Mikä on katumuotikuvaaja Bill Cunninghamin ensimmäinen muotimuisto?

Toimitus

New Yorkin kaduilla polkupyörällään suhaava, siniseen takkiin pukeutuva katumuotikuvaaja Bill Cunningham tuli monelle tutuksi vuonna 2010 ilmestyneen Bill Cunningham New York -dokumentin myötä. Julkisuudessa huonosti viihtyvä Cunningham teki torstai-iltana sääntöönsä poikkeuksen ja saapui New Yorkissa järjestettyyn keskustelutilaisuuteen kertomaan elämästään ja urastaan. The Cut raportoi tilaisuuden tärpit paikan päältä.

Bill Cunningham aloitti muotiuransa nuorena miehenä New Yorkissa. Hänen ensimmäinen työpaikkansa oli korkeatasoinen naisten vaateliike, jonka asiakaskuntaa kuului muiden muassa Jackie Kennedy. Cunninghamin ensimmäisiä muotimuistoja onkin kuulemma tapaus, jossa hän joutui värjäämään rouva Kennedyn punaisen merkkijakkupuvun mustaksi presidentti Kennedyn hautajaisia varten. Nykyisin Cunningham tunnetaan The New York Times -lehden legendaarisesta On the Street -palstastaan. Newyorkilaisten katutyylejä palstalleen valokuvaava Cunningham paljasti keskustelutilaisuudessa, että kaupungin pahin aamuruuhka on paras aika bongailla inspiroivia tyylejä.

Cunningham ei kuitenkaan taida olla paras esimerkki kaupungin muille pyöräilijöille, sillä hän ei omien sanojensa mukaan suostu käyttämään pyöräilykypärää – ainakaan ennen kuin se on laissa määrätty. Ja entä sitten se kuuluisa sininen takki? Vuosia samanlaisessa työmiehen takissa kulkenut Cunningham harmitteli keskustelutilaisuuteen saapuneille, kuinka takin hinta on vuosien saatossa noussut. Ennen se kustansi 20 dollaria, nyt 55 dollaria. Eikä laatukaan ole hänen mukaansa enää yhtä hyvä.

Teksti: Laura Paananen, joka suosittelee kaikkille lämpimästi (jos on vielä näkemättä) Bill Cunningham -dokumenttia, sillä muotidokkareissa on harvoin nähty yhtä sympaattista päähenkilöä

Lähde: The Cut

Kuva: All Over Press

Kommentit

Laura T.
M O L

100% Cunningham-fani ilmoittautuu. Kirkkaasti top vitosessa omassa Kenet tahtoisin tavata-listassa. Bill!

 

Laura

Kommentoi