Lilyläisten mielessä: viherkasvit

kasvit_noora1.jpg

 

1. ”Kasveilla on hyvä vaikutus kodin fiilikseen, se muuttui heti raikkaampaan suuntaan”, totesi Coco sunnuntaina kotona hengaillessaan. Emmekä väitä vastaan.

2. Suvi sur le vif  on samoilla linjoilla: ”On ihan mahtavaa herätä valoon aamulla. Vihreät kasvit tuntuvat vielä lisäävän aamun keveyttä.” Jos siis haluat (edes) näennäisesti nopeuttaa kevään saapumista, satsaa viherkasveihin.

3. ”Vielä viikko sitten kamppailin lumisten katujen ja hyytävän tuulen kanssa. Nyt tärkeimmät tavarani ovat aurinkovoide ja kevyet vaatteet. En tiedä yhdenkään vihreän kasvin tai värikkään kukkasen nimeä, tunnistan vain palmut”, näin (vapaasti suomennettuna) alkaa tämän blogin ensimmäinen postaus ja sitä kirjoittaa Miss Sunshine Australiasta. Aivan tällaista viidakkoa ei kotioloissa (ja Suomessa) pysty (vai pystyisikö?) loihtimaan, mutta näky ilahduttaa näin etänäkin. Ja aika lähelle tunnelmaa voi päästä korvaavissa olosuhteissa, kuten täällä.

4. Kuosikaftaani, orkidea ja ärhäkän vihreä minikasvi = instant-kesäfiilis. Mia F näyttää, että palan tropiikkia voi tuoda kotiin myös pienillä asetelmilla ja kasveilla.

Viherkasvit todella nauttivat nyt it-tyttö-hetkestä: sisustusblogit ja Pinterest tulvivat kuvia niistä ja Zaran kevään lookbookissa mallit poseeraavat lehtien katveessa. Inspiraatio on mitä ilmeisimmin saatu Célineltä, joka aloitti koko villityksen jo syksy/talvi 11/12 -kamppiskuvillaan. Edelläkävijöiden lanseeraamat trendit kun tuppaavat itämään kukoistukseensa vasta parin vuoden säteellä – ja niin kävi nytkin.

 

Teksti: Muotituottaja Noora, joka ei osaa nimetä kuvien kasveista ainuttakaan. Paitsi ykköskuvan kultapalmun, koska Coco paljastaa sen postauksessaan. Mutta se, kumpi kasveista on kultapalmu, selvisi vain googlaamalla.

Kuvat blogeista.

 

Kommentit (1)
  1. Itse ajattelin ostaa tulppaaneja isoon maljakkoon.

    Äsken oli parit kevät esikot.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *