Merete Mazzarella, 71: ”Seksistä tulee paljon parempaa iän myötä”

merete.jpg

Kirjailija Merete Mazzarella harrastaa 71-vuotiaana elämänsä parasta seksiä. Näin hän kertoo Trendin Seksi-numerossa:
 

”Ikäisiäni naisia pidetään usein epäviehättävinä vanhoina rouvina, joita ei haluta ajatella harrastamassa seksiä. Toisaalta vanhuksiin suhtaudutaan kuin pikkulapsiin, jotka näyttävät söpöiltä pidellessään toisiaan kädestä. Mutta kuten kirjoitan Aurinkokissan vuosi -kirjassanikin, seksi kuuluu kaikille ulkonäöstä ja iästä riippumatta – ja itse asiassa siitä tulee paljon parempaa iän myötä.

Nuorena ja keski-ikäisenä olin hyvin tietoinen omasta kropastani ja mietin paljon sitä, mitä kumppani ajattelee ulkonäöstäni. Koska olin riippuvainen muiden hyväksynnästä, keskittymiseni häiriintyi ja minun oli vaikea nauttia.

Nyt siitä on jo aikaa kun kasvoni valahtivat, mutta en haluaisi näyttää päivääkään nuoremmalta tai muutenkaan glamoröösimmältä. En ole ollut vuosikausiin pettynyt siitä, että miehet eivät enää käänny katsomaan perääni kadulla. Nolostelen kehoani vähemmän kuin nuorempana, sillä sen ei enää mitenkään voi odottaa olevan täydellinen.

Koska suorituspaineita ei ole yhtä paljon kuin ennen, seksi on nyt paljon leikkisämpää ja siinä on enemmän naurua. Nautin myös siitä, että sängyssä voin unohtaa ikääni kohdistuvat odotukset ja olla jotain ihan muuta kuin se hillitysti käyttäytyvä rouva.

Eläkkeellä seksiin on myös enemmän aikaa. En ole niin väsynyt kuin ruuhkavuosina, eikä seksiä tarvitse ajoittaa myöhäiseen iltaan, jolloin lapsi on saatu nukkumaan, vaan sitä voi harrastaa rauhassa milloin vain.

Menin nykyisen mieheni kanssa naimisiin 67-vuotissyntymäpäivänäni ja tunnen edelleen olevani tuoreessa liitossa. Olemme tunteneet toisemme 70-luvulta lähtien, mutta runsas vuosi sen jälkeen kun hän jäi leskeksi, olin yhtäkkiä valmis tekemään mitä tahansa voidakseni olla hänen kanssaan. Välillämme oleva vetovoima vei jalat altani. Tuntui kuin olisin ollut jälleen teini.

Olin niin vahvasti rakastunut, että päätin jättää silloisen mieheni. Tunsin syyllisyyttä, olinhan luvannut olla hänen kanssaan loppuelämäni. Nykyään sanotaan, että jokaisen pitää panna itsensä etusijalle, mutta minä en ole tottunut ajattelemaan niin. Uskon lupausten pitämiseen.

Mutta nykyisen aviomieheni kanssa olen itsevarmempi kuin koskaan ennen, myös seksuaalisesti. Hän saa minut tuntemaan itseni kauniiksi juuri tällaisena kuin olen – mutta olen siitä huolimatta pyytänyt häntä sanomaan, jos leuastani alkaa kasvaa karvoja.

Vaikka tämä on kolmas avioliittoni, se on ensimmäinen, jossa voin puhua kumppanini kanssa seksistä. Välillämme ei ole tabuja, ja voimme kertoa toisillemme vapaasti, mistä pidämme, tai päättää etukäteen, että tänä iltapäivänä voisimmekin harrastaa seksiä. Siksi erotiikka on nyt parempaa kuin koskaan. Aiemmin seksi oli vain jotain, mikä tapahtui.

Luotan mieheeni enemmän kuin ikinä kehenkään. On upeaa voida tuntea olevansa jollekin se erityinen ihminen vielä 71-vuotiaana.”

 

Teksti: Venla Pystynen
Kuva: Konsta Leppänen
Tyyli: Suvi Poutiainen
Meikki: Keiku Borgström
Kampaus: Meron Laine
Vaatteet: Kauluspaita, Filippa K / Stockmann. Farkut, Acne Studios / Stockmann.

 

Lue myös: Maria Veitola: ”Harrastan nyt elämäni parasta seksiä”

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *