Menovinkki: Muotiviikot Helsingissä

juslin_maunula.jpg

Osta Pariisin muotiviikoilla nähtyjä Muumi-vaatteita ja näe muotia, johon Rihanna ja Lady Gaga pukeutuvat. 

Helsingissä ei edelleenkään järjestetä perinteisiä muotiviikkoja Pariisin tai Milanon tapaan. Mutta ehkä ei tarvitsekaan: Fashion In Helsinki on suomalaiseen muotiin keskittyvä muotitapahtumien sarja, joka houkuttaa paikalle kansainvälisiä muotivaikuttajia – ja Fashion In Helsinkiin kenen tahansa on mahdollista osallistua.

Tässä toimituksen poiminnat:
 

1. Näe tulevaisuuden muotinimet eturivin paikoilta

NÄYTÖS 17
Céline, Balenciaga, Alexander McQueen, Maison Margiela, Saint Laurent ja Lanvin. Siinä vain muutama huippumuotitalo, jossa työskentelee suomalaisia Aalto-yliopiston kasvatteja. Ei siis ihme, että lehtori Tuomas Laitisen luotsaama, muodin koulutusohjelman näytös on myös kansainvälinen tapaus – osa opiskelijoista napataan ulkomaille töihin suoraan catwalkilta. Onneksi Suomen tärkeimpään muotinäytökseen ei tarvita kutsua – lippu muodin tulevaisuuden aitiopaikalle maksaa vain kympin.

Näytös 17 keskiviikkona 17.5. klo 21 Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa (Tallberginkatu 1). Liput 10 e / 15 e, liput myynnissä Diesel Storessa, Mannerheimintie 2.
 

2. Tutustu suomalaismerkkiin josta Vogue kirjoittaa

AALTO INTERNATIONAL
Kun CV:ssä lukee jo Givenchy ja Louis Vuitton, on seuraava looginen askel perustaa oma merkki. Pariisissa asuvan Tuomas Merikosken AALTO International -merkki on muutamassa vuodessa lunastanut paikkansa kansainvälisenä muotimerkkinä, jonka mallistot Vogue arvioi säännöllisesti. Nyt AALTO International järjestää näytöksen ensimmäistä kertaa Pariisin muotiviikkojen sijaan Suomessa. Tai ehkä show olisi oikeampi sana: mallisto esitellään performanssina, jonka koreografiasta vastaa tanssitähti Ima Iduozee. Lyhyesti sanottuna, tätä ei kannata jättää väliin. 

AALTO International After Nature One” -presentaatio Valkoisessa Salissa (Aleksanterinkatu 16, Helsinki) keskiviikkona 17.5.2017 klo 18.-20. Vapaa pääsy.
 

3. Treat yoself – eli shoppaile suomalaista muotia

PRE HELSINKI x ARTEK POP UP
Vielä vuosi sitten Sasu Kauppi suunnitteli Kaliforniassa Kanye Westin Yeezy-mallistoa, nyt Kauppi on palannut Suomeen ja lanseeraa uuden oman merkin – nyt nimellä SSSU. Näitä vaatteita pääsee ostamaan (ja näkemään) ensimmäistä kertaa Artekiin aukeavassa pop up -liikkeessä, johon tulee myyntiin eksklusiivisesti myös AALTO Internationalin kesämalliston vaatteita, jossa seikkailevat Muumi-hahmot. Pop upin valikoimassa on myös muun muassa Juslin Maunulan vaatteita ja edullista taidegrafiikkaa. Toimituksen ostoslistalla: juliste taiteilija Karoliina Hellbergin akvarellimaalauksesta.

Pre Helsinki x Artek Pop Up 13.-20.5. Artek Helsinki, Keskuskatu 1 B, Helsinki. Avoinna ma-pe klo 10-19, la klo 10-18.
 

4. Mene museoon: Näiden suomalaissuunnittelijoiden vaatteisiin Rihanna ja Lady Gaga pukeutuvat

PRENAISSANCE
Myös Rihanna ja Lady Gaga arvostavat suomalaista muotisuunnittelua: Rihanna on nähty Ella Bouchtin suunnittelemassa vaahtokarkkitoppiksessa ja Lady Gaga Juslin Maunula -suunnittelijaduon lateksitrenssissä. Nyt näiden suunnittelijoiden uusimpiin mallistoihin pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä taidemuseo Emmassa järjestettävässä elämyksellisessä muoti-illassa. Mukana myös arvostetussa Hyères-muotikilpailussa palkittu Hanne Jurmu sekä Matti Liimataisen merkki Self-Assembly, jonka vaatteet kootaan käsin, ilman työkaluja tai koneita. Kiinnostavaa? Kyllä.

Prenaissance @EMMA -presentaatio tiistaina 16.5. klo 18.30-20. Liput 15 e / opiskelijat 10 e, osta liput täältä. EMMA, Ahertajantie 5, Espoo.
 

Tutustu muihin tapahtumiin: Fashion In Helsinki. 

Teksti: Toimitus
Kuva: Juslin Maunula

 

LUE MYÖS: Unohda bändipaidat, nyt tulevat Muumi-paidat! 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *