Mihin turhuuteen sinä tuhlaat?

Toimitus

 

Tavallinen ilta ystävän kanssa: käymme kahvilla (ja juoruamme), käväisemme syömässä (ja juoruamme) ja poikkeamme lopuksi vielä yksille. (Eli kaksille. Ja juoruamme.)

Tavallisen illan päätteeksi teemme kuitenkin jotain epätavallista. Päätämme laskea, mitä illanviettomme on maksanut.

Laskemme kympin jos toisenkin yhteen, ja saamme summaksi 60 euroa. Olemme siis maksaneet yhdessä satakaksikymmentä euroa siitä, että emme ole oikeastaan tehneet mitään erityistä. Olen juuri ratkaissut usein pohtimani mysteerin "minne rahat katoavat".

Olen moneen kertaan päättänyt, että ryhdyn ihmiseksi, joka sijoittaa asuntoon eikä itseensä. Joka kerta päätös kestää seuraavaan "mennäänkö töiden jälkeen syömään?" -viestiin.

Siksi onkin lohdullista lukea, että joillakin on vielä kalliimpia addiktioita. Laura nimittäin tunnustaa olevansa hotelliholisti.

Mikä on se kallis ei-välttämättömyys, johon sinä tuhlaat? Koetko saavasi rahoillesi vastinetta? Vai haluaisitko addiktiostasi eroon?

Itse olen tajunnut, että vaikka ulkona syöminen on kallista, se on ehkä sittenkin jokaisen sentin arvoista. Jos käyttäisin rahat materiaan, saisin materiaa. Kun käytän rahat syömiseen, käytän ne oikeastaan nauramiseen, juoruilemiseen, valittamiseen ja maailmanparantamiseen. Siis siihen, mikä on elämässä kaikkein tärkeintä, eli elämään itseensä.

Teksti: Heini, jolla ei ole tapana säästellä kuitteja

Kommentit

pieta
Ruista Ranteessa

Minäkin tuhlaan esim. ulkona syömiseen ja matkailuun, mutta uskon, että se on joka pennin arvoista. En ole kiinnostunut käyttämään rahojani materiaan, vaan käytän ne mieluummin kokemuksiin.

helinel
Wings of Desire

Olen koukussa Starbucks-kahviin, ja usein Starbucksin (asun Berliinissä ja täällä Strabuckseja on siellä täällä) ohi kulkiessani mukaan tarttuu capuccino soijamaidolla ja extraespressolla... Kiireisen arkipäivän nautinto-hetki! :) Sitten jaksan taas painaa eteenpäin... Mutta onhan 3,85€ kahvista jo aika iso summa, kun miettii paljon siitä vuodessa kertyy... 

Toimitus
Toimitus

Huh, kurkkaroidemme onneksi Suomessa ei ole Starbuckseja joka nurkalla!

iidami
Bambino

Cocktailit ja ulkonasyöminen - yhdessä ja erikseen - taitavat olla se suurin rahareikäni. Ja nyt kun mietin, niin kyllä minä olen esim. kynsilakkoihinkin laittanut aika pitkän pennin viimeisen vuoden aikana...

Toimitus
Toimitus

Cocktailit, ah, mikä ihana tapa tuhlata rahaa! "Käytin puolet palkasta kaljaan" kuulostaa aika epäilyttävältä, mutta kun tuhlaa drinksuihin, tulee vanha kunnon vuosituhannen vaihde ja Sinkkuelämää mieleen.

CougarWoman
CougarWoman

Itseni hemmotteluun ja "huoltoon". Viiden viikon välein kampaajalle (leikkaus ja värjäys), kolmen viikon välein ripsihuoltoon, kuuden viikon välein kulmakarvojen vahaus/värjäys. Muutaman kuukauden välein päivä kylpylässä erinäisissä kauneushoidoissa (kaikkein mieluiten yksin) ja vähintään kerran kuussa ulos syömään (yleensä miehen kanssa).

Nämä on mulle siinä määrin addiktioita, että en usko että pärjäisin enää ilman :) Voisihan noista osan kotona itsekin tehdä, mutta tykkään jättäytyä muitten hemmoteltavaksi...

Girl. (Ei varmistettu)

Jos laitat raitoja värjäyksen siasta ( ne on trendikäät sopivat kaiken ikäsille) niin ei tarvi käydä kampaajalla kuin joka 10 vko.(iso säästö). Mutta jos et löydä hyvää kampaaja voit joutua tiheämmin ramppaan kampaajalla.
Värjää itse kulmakarvat. Helppoa ja säästät rahaa.
Käykää miehesi kanssa picknikillä. ( hyvä salaatti jonka voisi miehesi valmistaa) kynttilöitä mukaan jonnekkin kalliolle istumaan. Romanttisempaa ja säästö:).

Nimim. Itsekkin rakastan hemmotelua:)

CougarWoman
CougarWoman

Mä sekä värjään että laitan high- tai lowlightseja :) Eli 2 väriä standardina. Ja puolipitkät hiukset pitää joka tapauksella leikkauttaa malliinsa viiden viikon välein. Muuten ihan hyvä idea :) Kampaaja on hyvä, käyn siellä jo kahdeksatta vuotta...

Voisin joo itsekin värjätä, mutta ripsihuoltoon joudun menemään kuitenkin 3 viikon välein, siinähän se samalla ne värjää (helppoa) joka toinen kerta. 

Nyt ei ole ihan piknikki-ilmat :D Mutta toki hyvä idea kesäksi. 

SARI H.
KOLIBRI

Takseihin. Tosin se ei ole mielestäni turhuutta..

Toimitus
Toimitus

Ja itse asiassa satunnainen taksilla ajaminen (en kyllä tiedä, kuinka pahasta taksiaddiktiosta tapauksessasi on kyse) tulee aika halvaksi, kun alkaa miettiä, mitä auton omistaminen maksaa.

Kommentoi