Lilyn Lukupiiri osa 2: äänestys

Lily_Lukupiiri.jpg

Lilyn Lukupiiri on nyt saatu käynnistettyä ja on aika aloittaa marraskuun kirjan äänestys. Jos kuulit lukupiiristä nyt ensimmäistä kertaa, niin tervetuloa mukaan!

Uusille tuttaville tiedoksi, että Lilyn Lukupiirissä on tarkoitus lukea ja keskustella kirjoista yhdessä. Lukupiiri on avoin jokaiselle, joka siihen haluaa osallistua. Aloitamme äänestämällä luettavan kirjan ja sen laajuudesta riippuen luemme sitä 2-3 viikkoa. Äänestykseen on valittu sellaisia teoksia, joiden pitäisi olla mahdollisimman hyvin saatavilla myös kirjastossa. Keskustelua löytyy niin täältä toimituksen blogista, kuin somekanavistamme (löydät meidät instasta ja snäpistä käyttäjänimellä trendimag).

Viimeksi keskityimme kotimaiseen kirjallisuuteen, mutta tällä kertaa matkaamme toisenlaisiin tunnelmiin. Koska harmaa, kylmä ja kolkko marraskuu on saapunut, tekisi mieli lähteä jonnekkin missä tuoksuu hyvältä ruoalta ja aurinko lämmittää olkapäitä. Onneksi matkustamiseen ei tarvitse rahavuorta, vaan kaukomaille voi matkata marraskuisessa aamubussissakin. 

Lilyn Lukupiirin toisena teemana siis kaukokaipuu ja äänestykseen valikoituivat seuraavat teokset:

 

1. Susan Abulhawa – Jeninin aamut

Palestiinassa syntyneen Abulhawan voimakas romaani israelilaisten ja palestiinalaisten välisestä konfliktista kerrottuna yhden perheen tarinan kautta. Mikä on ystävyyden ja rakkauden merkitys ihmisille, jotka ovat menettäneet jo niin paljon?

2. Haruki Murakami – Kafka rannalla

15-vuotias Kafka Tamura karkaa kotoa ja loppu on historiaa. Murakamin kiitelty ja ylistetty teos vie lukijan syvälle japanilaiseen maisemaan sekä matkalle myös täysin tuntemattomiin maailmoihin.

3. Chimamanda Ngozi Adichie – Kotiinpalaajat

Nigeriasta Amerikkaan muuttanut Adichie kertoo romaanissaan kahden nigerialaisen teinin kasvutarinan kaikkine kipuinen ja iloineen. Myös Beyoncén fanittama kirjailija on niittänyt mainetta romaaneillaan ympäri maailmaa.  

lukupiiri2.jpg

 

Mikä kirjoista kiinnostaa juuri sinua eniten? Äänestä kommentoimalla! Äänestysaikaa on viikon loppuun saakka. 

 

Lue myös nämä kirjajutut:Lilyn Lukupiirin osa 1: Selja Ahava – Taivaalta tippuvat asiatMiten syntyy menestyskirja? Dekkarivinkit aloittelijalle! 

 

Kanssanne kirjoja lukee ja niistä keskustelee:

Lily_Byline_Anne.jpg

Kuvat: Kustantamot

Kommentit (10)
  1. Pakko äänestää tuota Murakamia koska nappasin sen viime kirjastokäynnillä mukaan ja tuolla se hyllyssä odottaa!

  2. Taina – Maaginen realismi
    3.11.2016, 18:53

    Kotiinpalaajat!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *