Marraskuu kunniaan!

marraskuu.JPG

Tässäkin kuvassa on marraskuu.

Kysyn vaan: mitä pahaa marraskuu on meille tehnyt? Kuukausien henkinen maanantai saa osakseen ihan turhaa antipatiaa.

Onneksi lilyläiset ovat osoittaneet, että on marraskuussa hyvätkin puolensa: Missä olet Laura? nostaa esiin sen, että marraskuussa luonto saa tarvitsemansa levon, Tintin-blogin Tintti K:lle ei ole parempaa aikaa kuin marraskuu uppoutua sisälle oman kodin lämpöön ja Eeva Kolu jatkaa Kaikki mitä rakastin -blogissaan marraskuun ylistämistä keksimällään termillä lilluttelu, jolle marraskuu on oivinta aikaa.

Laulakaamme siis oodi marraskuulle: silloin saa aloittaa glögikauden, ottaa talvitakin käyttöön ja viettää isänpäivää ja lasten oikeuksien päivää – löytyypä kalenterista myös hurjan kuuloinen tuomiosunnuntai, josta saisi menevän kauhuleffan Sunday of Doom. Ja vaikka elämässä miten kannattaisikin mennä ilon kautta, jos totta puhutaan, ei ne muutkaan kuukaudet pelkkää herkkua ole:

Joulukuu: Joululaulut soivat joka paikassa, ja koska suomalaisten suosikit ovat Varpunen jouluaamuna -ikivihreän kaltaisia ilotteluita, ei ihme, että pyhä saattaa vähän lannistaa.
Tammikuu: Siinä vaiheessa kun bussiin noustessaan uppoaa polviaan myöten lumikasaan tai parkkipaikalle on otettava lapio mukaan, alkaa lumivaippakin tympiä. Ja jos lunta ei ole, sittenhän vasta tympiikin. #harmaatalvi
Helmikuu: On paha keksiä mitään ikävää sanottavaa kuukaudesta, jolle osuvat ystävänpäivä ja runebergintortut. Keskittykäämme katelliseen panetteluun: miksi helmikuu saa kaiken kivan?
Maaliskuu: Ihanasti pilkistää asfaltti sulavan lumen alta. Ihanasti niin.
Huhtikuu: Kuukausien välikausitakki. Heti kun siihen ehtii asennoitua, sen aika on ohi.
Toukokuu: Siinä missä marraskuu on kuukausien henkinen maanantai, toukokuu on kesäkuun eteinen.
Kesäkuu: Mitä hienoa muka on juhannuksessa?
Heinäkuu: Hiki.
Elokuu: Yhä hiki. Tai jos ei ole, sekin ahdistaa. Missä ovat seksihelteet?!
Syyskuu: Uudet harrastukset ja kansalaisopiston kurssit, tänä vuonna aloitan. Just.
Lokakuu: Wikipedia sen kertoo: ”Lokakuu on EU-maissa vuoden pisin kuukausi kesäajasta pois siirtymisen johdosta. Sen pituus EU-maissa on 745 tuntia, kun muiden 31-päiväisten kuukausien pituus on 744 tuntia, paitsi maaliskuun, jonka pituus on ’vain’ 743 tuntia kesäaikaan siirtymisen vuoksi.”

Ylistyslaulun kirjoitti Laura, jolla soi marraskuussa tauotta päässä Miljoonasateen Marraskuu – ja se on tosi ok.

 

Kommentit (9)
  1. Ja sitten meille, joille marraskuu tuottaa joskus vähän hallaa, on ideoitu kuvahaaste tagilla #mainiomarraskuu. Jotta marraskuusta tulisi mainio, kun keskitytään kaikkeen pirteään ja positiiviseen – eikä pimeyteen! 🙂

  2. Mä olenkin järjestänyt niin, että lapsellani on syntymäpäivä marraskuussa. Ihan tarkkaan harkittu juttu tietysti. Meillä siis marraskuu pitää sisällään ilmapalloja, serpentiiniä ja synttärihumua! Ei harmaudesta tietoakaan.

    1. Ylipäätään serpentiini marraskuussa on toimiva konsepti, synttärit tahi ei. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *