Mikä on kummallisin tavara, jonka olet kadottanut?

Toimitus

Kolme kuollutta lepakkoa, rintaimplantti, purkki sonnin spermaa. Kaikki nämä on löydetty Lontoon joukkoliikenteen ajoneuvoista. Joku onneton on myös unohtanut tekohampaat ja ihmisen pääkallon, kertoo The Telegraph.  

Münchenin Oktoberfestillä katoaa puolestaan vuosittain noin 4000 tavaraa. Festivaalin historian oudoimpien kadotettujen tavaroiden Hall of Fameen kuuluvat mäyräkoira nimeltä Wasti, kahdeksan senttiä pitkä kesy heinäsirkka ja Bayern Munich -jalkapallojoukkueen asuun puettu puutarhatonttu. Lieneeköhän festaritarjoilulla osuutta asiaan?

Mutta kyllä Suomessakin osataan. Kun sunnuntaiaamuna kävelee autiossa kaupungissa, sitä törmää mitä ihmeellisempiin tavaroihin. Itse olen miettinyt, keitä ovat ne ihmiset, jotka kadottavat yhden kengän? Jonkun sandaalin vielä tajuaa, mutta miten on mahdollista hylätä jalastaan järeä talvibuutsi keskelle katua?

Tänään 9.12. vietetään kansainvälistä Lost & Found -päivää, jolloin kannustetaan ihmisiä etsimään kadotettuja tavaroitaan. Tänään voit myös tehdä hyvän teon ja ilahduttaa ystävääsi vihdoinkin palauttamalla hänelle sen Seinfeld DVD-boksin, jonka lainasit viisi vuotta sitten.

Kadotettujen tavaroiden päivän kunniaksi kysymme: 

Mikä on oudoin asia, jonka olet kadottanut? Oletko sinä yksi näistä mystisistä yhden kengän kadottajista? Ilmianna itsesi! 
 

Teksti Mia Frilander, joka on unohtanut yläasteen äidinkielen lopputyönsä Itiksen H&M:n sovituskoppiin, eikä koskaan saanut sitä takaisin. Toivottavasti analyysini Tove Janssonin Kesäkirjasta tuotti esseen pöllineelle tyypille paljon iloa. 

Kuva All Over Press

LUE MYÖS: Suomalaisten ärsyttävimmät tavat. Teetkö sinäkin näitä?

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Uudet rintsikat ja alushousut hotellihuoneeseen Sveitsissä joskus parikymppisenä. Sinne jäi, kylppärin naulakkoon ostoskassissa roikkumaan.

saarah
visual diary

Mä oon kadottanut talvitakin, ihan aikuisiällä ja selvin päin. Ostin suht kalliin harmaan villakangastakin ja käytin sitä yhden talven. Seuraavana syksynä takki oli vaan kadonnut. Ei ollut vintissä, ei työhuoneella, ei kellään lainassa, ei kaapin perällä: yksinkertaisesti ei missään. 

Vieläkin joskus mietityttää tää mysteeri. 

riiiikka (Ei varmistettu)

Hukkasin tänä kesänä kuukuppini jonnekin päin erästä kreikkalaista saarta. Oli tarkoitus ravistella vain hiekat pois kangaskassistani hotellimme parvekkeella, mutta sieltä tipahti myös kuukuppini, joka laskeutui sopivasti alapuolella olleen markiisin päälle. Kuulemma siivooja olisi sen sieltä voinut pyydystää seuraavana aamuna, mutta yön aikana kuppi oli kadonnut ehkä tuulen mukana, eikä sitä löytynyt enää koskaan. Että jos tulee Kreikassa vastaan Luneten kuukuppi sinisessä pussukassa, niin se on sitten minun.

Menkkahirmu (Ei varmistettu)

Mäkin olen hukannut kuppini. Samoin verisen terveyssiteeni, suoraan pikkareista. Kuppi jäänyt ehkä johonkin vessaan, side taas ei voinut jäädä vessaan, koska muistan sen olleen kyydissä illan vikalla vessareissulla. Luulen humalalla olleen osuutta asiaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä oon kadottanut yhden keittiöveitsen ja grillipihdit muutama vuosi sitten. Koko asunto käännettiin ylösalaisin mutta eivät ole vielä tähänkään päivään mennessä löytyneet, vaikka asun edelleen samassa asunnossa.

Suttastiina

Varmaan kymmenisen vuotta sitten kadotin kassillisen joululahjoja. Joskin julkisesti sitkeästi väitän että en kadottanut sitä vaan että joku ilkeä pitkäkynsi varasti sen sillä aikaa kun ystävien kanssa nautimme muutaman kuuman kirsikkaviinin!

Koska se ei ilmestynyt löytötavaratoimistoon, niin sehän puoltaa tuota varkausväitettä, puoltaahan???

Toimitus
Toimitus

Mahtavia mystisiä katoamistarinoita! Naurattaa eteenkin tuo kuukuppi :D Missäköhän lienee juuri nyt? 

tinndy

Tämä ei ole ehkä erityisen kummallinen mutta sitäkin sydäntä särkevämpi tarina:

Mulla oli joskus 4-vuotiaana sellainen ihana pieni leikkilinna, jossa oli ihan minikokoisia figuureja, kuningatar, pöllö ja possu. Kerran leikin mun linnalla meidän puisella ulkokuistilla, ja se minikokoinen possu putosi lattialankkujen välistä ulkoportaiden alle. Olin murheen murtama, ja äitini ryömi sitten sinne portaiden alle polttopuiden ja etanoiden sekaan etsimään possua. Äiti viipyi siellä KAUAN, mutta possua ei koskaan löytynyt. Käsittelin tapahtunutta ajattelemalla, että ehkä meidän pihassa asuva siili oli adoptoinut possun. Vieläkin kyllä vituttaa. Sain onneksi synttärilahjaksi toisen leikkilinnan, jossa oli miniprinsessa, minikukka ja minitipu.

(Off topic: mikä helvetin pointti noissa figuureissa oli? Tajuan kuningattaren ja prinsessan, mutta että possu ja tipu...)

Aave (Ei varmistettu)

Tiskialtaasta katosi tulppa yksi päivä, mikä oli erityisen rasittavaa ilman tiskikonetta. Kaiveltiin koko keittiö ympäri, mutta ei löytynyt mistään. Ja asutaan siis yksiössä jossa keittiö on käytännössä glorifioitu komero. Nuukana ihmisenä raivostutti ajatus että pitäisi ostaa uusi tulppa ihan vaan koska edellistä ei nyt löydy, joten kärvistelin muutaman viikon blokkaamalla viemärin kaikenlaisilla ihme jogurttipurkinkansivirityksillä tiskaamisen ajaksi, samalla kiivaasti tulppaa etsien. Lopulta luovutin ja ostin uuden. Uusi ehti olla käytössä noin viikon (samalla kun surin edellistä, joka oli vain paljon parempi) kun yhtenä tiskauskertana harhaileva katseeni tarkentui suoraan edessäni olevaan hanaan ja sen taakse olevalle tasolle. Siinä se loikoi, samassa paikassa missä sitä aina säilytetään. Vanha tulppa.

Mystistä.

ii da (Ei varmistettu)

Muuton yhteydessä on katoillut vaikka mitä! Viimeisimmässä, kun muutin kamani remonttia pakoon vinttikomeroon, muistan pakanneeni blenderin terineen ja astioineen samaan laatikkoon. Remontoituun keittiöön tavaroita purkaessa terät olivat kuitenkin kadonneet, eikä niitä löytynyt mistään. Nyt sitten kaapeissani on muuten hyvä mutta terätön blenderi, jos ne vielä jostain putkahtaisivat esiin... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos unohdetaan muutot, joissa mystisesti katoaa yhtä sun toista (mihin, kun lähtökämppä on typötyhjä, kamat kannetaan suoraan muuttoautoon, josta suoraan uuteen kämppään, ja auto tarkistetaan lopuksi, ettei sinne vaan jää mitään??!), niin mystisin kadottamani asia on varmaankin t-paita baarireissun lopuksi. Menin uuden ystävän (lue: miehen) luokse yöksi, riisuin paidan, kävin nukkumaan, aamulla herätessäni paita oli poissa. Etsittiin koko asunto, mutta ei sitä vaan mistään löytynyt. Joitain kuukausia myöhemmin mies muutti, ja kun tapasin hänet muuton jälkeen, ei tuota mystista t-paitaa ollut löytynyt. Jopa muutossa auttaneet kaverinsa tulivat raportoimaan mulle, että mistä kaikkialta sitä paitaa oli etsitty, tuloksetta.

Asiis (Ei varmistettu)

Kadotin minivibraattorin. Otin sen mukaan pitkälle kotimaan reissulle, jonka aikana mm. hyvästelin perhemökin, vierailin tädin luona sekä kaverin vanhemmilla. Olin yhteensä kolmella eri paikkakunnalla ja vibraattori on voinut jäädä minne tahansa. Erityisesti nolottaa, jos vibra on jäänyt _todella_ hillityn ja yllätyksettömän tädin luokse. YLLÄTYYS. Ja tosissaan etsin sitä aika hiki hatussa pari viikkoa, kunnes jouduin toteamaan, että johonkin näistä paikoista se on jäänyt. Ei ole kyllä perästä kuulunut. C'est la vie :D

nansk

Mun lempishortsit. En tajua miten, koska ne olivat muiden kesävaatteiden joukossa ihan normaalisti, kun pakkasin ne syksyllä pois, mutta seuraavana kesänä niitä ei ollut missään. Juma että ottaa päähän! Edelleen.

mystery
Vision One

Olen kadottanut Ruisrockiin about koko elämäni niiden 7 vuoden aikana kun olen siellä käynyt :D siis kaiken kengistä telttaan ja aurinkorasvaan, kaikki ystäväni myös, ne on tosin onneksi löytynyt takaisin viimeistään festareiden jälkeisenä aamuna:) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä oon kadottanut ihan tänä vuona kaksi uutta pipoa. Kumpaakaan en ehtinyt käyttää kuin kerran tai kaksi ennen katoamista. Ne on kai vaan tippunut taskusta sellaisina hetkinä kun ei oo ollut päässä.

Lisäksi oon kadottanut neuletakin. Ostanut uuden samanlaisen tilalle ja kadottanut sitten vähän ajan päästä senkin. Eka katosi kun syksyllä roikotin sitä huolimattomasti yllättävän lämpimänä päivänä olkalaukun päällä ja se vaan putosi johonkin kaupungilla, eikä löytynyt mistään vaikka kävin omat jälkeni takaisin paikoissa joissa olin käynyt. Toinen katosi mystisemmin, yhtäkkiä sitä ei vain löytynyt mistään, vaikka loogisesti ei ollut mitään paikkaa mihin se olisi voinut unohtua tai pudota!

Pullasuti (Ei varmistettu)

Joka muutossa on hävinnyt pullasuti. En enää edes osta uutta ei ne säily kuitenkaan.
Lapsena hukkasin Brooke nimisen lelu hevosen lentopallokentän hiekkaan kun Ridge hevosen piti se sieltä pelastaa, mutta vaikka suoritin erityisen tarkat kaivaukset en koskaan löytänyt Brookea. Harmittaa.

Lizzu (Ei varmistettu)

Tää on ehkä tunnistettava kommentti, mutta ei mahda mitään. Olen hukannut yhdet Minna Parikat. Ketuttaa ja aika paljon.

En tiedä miten yhden kengän voi hävittää baarireissulla, mutta kaverini on tässä onnistunu.

huhtikuu
mai pen rai

Kotiavaimen. Kummallista jutussa oli, että pengoin kaikki mahdolliset paikat läpi. Laukun, jossa oletin sen olevan, kävin läpi viisi kertaa ja ravistelin tyhjäksi kahdesti. Viikon päästä luovutin ja hain isännöitsijältä uuden avaimen (siihen asti vuoroteltiin mieheni avainta). Kun tulin isännöitsijältä bussiin ja olin laittamassa bussilippua laukkuun, vanha avaimeni olikin siellä!

Irma (Ei varmistettu)

Kun lapsi oli sairaana, eikä voinut mennä tarhaan, meille tuli kunnallinen lastenhoitaja. Ostin usein ison palan sian ulkofilettä, 600-800g, josta hoitaja teki lapselle lounaan. Oletukseni oli tietysti, että hoitaja ja pieni lapsi ei syö koko könttiä ja siitä olisi jotain jälkellä illalla, mutta aina oli niin, että oli vain yksi litra ruskeaa kastiketta. En koskaan sanonut mitään 'kadonneesta' lihasta. ostin aina vaan isompia lihapaloja ruskeakastikenaiselle ja ihmettelin mielessäni mihin se liha katoaa.

smuutsis (Ei varmistettu)

Kadotan muuttojen yhteydessä aina erinäisiä pussukoita, mutta eniten on jäänyt harmittamaan erään joululahjoja täynnä olleen laatikon kadottaminen. Voi vietävä, että se harmitti! ps. KIVAA joulua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä kadotin kerran kirjaston kirjan junaan, sellaiseen siniseen ja ikivanhaan. Laskin kirjan viereiselle istuimelle ja keskityin kännykkään. Reilu viis minuuttia myöhemmin kirja oli kadonnut. Ihmettelin sitä koko loppumatkan, yritin kuikuilla penkin alle sun muuta. Ei vaan löytynyt. Matkan jälkeen kävin VR:n löytötavaratoimista kyselemässä sitä, mutta ei se ollut kulkeutunut sinnekään. Vieläkin vaivaa, että mihin se katosi.

Mulla on hävinnyt vaikka mitä, mutta ehkä oudoin on banaaniasu. Yksi kerta lupauduin lainaamaan sitä polttareihin, mutta asua ei sitten löytynytkään mistään. En yhtään muista, että olisin sitä poiskaan antanut. No jossain se kokovartalobanaani pakosti on. Tosi KIVA! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ostin vahakankaan keittiön pöydälle ja parin viikon päästä sitä ei enää ollut. Eikä ikinä löytynyt enkä ikinä ole keksinyt, mitä sille tapahtui. Olisiko joku murtautunut kotiini huomaamatta ja päättänyt varastaa vahakankaan? Kuulostaa ihan dementoituneen mummoni jutuilta, häneltä kun aina varastetaan jänniä asioita.

Kommentoi