Lilyn kokkauskoulu: Pilko sipuli siististi

Sipulin pilkkominen päättyy yleensä kyyneliin. Tv-kokki ja ravintoloitsija Tomi Björck tarttuu veitseen ja päästää lilyläiset pälkähästä Lilyn kokkauskoulun toisessa osassa.

 

 

Tomi näyttää oikeaoppisen leikkausotteen ja silppuaa sipulin kolmella viillolla. Tartu veitseen ja unohda kyyneleet!

 

 

Jos edellinen leikkaustyyli ei ollut sinun juttusi, kokeile toista Tomin näyttämää tapaa. Pian sipuli on pilkottu, eikä aikaa kulu kuin minuutti.

Tomin veitsenterävät vinkit:

  • Valitse terävä veitsi. Tylsä veitsi murskaa sipulin, jolloin silmiä kirvelevää ainetta erittyy. Valitse mieluummin sileä- kuin sahalaitainen veitsi, mutta varo sormia.
  • Hanki timanttipuikko veitsen teroittamista varten. Muutamalla kympillä saa timanttipuikon, joka on käyttökelpoinen vuosikausia.
  • Etenkin pyöreät kasvikset, kuten tomaatit ja porkkanat, kannattaa ensin halkaista, jotta niistä saa mahdollisimman tukevan otteen leikkuulaudalla.
  • Vihannesleikkurit sopivat esimerkiksi raastesalaatteihin. Mausteita pilkkoessa kannattaa käyttää terävää kuorimaveistä tai mausteraastinta, joiden avulla kasviksen maut saa talteen. Siten esimerkiksi sitruunan eteeriset öljyt päätyvät ruokaan, eivät leikkuulaudalle muun kuoren mukana.

Lue myös juttusarjan edellinen osa täältä. Siinä Tomi opastaa videolla, kuinka keltuainen ja valkuainen erotellaan.

Seuraavassa osassa opimme kakun kuorruttamisen niksit!

veitsi3.jpg

Teksti, kuva ja videot: Ida Valpas

Tulitikku tai sokeripala suussa? Leikkaus veden alla? Kuulostaako tutulta tai onko sinulla omia sipulinleikkauskikkoja? Jaa ne kommenttiosiossa!

Kommentit (7)
  1. Tupperwaren yrttileikkuria tuohon käytän. Ihan paras! =)

  2. Mua ei itketä, kiitos piilolinssien! <3 Ehkä tästä syystä sipulinpilkkominen meidän perheessä jääkin aina mun hommiksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *