Marlon Roudette: ”Kirjoitin yhtä kappaletta lähes kolme vuotta”

MarlonRoudette.jpg

Oletko kuullut viime viikkojen aikana radiosta useampaan otteeseen letkeän, teräspannuilla säestetyn biisin? Kyseessä on kappale nimeltä When the Beat Drops Out, joka on brittiläis-karibialaisen Marlon Roudetten uusin hittisinkku. Tapasimme artistin ja keskustelimme miehen uusimmasta Electric Soul -albumista.

Miten kuvailisit uusinta levyäsi?

Electric Soul on hauskin albumi, jonka olen tähän mennessä tehnyt. Se on myös yhtenäisin, sillä onnistuin saamaan kasaan erittäin lahjakkaan tiimin jokaiseen kappaleeseen. Aloitin levyn teon hyvin eri tavalla kuin aiemmin: keskityin ainoastaan teksteihin, lyriikoihin, melodioihin ja laulujen nimiin. Heti kun sain yhden biisin valmiiksi, siirryin seuraavaan.

Mikä levyn kappaleista merkitsee sinulle eniten?

Sanoisin, että Hearts Pull, yksi albumin hitaimmista biiseistä. Se opetti minulle paljon laulunkirjoituksesta ja kärsivällisyydestä, jota kirjoitustyö vaatii. Kirjoitin kappaletta lähes kolme vuotta kolmessa eri maassa ja sain sen valmiiksi päivää ennen kuin levyn piti olla valmis. Hearts Pull kertoo vaikeasta elämänjaksosta, jolloin sydämeni oli särkynyt monella tasolla: siitä, miten sydämet vetävät ihmisiä eri suuntiin.

Minkälaiset asiat inspiroivat sinua musiikinteossa?

Matkustaminen helpottaa luomaan sellaisia lyriikoita ja piirteitä, joita haluan tuoda esille musiikissani. Dokumentoin elämääni ja kuuntelen, mitä ihmiset ympärilläni sanovat. Yritän päästä sisälle erilaisiin kulttuureihin ja kaupunkeihin, joissa käyn. Kirjoitan, käytän Shazamia ja otan kuvia koko ajan. Ennen uuden albumin tekoa istun alas tarkastelemaan keräämiäni materiaaleja, ja päivän päätyttyä kaikki päätyy musiikkiini.

Mitä arvostat työssäsi?

Arvostan sitä, että yksikään päivä ei ole hukkaan heitetty. Jopa huonot päivät inspiroivat tekemään jotakin: vihainenkin keskustelu voi luoda tunteen, jota tarvitsen kirjoittaakseni kiinnostavaa musiikkia. Luulen, että monet meistä muusikoista ja kirjoittajista kamppailevat elämän tai esimerkiksi huumausaineiden kanssa, koska olemme luonnostaan tunteellisia ja annamme asioiden vaikuttaa meihin vahvasti. Siksi maailma voi tuntua toisinaan hieman äänekkäältä.

Miten suhtaudut julkisuuteen?

Kuten managerini sanoisi, olen melko turhauttava tyyppi, koska edustan itseäni vastahakoisesti ja tykkään pitää matalaa profiilia. Arvostan kuitenkin julkisuuden tuomia yhteistyömahdollisuuksia ja uusien ihmisten tapaamista. Painopisteen on oltava kuitenkin siinä, että teen hyvää musiikkia – julkisuus on vain työni sivutuote. Olen hieman vanhanaikainen siinä mielessä, että haluan saada elantoni siitä mitä teen, olla ammattilainen jossakin.

 

Teksti: Hanna Kärppä

Kuva: Danny North

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *