Luonnonkuitu, keinokuitu vai kierrätetyt materiaalit? Haastattelussa H&M:n Catarina Midby

hm_catarina_midby.jpg

H&M:n Catarina Midby vastaa Conscious Exclusive -malliston materiaaleista.

H&M lanseeraa torstaina järjestyksessään neljännen Conscious Exclusive -erikoismallistonsa. Näissä mallistoissa H&M satsaa entistä luontoystävällisempiin materiaaleihin ja kestävän kehityksen periaatteisiin, ja tämänkertainen mallisto keskittyy erityisesti innovatiivisiin kierrätysmateriaaleihin.

Conscious Exclusive -mallistoon kuuluu nyt esimerkiksi kierrätysmuovista valmistetuilla helmillä koristeltuja juhlamekkoja ja silkkisen pehmeästä kierrätetystä polyesterista valmistettuja iltapukuja”, kertoo malliston materiaalivalinnoista vastaava Catarina Midby H&M:n Tukholman showroomilla.

Usein ajatellaan, että luonnonkuitu on pidemmän päälle se kaikkein luontoystävällisin ja kestävin vaatemateraali, mutta Midby väittää toisin:

Ei oikeastaan ole väliä, onko kyseessä luonnon- vai keinokuitu. Tärkeintä on, että materiaali on kierrätetty.

Midby muistuttaa, että olipa kyseessä sitten puuvilla tai polyesteri, uusiotuotanto kuluttaa aina enemmän luonnonvaroja ja kemikaaleja kuin kierrätetyn kuidun tuottaminen.

On Midbyn mukaan myös harhaluuloa, että luontoystävällisistä ja kierrätetyistä materiaaleista valmistetut vaatteet olisivat aina automaattisesti värittömiä ja tylsiä. Mielenkiintoista vai ei, käy muodostamssa oma mielipiteesi, kun Conscious Exclusive -mallisto tulee myyntiin valikoiduissa H&M-liikkeissä ja nettikaupassa torstaina 16.4.

Teksti: Laura Paananen, joka yllättyi siitä, kuinka ylelliseltä voivat kierrätysmateriaalit oikein näyttääkään.

Kuva: H&M.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *