Lilyn kokkauskoulu: Kuorruta kakku kauniisti

Toimitus

Ups, kuorrutus päätyi kakun sijaan vadille. Tv-kokki ja ravintoloitsija Tomi Björck näyttää, kuinka kuorrute levitetään kakulle kauniisti. Nappaa vinkit talteen ja tee vaikutus isänpäivänä!

 

Paksu kuorrute, sileä lasta ja pursotinpussi - näillä välineillä Tomi loihtii täytekakkuun kauniin koristekuorrutuksen. Muista, että kakku pyörii, ei kokki!

Tomin vinkit täydelliseen kuorrutteeseen:

  • Valmista kuorrute kylmästä vispikermasta, jonka sekaan on laitettu sokeria. Vaniljatangon siemenet sekä sitruunan ja appelsiinin kuori antavat kuorrutteelle säväyksen. Luonnollisen värinen, esimerkiksi hedelmin, marjoin tai suklaalla koristeltu kakku on kauniimpi kuin keinotekoisesti värjätty.
  • Kuorrute ei sula tai ota makua jääkaapista, kun sen valmistaa ilmatiiviiseen, muoviseen pursotuspussiin etukäteen ja levittää kakulle vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Sekoita kermavaahdon joukkoon nokare mascarponea tai crème fraîchea, jotta kuorrutteesta tulee tukevaa ja helpommin levitettävää. Kuorrute on tarpeeksi paksua, kun siihen muodostuu lusikalla nostaessa ”tipsi” eli häntä, joka pysyy ylhäällä.
  • Marengista voi valmistaa kuorrutuksen, joka tekee vaikutuksen. Vatkaa yksi osa tomusokeria, yksi osa sokeria ja yksi osa valkuaista (katso video valkuaisten erottelusta täältä). Mausta marenkivaahto halutessasi samalla tavalla kuin kermavaahto. Levitä marenki kakun pinnalle ja käytä poltinta, jolla marenki kovenee hiukan.

Teksti, kuva ja video: Ida Valpas

Lue myös juttusarjan edelliset osat, joissa Tomi neuvoo videolla, kuinka erottelet keltuaisen ja valkuaisen siististi ja silppuat sipulin kyyneleittä.

Karkkeja, marsipaania, marjoja, kinuskia? Jaa kommenteissa tai palstallasi paras kakunkoristeluvinkkisi!

Kommentit

Vierailijajenny (Ei varmistettu)

karkeilla. esim lakunauhoilla saa kirjotettua ISÄ tms kakkuun nyt isänpäivänkunniaksi! tai kinuskilla ... nams!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.