Maahanmuutosta treenikuplaan – mitä opimme Lilyssä tällä viikolla?

lily_taivas.png

Lilyn viikkokatsaus, olkaa hyvät. Tällä viikolla opimme, että:
 

Haaste on heitetty! Tutustu maahanmuuttajaan
White Trash Disease -blogin Nata heitti haasteen: aloita keskustelu maahanmuuttajan kanssa, avarrat maailmaasi. Blogia seuranneet tuntevat Natan oman tarinan, siksi hän jakaa nyt kolmen Suomeen muuttaneen tuttavansa tarinan. Yhdestä tuli maisteri ja sittemmin lontoolaistunut uraohjus, toisesta sommelier helsinkiläisiin huippuravintoloihin ja kolmannesta EM-kultaa kuitannut nyrkkeilijä. ”Kohta joku huutaa tilastoihin nojaten, että nämä ovat vain poikkeuksia. Niin ovat poikkeuksia kaikki menestyvät ihmiset, se ei ole synnyinmaasta kiinni. Väitän, että maahanmuuttajilla on nimenomaan halu näyttää osoittaa, että tilastot voivat olla väärässäkin”, Nata kirjoittaa. Lue koko juttu täällä.

Oma onnellisuus ei riitä elämänsisällöksi
Kirjoitimme hyvänmielen kuplassa elämisestä tammikuun Trendissä. Nyt Sitruunamaailma-blogin Irina kertoo, miltä tuntuu, kun kupla puhkeaa. Irina etsi onnea lisäravinnehyllyltä ja mindfulness-kursseilta, kunnes tuli pysähdys. ”Tässä ajassa minua kylmää kaikista eniten se, että itsekeskeisyydestä on tullut hyve. Että on ihan ok miettiä päivät pitkät lähinnä omia pohjelihaksia ja sitä, että saanhan mä varmasti riittävästi proteiinia. Tämä on se kupla, josta olen huolissani. Olen niin kurkkuani myöten täynnä lisää kaikkea hyvää minulle -asennetta, etten tahdo saada henkeä”, Irina kirjoittaa. Onko ihmisellä oikeus valita, mistä asioista hänen todellisuutensa koostuu? Käy osallistumassa keskusteluun täällä.

Periaatteet kaunistavat
Visual diary -blogin Saara pohtii työelämän periaatteita: ”Olin aiemmin töissä mainosalalla ja kysyinkin kerran esimieheltäni tätä. Voisinko periaatteessa kieltäytyä tekemästä esimerkiksi lihateollisuuden brändin mainontaa näin ei-lihaa-syövänä-ihmisenä? Hän oli pitkään hiljaa ja sanoi: Voisit, mutta ei kannata.” Isoilla yrityksillä on yksittäisiä työntekijöitä vapaammat kädet toimia periaatteidensa mukaisesti, ja viime aikoina siinä näyttää kunnostautuneen muiden muassa Finlayson. Mainoskikka vai ei? Osallistu keskusteluun täällä.

Millä reseptillä valmistamme simaa ensi vuonna
Ite puin -blogin Tiiti paljastaa sen täällä.

 

Lue myös aikaisemmat viikkokatsaukset:

Viikon luetuimpia juttuja Lilyssä

Mitä opimme Lilyssä tällä viikolla?

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *