Menestyjä, onnenonkija, luksuksen rakastaja – mitä Melania Trumpista pitäisi ajatella?

melania_trump.jpg

Täynnä ristiriitoja. Se lienee paras sanapari kuvaamaan Yhdysvaltain seuraavaa ensimmäistä naista Melania Trumpia.

Trump on Yhdysvaltoihin muuttanut siirtolainen, jonka aviomies haluaa rajoittaa maan siirtolaisuutta rankalla kädellä. Hän lähti slovenialaisesta pikkukylästä maailmalle ja loi menestyvän kansainvälisen mallinuran, mutta samalla moni pitää Trumpia hänen avioliittonsa vuoksi onnenonkijana. Trump on paheksunut kulttuuriamme, josta ”on tullut liian ilkeä ja töykeä”, ja sanonut vastustavansa nettikiusaamista. Samaan aikaan hänen puolisonsa haukkuu Twitterissä ihmisiä hulluksi ja kuvottavaksi.

Kaiken tämän lisäksi Trump on pian yhden maailman vaikutusvaltaisimman ihmisen puoliso, joka on sanonut haluavansa itse pysyä erossa politiikasta. Toki on niin, ettei presidentin puolisoa ole valittu vaaleilla, eikä hänellä ole virallista työtehtävää. Kukin puoliso saa siis muokata rooliaan sellaiseksi kuin haluaa – olla huomaamaton taustahahmo Laura Bushin tavoin tai lähteä ajamaan valitsemiaan teemoja, kuten Michelle Obama tyttöjen koulutusta ja sotilasperheiden asiaa. Joka tapauksessa moni presidentin puoliso on halunnut käyttää näkyvän aseman jollain tavalla hyödykseen.

Mitä tulee tekemään Melania Trump? Se on mysteeri, kuten sekin, millainen Trump on luonteeltaan.

Häntä on kuvailtu ujoksi ja vetäytyväksi, mutta itse mietin, että hänen asemassaan varauksellisuus lienee väistämätöntä: on helppoa alkaa suhtautua maailmaan epäluuloisesti, kun elää luksuselämää kattohuoneistossa New Yorkissa, hyvin etäällä keskivertokansalaisen arjesta. Lisäksi Melania Trumpin äänekäs miljonäärimies on useimmiten huomion keskipiste, jonka varjoon on helppo jäädä. Slovenialainen Trump myös ilmaisee itseään Yhdysvalloissa kielellä, joka ei ole hänen äidinkielensä. En itsekään ole esimerkiksi ruotsiksi järin säkenöivä ja jos joutuisin puhumaan miljoonien ihmisten edessä vierasta kieltä, opettelisin vuorosanani varmasti ulkoa Trumpin tavoin. Siksi haluaisin tietää, millainen Melania Trump on sloveeniksi: ehkä hän onkin säkenöivä keskustelija.

Melania Trump voi seuraavien neljän vuoden aikana paljastua millaiseksi tyypiksi tahansa. Ainoa, mitä itse toivon, on se, että häntä arvioitaisiin tekojensa perusteella, eikä esimerkiksi pilkattaisi aksentistaan ja oletetusta älyn puutteesta niin kuin malli Gigi Hadid teki juontaessaan American Music Awards -gaalan alkuviikosta. Donald Trumpia kritisoitiin koko vaalikampanjan ajan epäolennaisuuksiin puuttumisesta. Juuri sen vuoksi olisi sopivaa, että presidenttiä ja hänen perhettään kritisoivat eivät tarttuisi epäolennaisuuksiin vaan pysyisivät asialinjalla.

Eiköhän Trumpin perheen ajamissa asioissa riitä ruodittavaa ihan asiapohjaltakin.
 

Lily_Byline_Laura.jpg

 

Lisää luettavaa:
 Kansanedustaja sanoi pieru – ja kohu siitä on lohdullinen asia
 Facebook-kirppikset tekivät meistä typeryksiä

 

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (3)
 1. Hyvä teksti, vähän pöhkö otsikko. Mitä pitäisi ajatella? No ajatelkoon kukin mitä huvittaa.

  Keskityn myös siihen, että maahanmuutto nähdään yhtenäisenä ilmiönä. Yhdysvaltoihin (kuten Suomeenkin) voi muuttaa laillisesti viisumin tai green cardin turvin. Tällaista maahanmuutoa vastaan Trumpilla ei käsittääkseni ole sanottavaa, vaan hän vastustaa laitonta maahanmuuttoa. ”Ongelma” on siinä, että Melania on tehnyt laittomasti töitä ennen kuin on saanut työviisumin.

 2. katoava kommentoija
  25.11.2016, 09:37

  huuuuu! of topic:

  kun yritän jättää kommenttia ja hiirellä klikkaan nimimerkki-laatikkoa, niin kahdella kertaa kolmesta koko kommentointiosio katoaa kuin pieru saharaan! viuh! sitten on pakko ladata sivu uudestaan, jotta kommentin pystyy jättämään. välittäkäähän tieto eteenpäin, koska tämä bugi ärsyttää!

  1. Kiitos ilmoituksesta, ilman muuta selvitämme.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *