Maksaako ehkäisy liikaa?

Toimitus

No Sex and the Cityn Jemina kauhistui luettuaan uutisen nuorista, joilla ei ole varaa ehkäisyyn:

"En ymmärrä, miten niin sanotussa sivistysvaltiossa voi vielä tänäkin päivänä tulla vastaan tilanne, jossa nainen joutuu keräämään pulloja voidakseen välttää ei-toivotun raskauden mahdollisuuden."

Huoli on aiheellinen. Jos kondomihyllyllä ujostuttaa muutenkin, hinnan ei pitäisi rohkaista jättämään paketti hyllyyn.

Mitä mieltä sinä olet: Maksaako ehkäisy liikaa? Entä miten teillä maksetaan, jaetaanko e-pillerienkin kustannukset puoliksi?

Jeminan jutun pääset lukemaan tästä.

Kommentit

Marsublog

Teininä maksettiin puoliksi, nykyään ei enää niin väliä kun ei tuo ei-hormonaalinen ehkäisy niin suurta lovia aikuisen kukkaroon tee. Olisi silti kiva että alle 20-vuotiaat saisivat pillerit / kondomit ilmaiseksi (vaikka en kyllä toivo että entistä useampi alkaisi sitten käyttää vaikka just pillereitä ja kärsisi sivuvaikutuksista). Kondomeita karsastetaan ihan turhaan, mikä näkyy tautitilastoissa.  Muistaakseni paketti jotain perus Diane Novaa maksaa 40 euroa / 3 kk. Tämä jaettuna suhteen kahdelle osapuolelle ei ole kauhean paha hinta.

marietta

Kondomit ehdottomasti ilmaiseksi nuorille (ja miksei muillekin)! E-pillereitä en soisi jaettavan kenellekään. Edes maksusta.

Kyllä ne pilleritkin joillekin sopii eikä välttämättä joillekin ne kondomit sitten ollenkaan.

marietta

Totta. Itse ehkä ajattelin tässä enemmän e-pillereiden lääkeainepitoisuutta kuin sitä, että sopivatko ne jollekin yksittäiselle ihmiselle. Kondomit kun eivät vaikuta millään lailla tavallisen ihmisen (hormoni)tasapainoon eivätkä sisällä pelottavia aineita. Mutta olet kyllä oikeassa, eivät ne kondomitkaan kaikille sovi.

Olisi kyllä hyvä, että nuoret saisivat ITSELLEEN SOPIVAN ehkäisyn ilmaiseksi. Annetaanhan sitä parisuhteeseen alkaneille ensimmäiset n. puolisen vuotta/vuosi ilmaiseksi, mutta ymmärtääkseni vain jotaki hormoonallista ehkäsyä. Melko yleisesti toki hyvä, mutta on monia ja monia joille hormoonallinen ehkäisy ei sovi eikä monilla ole varaa niitä kondomeja nuorena ostaa eikä niihin saada aina edes vanhemmilta rahaa (ja moni ei edes kehtaa kysyä) eikä se seksi kumin puutteeseen jää. Eikä ajatella sitä, että ehkäisettömyydestä seuraa herkästi todella paljon suurempi rahanimijä. 

Amma
Why you little!!

Teininä maksoi aika paljon joo. Mut lukiossa pääsin mukaan rokotetutkimukseen, joka kustansi ehkäisyn neljäksi vuodeksi, joten se oli erittäin jees.

Kondomista pitäis saada julkiseen levitykseen joku "se ei todellakaan ole niin nolo kuin kuvittelet"-kamppis. Tosin mun mies ei vaan oo koskaan toiminu niiden vehkeiden kanssa yhteen (ja hei, elkää kertoko et mä levittelen julkisesti siitä tällasta tietoa..)

Nykysin on kierukka, joka ei pitkällä juoksulla tuu maksaan paljoa, mutta ei tietystikkään ole se ensisijainen vaihtoehto..

Marsublog

"Tosin mun mies ei vaan oo koskaan toiminu niiden vehkeiden kanssa yhteen" apua, onneks en ole koskaan törmännyt tuollaiseen mieheen. Jäis kyl ns. tohon, hommat.

Amma
Why you little!!

Niin no niin, taudeista ei oo koskaan ollu ongelmaa, ku ollaan oltu niin teinilööviä, ettei existä oo ollu huolta.

Ehkä vähän eri asia on, jos historia olis erityyppinen. Meillä noin niinkun vakisuhteessa ei oo sit kumi ollu hommissa mukana, koska em. syyt.

A.H.
Helsinki-Antwerpen

Helsingissä saa ekan hormonikierukan ilmaiseksi. Ilmainen ehkäisy n. viideksi vuodeksi on opiskelijalle aikamoinen bonus...

Mutta kyllä pitäisi olla nuorille ilmainen ehkäisy, ehkäisykeinosta riippumatta. Kiva että jaetaan muutaman kuukauden pilleripaketteja ilmaiseksi, mutta eihän sillä pitkälle pötkitä eikä pilleri sovi kaikille. Kondomit jakoon nuorisolle!

Toimitus
Toimitus

Oho, hienoa, tämä on uutta tietoa meille helsinkiläisillekin! Mutta kuten sanoit, hormoniehkäisy ei  sovi kaikille. Toivottavasti nuoret ovat entistä tietoisempia myös pillerien mahdollisista sivuvaikutuksista.

marietta

Ensimmäisen kuparikierukan saa myös (ainakin Helsingissä) ilmaiseksi! Tämä tiedoksi niille, jotka vastustavat hormonaalista ehkäisyä (minä).

b (Ei varmistettu)

Ei maksa liikaa kun miettii mitä ehkäisyn käyttämättä jättäminen saattaa maksaa.

Ihme

No ennemmin ilmainen ehkäisy, kuin sitten maksellaan aborttien kuluja. 

Enemmän kuitenkin olen iloinen tästä uutisesta. : http://yle.fi/uutiset/koeputkivauva_vain_200_eurolla_-_uusi_tekniikka_halventaisi_hedelmoityshoitoja/6724182

Mikä siinä muuttuu?

Virma maksaa! Meillä on niin hyvä työterveyshuolto, että jopa hormonaalinen ehkäisy katetaan siitä. Ja aina ne apteekissa kaivaa ne paperit esiin ja tarkistaa, että onko todella niin, että maksusitoumus on pätevä :D

Kommentoi