Lyhytelokuva säälipillusta

säälistäjät.jpg

Jotkin aiheet saavat puuskuttamaan, vuosien jälkeenkin. Yksi sellainen on Aamulehdessä vuonna 2011 julkaistu kolumni otsikolla Tytön puute sairastuttaa miehenalun. Teksti julkaistiin nuorten miesten tekemien joukkosurmien jälkimainingeissa ja se sisälsi muun muassa lauseet:

”Seksi, tai seksin puute on keskeinen nuorta miestä eteenpäin ajava voima. Jos seksistä jää paitsi, mieli alkaa täyttyä liian helposti pakkomielteillä oman surkeutensa laajentamisesta koko ympäröivään yhteiskuntaan.”

Kirjoittaja vetosi tekstin lopuksi nuoriin naisiin: ”Menkää puhumaan ja tekemään tuttavuutta ujojen, syrjään vetäytyvien hiljaisten nuorten miesten kanssa. Se pelastaa heidät, ja joissain tapauksissa myös kymmeniä muita.”

Keskustelu myrskysi ja aihe kirvoitti monia kommentteja, myös muutamissa lilyläisissä.

Nyt Hannaleena Haurun ohjaama ja Haurun ja Tanja Heinäsen käsikirjoittama lyhytelokuva Säälistäjät avaa teemaa lisää. Mustan huumorin värittämässä leffassa työvoimatoimisto palkkaa naisia harrastamaan seksiä syrjäytymisvaarassa olevien miesten kanssa, jotta uudet surmateot voidaan estää. Säälistäjät esitettiin hiljan Lens Politica -festivaaleilla ja näillä näkymin Yle esittää sen ensi vuoden puolella. Pätkiä leffasta voi nähdä Yle Stradan jutusta.

Millaisia ajatuksia lyhytelokuva teissä herättää?

Kysyy Laura, joka puuskuttelee vieläkin.

Kuva: Säälistäjät-leffan FB-sivu, kuvaaja Jan-Niclas Jansson
 

Kommentit (2)
  1. Tää elokuva on muuten Helsingissä Finnkinolla: http://www.finnkino.fi/Event/300899/

  2. Go Hauru, go Hauru!! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *