Mennäänkö ekoilla treffeillä sänkyyn + 7 muuta vastausta deittailusta

Toimitus

Kuka tekee aloitteen? Kannattaako olla vaikeasti tavoiteltava? Testasimme puolestasi.

Yksi Lilyn jutuista on jatkuvasti ja tasaisesti googlattu, nimittäin 15 kysymystä ja vastausta treffeistä. Tässä tärkeimmät oppimme, olkoon niistä on sinulle hyötyä rakkauden vuonna 2016!

1. Kuka tekee aloitteen?

Jos olet kiinnostunut jostakusta, toimi. Harva katuu saamiaan pakkeja, mutta saamattomuuttaan kyllä.

2. Mikä on hyvä treffipaikka?

Perinteinen treffipaikka eli leffateatteri on aika huono, koska siellä ei voi keskustella – tai edes näe toista. Luontevilla treffeillä tehdään jotain rennon aktiivista, jotain sellaista, joka antaa kohtaamiselle rytmin mutta pakottaa puhumaan. Miten olisi ruoanlaitto, piknik, lauttaretki saareen, taidenäyttely tai brunssi? Myönnämme, alkoholia tarjoavilla kohteilla on treffien sujumista vauhdittava vaikutus.

3. Kannattaako esittää vaikeasti tavoiteltavaa?

Ei, mutta omaa innostusta ei kannata näyttää liian suoraan. Toiset ihastuvat impulsiivisesti, mutta tunteista avautuminen saattaa pelästyttää ja vaikuttaa treffikumppanista epätoivoiselta. Anna myös toiselle aikaa ihastua. Emme kannusta pelailuun.

4. Koska pussaillaan?

Suuteleminen on tietysti sallittua, mutta jännite on herkkä; kannattaa odottaa luontevaa hetkeä. Voit kuiskata sitä ennen jotain kaunista, mutta älä sorru kliseisiin. ”Saanko suudella sua?” on maailman ärsyttävin repliikki, johon on vain yksi vastaus: ”Jos pitää kysyä, niin et. Ikinä.”

5. Voiko ensimmäisillä treffeillä olla seksiä?

Jos haluat seksiä, anna mennä. Jokainen steppaa tyylillään, ja eri ihmisistä haetaan eri asioita. Varaudu kuitenkin siihen että juttu saattaa lopahtaa sänkyhommiin – myös sinun toiveestasi.

6. Miten tehdään vaikutus ja mistä ei kannata puhua?

Treffien tarkoituksena on testata sinun ja treffikumppanin yhteensopivuutta. Kukaan ei voita, jos esittää muuta kuin on. Muista hyvät käytöstavat ja kohteliaisuus. Vaikutus tehdään hymyllä ja naurulla, hauskoilla jutuilla ja kiinnostumalla toisen sanomisista. Ei kannata avautua henkilökohtaisista kriiseistä, eksistä tai aiemmista sukupuolitaudeista.

7. Mistä tietää, onko jutusta mihinkään?

Tätä ei voi kukaan tietää. Jos mielipiteet, tausta, ihmissuhdekiemurat tai yleistunne sotivat omiasi vastaan, voi olla viisaampaa jättää homma sikseen. Jos taas tunnet yhteenkuuluvuutta tai ihastusta häneen edes jollakin tasolla, kannattaa jatkaa tutustumista. Kutkuttavan olon syntymiseen voi kokemuksemme mukaan mennä kaikkea minuuteista pariin kuukauteen. Suosittelemme luottamaan intuitioon. Sen perusteella voi päätellä paljon tulevasta jo ensimmäisten treffien pohjalta.

+ Miten annetaan pakit tyylikkäästi?

Ei ole tyylikästä tapaa ilmaista toiselle, ettei hän ole tarpeeksi kiinnostava tai haluttava. Jos on tavattu vain pari kertaa, voi olla helpointa ilmaista asiasta tekstiviestillä tai puhelimessa. Haluaisitko itse käsitellä pakkeja lähes tuntemattoman tyypin kanssa kasvotusten? Kuorruta ikävä uutinen myönteisyydellä: ”Kanssasi oli kivaa, mutta ei nyt ihan toivotulla tavalla. Toivottavasti löydät jonkun mukavan tyypin!”

Sinua kiinnostanee myös lukea pientä paasausta, eli Pariskunnat, menkää itseenne!

Mitkä ovat sinun parhaat (tai huonoiksi todetut) treffivinkkisi? Kerro kommenteissa!

 

 

Kommentit

Jemina
No Sex and the City

Meikä on niiiiin eri mieltä pussausluvan kysymisestä! Olen peräti kirjoittanut aiheesta ihan oman paasauksensa, mutta TLDR: ainakin minun kohdallani lupaa kysyttäessä suutelotodennäköisyys kasvaa n. 100%.

pussaaja (Ei varmistettu)

Ei kysyvä tieltä eksy. Terkuin eräs, joka kysyi "voinksmä pussata sua?". Yhteiseloa takana kaksi vuotta siitä pususta alkaen :D

Toimitus
Toimitus

Mahtavaa että jaoit näkemyksesi ja postauksesi! Mikä tahansa keino mahdollistaa suutelon mahikset on tietty hyvä :)

Mahdoton Nainen

Olin just tulossa sanomaan mut ehdit eka. Siis että luvan kysyminen on jotenkin epäseksistä, excuse me ja mitä helvettiä? Mitäs jos kuitenkin yritettäis tehdä suostumuksen kysymisestä (ja antamisesta) helpompaa ja hauskempaa, ei pelottavampaa. Toki sitä suostumusta ja halukkuutta voi tiedustella myös vähemmän suorasti, mutta ei pidä luottaa siihen, että omat signaalinlukutaidot olisi maailman huippuluokkaa. Todellisuus kun on, että et voi tietää miten toinen reagoi missäkin tilanteessa, se mikä näyttäytyy yhdelle halukkuutena ja suostumuksena onkin toisen tapa yrittää päästä tilanteesta mahdollisimman kohteliaasti ja toista suututtamatta.

Että miten meni noin niinku omasta mielestä Lily?

Mahdoton Nainen

*epäseksikästä, jopa.

Toimitus
Toimitus

Meidän kokemuksemme mukaan väärällä hetkellä töksäytetty suuteloluvan kysymyinen lässäyttää tunnelman... mutta tässä on selkeästi koulukuntaeroja! Kiitos että jaatte näkemyksiänne! Missään tapauksessa tässä ei ollut tarkoitus rohkaista ihmisiä hyökkäämään suutelemaan tahdittomasti.

Mahdoton Nainen

Parempi lässähtänyt tunnelma kuin epätoivottu suutelo.

Suvi K.
Sisunainen

Älä-tee-tätä-vinkkini: älä ehdota leffailtaa luonasi, jos et omista sohvaa. Kumpikin nököttää kiusaantuneena huoneen eri nurkissa ja miettii, miten pääsisi luontevasti edes kädestäpitämisetäisyydelle. :'DD

Toimitus
Toimitus

:D Siinä tapauksessa tosiaan leffateatterikin on intiimi tila... Ehkä sohvaton voisi järkätä piknik-leffatreffit olohuoneen lattialla? :)

Mahdoton Nainen

Tai vielä pahempaa, pitää asettua jotenkin kiusallisesti sängylle :o

Emilia M

Oon kyllä Jeminan kanssa täysin samaa mieltä tosta pussauskysymyksestä. Luvan kysyminen ärsytti silloin ihan tosi nuorena, kun toivoi että joku villi vain tulisi ja ottaisi. Sittemmin olen ymmärtänyt, että heti alussa sitä ei vain välttämättä oikein osaa lukea toisen sanattomia viestejä ja luvan kysyminen voi olla ihan viisasta ja söpöä. En mä ole niitä kivoja poikia torjunut, vaikka olisivatkin luvan kysyneet!

Lisäksi voisitte lukea vähän suostumuksen (consent) käsitteestä. Se on aika pop nykyään ja tietoisuuden siitä soisi leviävän laajemmalle.

Esim. täältä: https://www.youtube.com/watch?v=oQbei5JGiT8

ja täältä:

http://www.nytimes.com/2016/01/10/fashion/sexual-consent-assault-college-campuses.html

Toimitus
Toimitus

Totta, kysymyskin on ihan söpö kun se esitetään oikein. Kiitos linkeistä, tutustumme ehdottomasti noihin!

mirvaannamaria

Tää oli niin hyvä! Treffit on ihania, ainut asia mitä kaipaan sinkkuajasta :D

Mä allekirjoitan suutelukysymyksen ällöttävyyden ihan täysin. Mies, älä kysy. "Mä haluaisin suudella sua" toimii paljon paremmin. Siihen voi sitten tokaista että "Aha" tai "Siitä vaan". Mitä kauemmin sänkyyn menemistä pitkittää, sitä isommaksi se kynnys kasvaa ja se tuntuu vaikeammalta.

Omasta kokemuksesta parhaimmat treffit on silloin kun on hyvää ruokaa ja viiniä - mieluiten jossain muualla kuin ravintolassa, alkoholi tosiaan hieman sujuvoittaa treffien kulkua. Jos treffikumppanin täydellisyydestä ei ole vielä ihan satavarma, aamiais-, tai lounastreffit toimivat loistavasti koska voit sanoa että mulla on kohta menoa, eikä tarvitse hätistellä tylsää seuralaista kotoasi pois. Silloin tosin kannattaa unohtaa se viini ;) 

Toimitus
Toimitus

Toi onkin hyvä tapa kysyä suutelolupaa ilmaisemalla että "haluaisin suudella"! Aamiaistreffit ovat selvästi nousussa, hyvä konsepti :)

Mun mies kysyi ihan alkuvuosien tapailun aikaan, että sopiiko ottaa kainaloon ja mä olin ihan myyty. Myös sen ekan suukon kohdalla mies toimi samoin. Mun mielestä tuo oli äärimmäisen hienoa, koska a) otti mut huomioon, b) kohteliasta ja toista kunnioittavaa sekä tietysti c) äärimmäisen romanttista. Ei tullut ollenkaan sellaista "olen tällainen vapaasti kähmittävissä oleva olento".

Toimitus
Toimitus

Toi kuulostaa kyllä äärimmäisen suloiselta ja sopivalta. Ottaahan hän yhä kainaloon yhä ihanasti? :)

Voi kyllä *huokaus* :)

Mia K.
Voi taivas

Eipä näihin taida olla koskaan mitään lopullista sääntökirjaa/postausta saatavilla! Se on niin ohikiitävää hetkeä täynnä koko ensitapaaminen, että päätökset tehdään jokaisen oman maun mukaan, ja... luulisin, että vaistolla aika pitkälle ♡ 

Leffateattereissa on itselläni ollut parhaat treffit ikinä! Ja, ei se katso paikkaa, jos kemiat vain on aidot :)

Toimitus
Toimitus

Juu, intuitioon ja vaistoon on luotettava! Toisilla vaan ne vaistot tuntuvat heräävän nopeammin kuin toisilla. Mistä itse huomasit, että kemiat kolahtivat juuri noilla treffeillä? Kiinnostaa, koska olemme romantiikannälkäisiä! :)

Mia K.
Voi taivas

No heh.. pitkä kokemus hmmm.. mm miehistä on tietty opettanut jotain oleellistakin, mutta jollain tasolla aidon tietää eri levelillä. Se on sellaista sieluun asti menevää vaaleaa ja punaista hattaraa ♡ Sydän hakkaa nopeammin, polvet lyö lukkoon, suu kuivuu, ehkä ei saa sanaa suustaan.. ;) Ja, mä lakkaan aina jotenkin hengittämästä, kun on niin ihana fiilis; kaikesta! 

Feikin ns kiinnostuksen huomaa heti, kun se jää vain tyyliin ennen ihoa jotenkin pyörimään, ja jättää tietyt tasot kylmäksi. 

JenniV

Omat parhaimmat treffini olivat Tinderistä bongatun miehen kanssa kahvin merkeissä. Olin jo etukäteen ajatellut mahdolliset kauhuskenaariot, mutta kyseiset treffit menivät kuitenkin niin nappiin, että tämän miehen kanssa on nyt seurusteltu jo lähes kaksi vuotta! Kunhan muistaa olla rohkeasti oma itsensä ilman liikoja ennakkospekulaatioita niin silloin antaa itsestään parhaimman kuvan :)

Toimitus
Toimitus

Kyllä! Oma itsensä pitää olla. Onnea teidän suhteellenne!

Looking for...

Minäkin olen sitä mieltä, että luvan pyytäminen suuteluun on söpöä! Varsinkin kun siihen on edetty pientä käsien pitelyä ja ujoja katseita vaiheella. Silloin toinen osoittaa, että haluaa kyllä jotain, muttei aio ottaa sitä ilman suostumusta. Eikä mikään ole niin seksikästä kuin suostumus! 

Lisäksi, joskus minä en vain halua, että minua suudellaan. Se johtaa yleensä pahaan mieleen ja "enkö mä muka kelpaa?" kysymyksiin. Toki suostumuksen kysymys voi olla äänetöntä, kuten kasvojen ottaminen käsiin ja huulten kosketus ja sitä seuraava kysyvä katse. Oma mieheni ilmoitti aikovansa suudella minua ja antoi aikaa vetäytyä, jos en olisi halunnut. Se oli niin ihanaa, että minä suutelin häntä! 

Sitten kun ollaan tunnettu pidemmän aikaan rakastan sitä kun mies kaappaa minut yllättäen ja suutelee kunnolla - mutta se kuuluu tehdä sitten kun ensimmäiseen lupa on saatu! Ensimäinen suudelma on aina alkuun haparoiva ja jännittävä. Se on kokeilu versio. 

Toimitus
Toimitus

Olipa romanttisesti kirjoitettu! Ihan tässä herää suuteluhimo :)

Kommentoi