa.

  Ps. Minä tunnen yhden persuedustajan. Vein sen toissakesänä Vastavirta-Klubille kuuntelemaan jotain pikku punkbändiä. Se pogos. Mä riehuin pikkumusta päällä eturivissä ja läpsin poikia pyllylle. (Valtio tarjosi illallisella viiniä. Huomasin, että jos lasin tyhjentää nopeasti, se täytetään aina uudestaan. Magic!)

  Peace & Love

   

   

   

   

  1. Keksejä aamupalaksi ihan jokaiselle, hurraa! Ja Vastavirta, ai jumaleissons miten kauan siitä onkaan kun viimeksi kävin. Seuraavalla Tampere-visiitillä sitten. -Laura-

   1. Tove Janssonin tytär
    23.4.2015, 13:18

    Itsekin odotan sitä. Ehkä joskus vuoden päästä sit. Niin ja jos joku nyt pyörittelee silmiä tolle persu-jutulle niin yks, pyöritelkööt ja kaks, en äänestäny persuja, mutta en myöskään äänestä vihapuhetta puolin tai toisin. Oon tämmösenä rauhaa rakastavana runosieluna melko järkyttyny joistain kommenteista. Huoh. (Tämä vaan tämmöisenä tarkennuksena, kun meitsin huumöri ei kaikille aina aukee.)

    1. Tove Janssonin tytär
     23.4.2015, 13:24

     Ja kauhee kun näin ministerinä joutuu heti korjaamaan lausuntojaan. Oon kyl valmis politiikkaan selkeesti

      

      

     1. Muahhahhaa! Et taidakaan olla mikään eilisen päivän poliittinen broileri. 😉 -Laura-

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *