Mikä on lempitaideteoksesi? Vastaa ja voita liput Kiasmaan

Toimitus

Egon Schiele: Alte Giebelhäuser in Krumau, 1917Mikä on lempitaideteoksesi? Miksi? Oletko nähnyt sen livenä? Miltä silloin  tuntui?

Toimituksen Kati sai lieviä rytmihäiriöitä wieniläisessä Leopold-museossa, jossa on maailman suurin Egon Schielen taiteen kokoelma. Povi alkoi pampata vinhasti aina uutta huonetta lähestyessä: tuollako ne ovat? Pitkäaikaisen suosikkitaiteilijan töiden näkeminen tuntui koko kropassa.

Mikä taide inspiroi tai koskettaa sinua erityisesti? Kerro tämän jutun kommenttiboksissa

mikä on sinun lempitaideteoksesi, ja linkkaa kuva siitä.

Kaikkien suosikkinsa paljastaneiden kesken arvomme kymmenen kappaletta kahden lipun paketteja Kiasmaan.

Vastaa viimeistään sunnuntaina 14.4. klo 23.59. Jos et ole rekisteröitynyt Lilyyn, jätä vastaukseen meiliosoitteesi. Rekisteröityneenä voit lisätä kuvan kommenttiisi. Voittajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Samalla voit käydä lukemassa Kiasman loistavaa Lily-blogia Saattaa sisältää nykytaidetta.

 

Sokerina pohjalla toimituksen Eevan suosikki: Kanagawan suuri aalto.

 

Kommentit

Essi Juulia
kissa vieköön

Suosikkini on Kiasman ARS 11 -näyttelyssäkin esillä ollut Nandipha Mntambon uMcedo. Vaikka teos on ennenkaikkea visuaalisesti näyttävä (ei mikään ihme, onhan kyseessä sentään lehmänhännistä tehty maja), siinä on niin paljon muutakin mihin ihastuin!

Ihanin yksityiskohta oli varmaankin teoksen tuoksu: se nimittäin tuoksui heinältä ja lehmältä (miedosti, eikä ollenkaan epämiellyttävästi). Maalta kotoisin olevalle, Helsinkiin muuttaneelle tuo haju toi niin vahvasti kotiseudun mieleen että oikein liikutuin teosta katsellessa. Olisin voinut jäädä katselemaan majaa tuntikausiksi!

Ktr (Ei varmistettu)

Suuri aalto -teoksen tekijä ei suinkaan ole " Kanagawa" vaan Edo-kauden mestaritaiteilija Hokusai. Oli pakko tulla kommentoimaan kun väärän käsityksen saa tekstistä helposti.

Ansku_ (Ei varmistettu)

Minun suuri suosikkini on Edgar Degas'n teos Tanssija. Tulee mieleen vaihto-oppilasaikani Espanjassa ja käynti Thyssen-Bornemitszassa juurikin tähän samaan vuodenaikaan kaksi vuotta sitten. Madridin keväässä kukkivat kirsikkapuut. Museo täynnä aarteita muutenkin.

http://www.museothyssen.org/en/thyssen/ficha_obra/356

Edvard Munchin Huuto. http://fi.wikipedia.org/wiki/Huuto Tälle ei ole juurikaan perusteluita, olen vain aina pitänyt siitä, vaikka se onkin hieman pelottava.

Lillan (Ei varmistettu)

Suosikkitaideteokseni on Louvressa sijaitseva Samothraken Nike -veistos, ehdottomasti museon hiljaisessa iltahämärässä ihailtuna.

Suosikkini teoksista, joita en ole päässyt vielä livenä näkemään on Hieronymus Boschin Maallisten ilojen puutarha -triptyykki.

pex (Ei varmistettu)
Vierailija_ (Ei varmistettu)

Relation in Time. Marina Abramović and Ulay

http://www.youtube.com/watch?v=1sRSoGAc3H0

nilsemilia(at)gmail.com

emimöö (Ei varmistettu)

http://gherard.com/artwork/2454913.html

emilia_182(at)hotmail.com

Suosikkini on Botticellin Venuksen syntymä (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sandro_Botticelli_-_La_nascita_di_Venere_-_Google_Art_Project_-_edited.jpg) En oikein osaa selittää että miksi, jokin tuossa vain on aina vedonnut.

mie vaan (Ei varmistettu)

Jacques-Louis Davidin Horatiusten vala (1784) on ollut suosikkini lukioajoista lähtien, jolloin törmäsin siihen aate- ja taidehistorian kurssilla. Taulu voimakkuudessaan puhuttelee minua, vaikka se ei olekaan mitenkään perinteisen kaunis teos. Toiveenani olisi joskus päästä Louvreen ihailemaan teosta paikan päälle.

http://fi.beepedia.wikia.com/wiki/Tiedosto:Horatiusten_vala.jpg

neverhadlife@hotmail.com

Toimitus
Toimitus

Kiitos vastauksista, laittakaa toki lisääkin!

Ktr - tekijä on Hokusai, mutta teoksen nimi on Kanagawan suuri aalto. Korjasimme tekstiin harhaanjohtavan lihavoinnin!

Vierailija (Ei varmistettu)
Erkka Peitso (Ei varmistettu)

Suosikkeja on monia, mutta Mark Rothkon teokset ovat usein museokierrosten kohokohtia.

Viimeksi juutuin kymmeniksi minuuteiksi Lontoon Tate Modernin Rothko-huoneeseen, jossa ympäröivät valtavat teokset saivat minussa aikaan avaruudessa kellumisen tunteen.

etunimi.sukunimi@gmail.com

Picasson Celestina, tässä taulussa on jotain mielettömän pysäyttävää. En olisi halunnut poistua sen ääreltä. Tässä taulussa on kaikki, väri, tunnelma ja ennenkaikkea se on koskettava. 

50863071.picasso_celestina.jpg

Kimmo
Ruokasuositus

Tässä on varmaan kyse kuvataiteesta?  Silloin valinta kohdistuisi johonkin Rothkoon minullakin. Olkoon vaikka Light, Earth and Blue, joka tässä elokuvassa nyrjäytetään Hopperin New York Officeksi.
Abstract? from Alexei Dmitriev on Vimeo.

Perttu2 (Ei varmistettu)

Suosikkiteoksiani ovat Helene Schjerfbeckin omakuvat!
Minua liikuttaa niissä erityisesti se, että hän teki parhaimmat omakuvansa yli 80-vuotiaana; elämä on loputonta oppimista :)

vaikea valita monesta hyvästä... tässä yksi:
http://4.bp.blogspot.com/_CvDCiEFbNy8/TFeA9AcmbxI/AAAAAAAAVhA/44ThUCnwNM...(1862-1946)++Self-Portrait+with+Red+Spot,+1944.jpg

katjatukiainen09candycane.jpg

Candy Cane, 110 cm x 120 cm, Katja Tukiainen 2009

Yksi suomalaisista lempitaiteilijoistani on ollut useita vuosia Katja Tukiainen, koska hänellä on niin tunnistettava tyyli ja herkullinen, sokerinen värimaailma. Pidän Candy cane maalauksen yksinkertaisuudesta ja näyttävyydestä, keskisommittelu ja katsekontakti toimii. Siveltimenvedot ihastuttavat.

Kaisa Kyläkoski (Ei varmistettu) http://sukututkijanloppuvuosi.blogspot.com/

Mieleenpainuvin elämys oli Tate Modernin turbiinihallissa Olafur Eliassonin "The Weather Project" (http://www.olafureliasson.net/works/the_weather_project.html ).

Piipo79

Suomessa on niin monia huikeita taiteilijoita että pakko liputtaa kotimaata: Samuli Heimonen, Jani Hänninen, Jenni Hiltunen (jonka viimeisimmästä näyttelystä olisin halunnut itsellen aika monta työtä http://www.galerieforsblom.com/artists/jenni_hiltunen/representative_works/i!), Fanny Tavastila, Raija Heikkilä, Marjatta Tapiola ja sitten Rauha Mäkilä. Rauhan työn "Untrust Us" valitsen suosikikseni, koska taulun minikuva vuonna 2009 Helsingin Sanomissa pakotti heti näyttelyyn ja nyt se koristaa seiniämme (tai tällä hetkellä Sweet n' Rotten näyttelyssä Keravalla).

http://www.rauhamakila.com/?p=1&pp=3

Tulipas pitkä vastaus!

 

 

 

Piipo79

...ja kysymukseen mikä taide inspiroi...nykytidepainotteinen, mutta kaikki missä näkee iehtovasti taiteilijan käden jäljen. Sitä on vaikea selittää, se on vaan se juttu.

Hosuli
Hömppäblogi

Tällä hetkellä lempparini on Saija Starrin Leijat: http://saijastarr.com/wp-content/uploads/2012/05/Leijat.jpg

-A-

Yksi suosikeistani (tosin se on vielä livenä näkemättä) on Caspar David Friedhrich Vaeltaja sumun meren yllä. Kauneuden ja kokemusten etsimistä.

.Tiia

Suosikkejani ovat meiltä kotoa löytyvät uniikit taideteokset "New York" ja "Tokyo", jotka vilahtavat myös yhdessä postauksessani. Tarkemmat kuvat löytyvät entisen blogini sivuilta, "New York" täältä ja "Tokyo" täältä :).

Taulut on maalannut japanilainen ystävämme Yu Andoh, joka teki taideteokset minun ja mieheni "ohjeiden" mukaan. Toisin sanoen halusimme tauluihin tietyn värimaailman ja jonkin realistisen yksityiskohdan taulujen ollessa muuten fiktiivisiä. Yu ylitti odotuksemme täysin, sillä taideteokset ovat omasta mielestäni enemmän kuin täydelliset :).

Salamanteri

Kävin viime vuoden puolella katsomassa Fanny Churbergin näyttelyn. En aiemmin ollut kuullut kyseisestä taiteilijasta, vaan sattumoisin bongasin joltain nettisivulta tiedon tuosta näyttelystä ja päätin mennä katsomaan. Ja hyvä että menin! Aivan huikeita maalauksia ja ei voi kun ihmetellä miten niin taitava taiteilja ei ole saanut enempää näkyvyyttä.

Oheisen linkin takaa löytyvä maalaus on ihan älyttömän upea ja tässä on todella kesän tunnelmaa. Voi melkein tuntea auringonpaisteen.

http://www.boohgren.se/bilder%20till%20konsthistoria/fanny%20churberg.jpg

Abivuotenani lmaisutaidon opettajani kysyi minua erääseen prokkikseen, koska näytin hyvin samalta kuin erään taulun nainen. Tarkoitukseni oli näytellä taulun henkilöä hetki ennen taulun maalaamista. Taulu oli Elin Danielson-Gambogin Päättynyt aamiainen.

elin_danielson_gambogi_paattynyt_aamiainen_1890.jpg

Opettelin prokkista varten hieman tupakoimaankin. Tästä maalauksesta tuli lempimaalaukseni. Maalaus tuo mieleen paljon muistoja ja muistan hyvin selkeästi hetken jonka näyttämöllä vietin. Näen itsessäni hyvin paljon ulkoisesti samaa taulun nuoren naisen kanssa. Maalausta en ole koskaan nähnyt. Postikorttina se kuitenkin koristaa keittiötäni.

Tupakoimaan en koskaan oppinut, vaikka ilmaisutaidon opettajani ohjasi ottamaan yhteyttä, mikäli myöhemmin olisin jäänyt tupakointiin koukkuun ;)

Itselläni ei ole yhtä teosta joka ajasta toiseen olisi "se yksi", vaan eri aikoina on eri töitä joista saa irti jotain. Mieltymykseni muuntuvat niin oman elämäni muutosten (järkyttävää olisi huomata jumittuvansa) kuin taiteen evoluution mukaan. Samoin elää myös se, mitä taiteena ymmärrän. Minullakin, kuten täällä näyttää olevan trendi, termi taide tarkoittaa usein kuvataidetta, mutta sen ei välttämättä tarvitse kuulua konstitutionaalisen taiteen piiriin.

Tällä hetkellä, tässä elämäntilanteessani, suurimmat vibat viime aikoina olen saanut elinvoimaisesta ja rehellisen raa'asta katu. Etenkin tästä: flickr.com/photos/...281/
 
Linkin takaa löytyvän teoksen tekijästä minulla ei ole tietoa (eikä sillä ole välikään), mutta se aiheutti enemmän pohdintaa ja useamman katsomiskerran kuin esimerkiksi yksikään Perjovschin sisäsiisti ja pikkunäppärä letkautus valkoisella seinällä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosikkimaalaukseni on Picasson maalaus, minkä nimeä en mitenkään muista. Maalauksessa iltapukuun pukeutunut nainen kävelee suuren konserttisalin fasadin portaita alas yksin, alhaalla odottaa autonkuljettaja. Näin maalauksen vuonna 2008 Barcelonassa Picasson museossa ja siitä lähtien se on mielessäni kummitellut.

Jos joku tunnistaa, mitä tarkoitan, olisin todella iloinen jos kertoisit sen nimen!

jke890@gmail.com

 2015711dongdong

 

coach outlet

michael kors outlet

hollister clothing

jordan 3

jordan concords

toms outlet

timberland earthkeepers

ray ban outlet

polo ralph lauren

replica watches

coach outlet

hollister

christian louboutin

louis vuitton outlet

michael kors

michael kors outlet

fitflops

fitflop footwear

chi flat irons

lebron james shoes 2015

ralph lauren

coach outlet store online

true religion

true religion

gucci shoes

louis vuitton outlet

abercrombie and fitch new york

jordan 11 low

fendi

louis vuitton outlet

lebron james shoes

caoch outlet

jordan 4

dior handbags

louis vuitton uk

ray ban sungalss

cheap jerseys

christian louboutin outlet

pandora charms

insanity workout dvd

coach outlet

abercrombie store

coach outlet

jordan 11s

michael kors outlet online

black timberland boots

longchamp outlet

gucci

copy watches

louis vuitton handbags

p90x workouts

insanity workout

fitflop shoes

michael kors handbags

marc jacobs handbags

coach outlet

michael kors

sac longchamp pas cher

coach outlet

louis vuitton

gucci

louboutin

michael kors outlet

christian louboutin shoes

ray ban sunglasses uk

louis vuitton handbags

abercrombie kids

gucci outlet

chanel bags

louboutin femme

oakley sunglasses

fitflops sale clearance

nhl jerseys

louis vuitton

prescription sunglasses

cheap jordans

cheap ray bans

christian louboutin outlet

louis vuitton

mont blanc pens

coach outlet store online

louis vuitton

michael kors

michael kors

burberry outlet

red christian louboutin

lululemon

michael kors outlet

ed hardy outlet

coach outlet

kevin durant shoes

ray bans

michael kors outlet online

mulberry uk

louis vuitton handbags

oakley sunglasses

michael kors outlet online

louis vuitton handbags

coach factory outlet online

michael kors outlet online

jordan 6 cigar

ralph lauren polo shirts

louis vuitton

coach outlet store online

mont blanc

oakley galsses

coach outlet

hermes

michael kors bag

retro jordans

chanel handbags

jordan 13

louis vuitton

abercrombie

air jordan pas cher

coach outlet

air max 2015

jordan 6

coach

pandora charms

louis vuitton outlet

oakley sunglasses sale

true religion outlet

lebron james shoes

mont blanc pens

coco chanel

toms outlet

abercrombie

christian louboutin outlet

oakley sunglasses wholesale

beats solo

michael kors outlet

burberry outlet

christian louboutin sale

michael kors outlet

abercrombie outlet

kate spade handbags

coach factorty outlet

toms outlet

christian louboutin shoes

adidas shoes

hollister

jordan pas cher homme

michael kors

louis vuitton outlet

replica watches

concords 11

michael kors handbags

michael kors handbags

burberry outlet online

adidas outlet

retro jordans

kate spade outlet

kate spade

abercrombie

kate spade outlet

coach factorty outlet

ray ban uk

chanel handbags

michael kors outlet online

gucci handbags

hollister clothing

cheap jordans

hollister clothing

cheap air max

jordan 11

louis vuitton handbags

cheap nfl jerseys

ray ban sunglass

kobe bryant shoes

adidas outlet store

oakley vault

coach factory outlet

louis vuitton

ed hardy clothing

louis vuitton outlet stores

louis vuitton

michael kors handbags

michael kors handbags

louis vuitton

tods outlet

coach factory outlet

cheap louis vuitton handbags

louboutin pas cher

jordan 11 concord

coach outlet online

oakley sunglass

louis vuitton handbags

tods shoes

polo ralph lauren

michael kors

michael kors outlet

lebron james basketball shoes

jordan 13

michael kors outlet

michael kors

oakley sunglasses

cheap jordans

cheap jordans

fendi bags

hollister kids

ralph lauren sale

burberry scarf

cheap lululemon

chanel handbags

nike air max

michael kors outlet online

ray ban sunglasses

coach factory outlet

abercrombie & fitch

jordan 4s

timberland boots

abercrombie

louis vuitton handbags

ralph lauren

oakley sunglasses

rolex watches outlet

abercrombie and fitch

air jordan 13

louis vuitton handbags

ray ban sunglasses

prada shoes

air jordan 11

jordan 11 low

louis vuitton handbags

michael kors handbags

kobe shoes

www.louisvuitton.com

christian louboutin

polo ralph lauren home

cheap jerseys

coach factory outlet

oakley sunglasses cheap

air max uk

longchamp bags

oakley sunglasses wholesale

michael kors outlet

abercrombie

celine

michael kors handbags

louis vuitton purses

true religion

jordan shoes

christian louboutin

hermes birkin bag

true religion jeans

ray ban glasses

marc jacobs

toms shoes

celine outlet

coach canada outlet

prada uk

coach factory

polo ralph lauren

coach factory outlet online

ray ban outlet

michael kors outlet

prada outlet

polo ralph lauren

coach outlet

nfl jerseys

burberry sale

louis vuitton outlet

louis vuitton outlet

hollister clothing

coach outlet store online

pandora jewelry

hollister

oakley sunglasses wholesale

burberry outlet

ray ban outlet

ray ban sunglasses

oakley sunglasses

cheap jerseys

coach factory outlet

abercrombie & fitch

christian louboutin

chanel uk

hollister co

cheap toms

sac longchamp

coach factory outlet

ralph lauren outlet

prada

hollister outlet

soccer jerseys

ray ban uk

oakley sunglasses

tod's shoes

ralph lauren outlet

jordan 9

celine

michael kors bag

burberry outlet online

michael kors outlet

hollister clothing store

ray ban sungalsses

louis vuitton outlet

michael kors outlet online sale

michael kors outlet

michael kors outlet

jordan 4

jordan 11 gamma blue

tod's shoes

ghd hair straighteners

michael kors outlet

burberry outlet

ray ban sunglasses

gucci outlet

louis vuitton outlet

juicy couture

louis vuitton handbags

fitflops clearance

chi flat iron

coach outlet store online

ray ban sunglasses

jordan 3s

louis vuitton outlet

oakley sunglasses

mont blanc

louis vuitton

celine outlet

nike air max

michael kors outlet online

air max 90

louis vuitton handbags

longchamp handbags

oakley sunglasses outlet

mulberry handbags

yoga pants

michael kors outlet online

burberry outlet online

hollister clothing store

louis vuitton outlet

tory burch outlet

ray bans

cheap jordans

gucci outlet online

nfl jerseys

timberland boots

louis vuitton outlet

chanel outlet

toms shoes

michael kors outlet online

true religion outlet

coach factory outlet

true religion sale

jordan 8s

christian louboutin sale

true religion

abercrombie store

gucci outlet

jordan 11s

louis vuitton

tory burch outlet online

jordan 8

hollister

oakley sunglasses

tory burch sale

true religion outlet

jordan shoes

timberlands

toms outlet

coach outlet stores

ray ban sunglasses

jordan 11 gamma blue

louis vuitton

abercrombie

oakley sunglasses outlet

chanel handbags

ray ban sunglasses outlet

christian louboutin

ray ban glasses

oakley vault

abercrombie fitch

louis vuitton outlet

michael kors

christian louboutin outlet

chanel bags outlet

oakley sunglasses cheap

timberland boots

coach factory outlet

oakley sunglass

christian louboutin sale

gucci outlet

jeremy scott adidas

christian louboutin

cheap soccer shoes

abercrombie

tory burch outlet

cheap toms

true religion jeans

louis vuitton handbags

coach outlet

coach factory outlet online

michael kors purse

beats by dr dre

michael kors outlet

michael kors outlet

chanel bags

ray ban outlet

michael kors outlet online

coach outlet store online

abercrombie

black timberland boots

pandara jewelry

football shoes

jrodan retro

ray ban glasses

longchamp handbags

coach factory outlet online

michael kors handbags

ray bans

christian louboutin shoes

louis vuitton

jordan 11

dai (Ei varmistettu)

20151013xiaodaige
tods shoes,tods shoes sale,tods sale,tods outlet online,tods outlet store,tods factory outlet, http://www.todsshoes.us.com/
vikings jerseys, http://www.minnesotavikingsjersey.us/
fitflop shoes, http://www.fitflop.in.net/
cheap football shirts, http://www.cheapfootballshirt.org.uk/
chanel handbags outlet, http://www.chanelhandbags-outlet.us.com/
insanity workout, http://www.insanityworkout.us.com/
nobis jacket, http://www.nobis.us.com/
moncler outlet store, http://www.moncleroutletstore.us.com/
canada goose jackets, http://www.canadagoose.us.org/
nike trainers uk, http://www.niketrainers.me.uk/
hollister clothing, http://www.hollisterclothingstore.net/
golden state warriors, http://www.warriorsjersey.com/
cheap nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com/
toms outlet, http://www.toms.us.com/
ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren italia,ralph lauren sito ufficiale, http://www.poloralphlaurenoutlet.it/
louis vuitton bags cheap, http://www.louisvuittonbag.us.com/
nike air max 90, http://www.airmax90.us.com/
ray-ban sunglasses, http://www.raybansunglass.com.au/
hollister clothing store, http://www.hollisterclothingstore.net/
san antonio spurs, http://www.sanantoniospursjersey.com/
giuseppe zanotti, http://www.giuseppe-zanotti-outlet.org/
ferragamo outlet, http://www.ferragamo.eu.com/
nike running shoes, http://www.nikefreerunning.org/
dolphins jerseys, http://www.miamidolphinsjersey.com/
ralph lauren polo, http://www.ralphlaurenoutlet.in.net/
eagles jerseys, http://www.philadelphiaeaglesjersey.us/
mlb jerseys, http://www.cheapmlbjerseys.net/
black friday 2015, http://www.blackfriday2015.in.net/
canada goose outelt, http://www.canadagoosecanada.com/
oklahoma city thunder jerseys, http://www.thunderjerseystore.com/
ugg boots, http://www.uggsoutlet.us.org/
christian louboutin outlet, http://www.christianlouboutinonline.us.com/
marc jacobs outlet, http://www.marcjacobs.cc/
chanel handbags outlet, http://www.chanelhandbagsoutlet.in.net/
swarovski crystal, http://www.swarovski.in.net/
nike shoes, http://www.cheap-nikeshoes.cc/
christian louboutin shoes, http://www.christianlouboutinoutlet.org.uk/
michael kors handbags, http://www.michaelkorsusa.us/
cheap jordan shoes, http://www.cheapjordanshoes.in.net/
louis vuitton,borse louis vuitton,louis vuitton sito ufficiale,louis vuitton outlet, http://www.borselouisvuittonoutlet.it/
adidas outlet, http://www.adidasoutletstore.us.com/
salomon boots, http://www.salomonshoes.us.com/
swarovski crystal, http://www.swarovskicrystals.co.uk/
vans sneakers, http://www.vans-shoes.cc/
cheap soccer jerseys, http://www.cheapsoccerjersey.net/
north face jackets, http://www.thenorthface.me/
ugg outlet online, http://www.uggoutlet.in.net/
air force 1 shoes, http://www.airforce1.us.com/
canada goose outlet, http://www.canadagooseoutlet.com.co/
toms outlet store, http://www.tomsoutlet-stores.com/
prada sneakers, http://www.pradashoes.us/
manchester united jersey, http://www.manchesterunitedonline.com/
marc jacobs, http://www.marcjacobs.cc/
discount ugg boots, http://www.discountuggboots.in.net/
the north face outlet, http://www.thenorthfaces.in.net/
philadelphia eagles jerseys, http://www.philadelphiaeaglesjersey.us/
coach outlet store, http://www.coachoutletstoreonline.in.net/
abercrombie and fitch, http://www.abercrombie-fitch-hollister.es/
ghd uk, http://www.ghdhairstraightenerssale.co.uk/
juicy couture tracksuit, http://www.juicycoutureoutlet.net/
air jordan 4 free shipping, http://www.airjordan4.org/
michael kors outlet online, http://www.michaelkors-outlets.us.com/
tory burch outlet, http://www.toryburchshoesoutlet.com/
abercrombie fitch, http://www.abercrombie-fitch.us.com/
ugg outlet, http://www.uggboots-outlet.co.uk/
nike sneakers, http://www.nikerunningshoes.cc/
mulberry uk, http://mulberryoutlet.outlet-store.co.uk/
cheap ugg boots, http://www.uggbootscheap.eu.com/
louis vuitton handbags outlet, http://www.louisvuittonhandbags.org.uk/
chicago bulls jersey, http://www.chicagobullsjerseys.net/
raiders jerseys, http://www.oaklandraidersjerseys.us/
oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net/
prada outlet store, http://www.pradaoutlet.us/
ravens jerseys, http://www.baltimoreravensjerseys.us/
ed hardy outlet, http://www.edhardy.us.com/
cheap ugg boots, http://www.cheapugg-boots.in.net/
miami heat jersey, http://www.miamiheatjerseys.net/
ugg outlet store, http://www.uggoutletstore.eu.com/
ugg boots, http://www.cheapuggboots.net.co/
new balance, http://www.newbalanceshoes.in.net/
nike roshe run, http://www.nikerosherunshoes.co.uk/
michael kors outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlet.us.org/
true religion outlet, http://www.truereligionjean.in.net/
los angeles clippers jerseys, http://www.clippersjerseystore.com/
dansko shoes, http://www.dansko-shoes.us/
new balance shoes, http://www.newbalanceshoes.in.net/
basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes, http://www.basketballshoes.us.com/
michael kors outlet online, http://www.michaelkorsoutletusa.net/
valentino shoes, http://www.valentinooutlet.us.com/
ugg boots sale, http://www.uggsale.in.net/
nike air foamposite one,foamposite,foamposites,foamposite release 2015,foamposite sneakers,foamposites for sale,foamposite gold, http://www.foampositeshoe.net/
michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com/
lululemon outlet, http://www.yogapants.us.com/
miami heat, http://www.miamiheatjerseys.net/
hermes outlet store, http://www.hermesoutletstore.us.com/
winter jackets, http://www.winterjackets.us.com/
true religion canada, http://www.truereligionjeanscanada.com/
wedding dresses uk, http://www.weddingdressesoutlet.co.uk/
nike running shoes, http://www.nikerunningshoes.cc/
nike foamposite, http://www.foampositeshoe.net/
los angeles clippers, http://www.clippersjerseystore.com/
black friday deals, http://www.blackfridaydeals.us.com/
gucci,borse gucci,gucci sito ufficiale,gucci outlet, http://www.borseguccioutlet.it/
tory burch outlet online, http://www.toryburchoutletonline.in.net/
swarovski outlet, http://www.swarovski-outlet.co.uk/
stuart weitzman outlet, http://www.stuartweitzmanoutlet.us/
michael kors handbags, http://www.cheapmichaelkorshandbag.in.net/
tommy hilfiger, http://www.tommyhilfigers.net/
supra shoes, http://www.suprashoes.us.com/
michael kors outlet online, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/
oakley sunglasses wholesale, http://www.oakley.in.net/
bottega veneta outlet, http://www.bottegaveneta-outlet.net/
ugg boots, http://www.uggaustralia.in.net/
north face outlet, http://www.thenorthfaces.org.uk/
camisetas futbol baratas, http://www.futbol-baratas.com/
the north face outlet, http://www.thenorthfacejacket.us.com/
nike air max 2015, http://www.airmax2015.in.net/
giants jersey, http://www.newyorkgiants.us/
mizuno running shoes, http://www.mizunorunningshoes.us/
cardinals jersey, http://www.arizonacardinalsjersey.us/
moncler outlet, http://www.monclerjacketsuk.co.uk/
hermes birkin bag, http://www.hermesbirkin.org/
cowboys jerseys, http://www.dallascowboysjersey.us/
redskins jerseys, http://www.washingtonredskinsjersey.com/
chicago blackhawks jersey, http://www.chicagoblackhawksjersey.us/
los angeles lakers jerseys, http://www.lakersjerseys.us/
cyber monday deals, http://www.cybermondaydeals.in.net/
saints jerseys, http://www.neworleanssaintsjerseys.us/
michael kors factory online, http://www.michaelkorsfactoryoutletonline.com/
michael kors outlet, http://www.michaelkorshandbags.in.net/
links of london jewellery, http://www.linksoflondons.co.uk/
soccer jerseys wholesale, http://www.soccerjerseys.us.com/
ysl outlet, http://www.ysloutletonline.com/
mizuno shoes, http://www.mizunorunningshoes.us/
asics,asics israel,asics shoes,asics running shoes,asics israel,asics gel,asics running,asics gel nimbus,asics gel kayano, http://www.asicsisrael.com/
calvin klein outlet, http://www.calvinklein.in.net/
babyliss pro, http://www.babyliss.us.com/
barbour jackets, http://www.barbour.us.com/
michael kors handbags outlet, http://www.michaelkorshandbagsoutletstore.us.com/
christian louboutin,louboutin,louboutin outlet,louboutin outlet italia,scarpe louboutin, http://www.scarpelouboutin.it/
barcelona jersey, http://www.barcelonajerseys.net/
rolex watches for sale, http://www.rolexwatches.in.net/
ray ban uk, http://www.raybansunglass.co.uk/
patriots jerseys, http://www.newenglandpatriotsjerseys.us/
herve leger dresses, http://www.herveleger.us.com/
san francisco 49ers jerseys, http://www.sanfrancisco49ersjerseys.us/
replica handbags,replica handbags outlet,cheap handbags,purses and handbags,wholesale replica handbags,replica bags,bags outlet,replica handbags wholesale,cheap purses,discount handbags,handbags sale,wholesale purses,handbags and purses,replica purses, http://www.replicahandbag.us.com/
falcons jersey, http://www.atlantafalconsjersey.us/
louis vuitton outlet store, http://www.louisvuittonoutletstore.name/
steelers jerseys, http://www.pittsburghsteelersjersey.com/
nba jerseys, http://www.nbajerseys.net/
jordan shoes 2015, http://www.jordanshoes.us.com/
mcm backpack, http://www.mcm.in.net/
chelsea jersey, http://www.chelseajerseystore.com/
tods outlet store, http://www.todsoutlet.us.com/
golden state warriors jerseys, http://www.warriorsjersey.com/
nhl jerseys, http://www.nhljerseys.us.com/
woolrich outlet store, http://www.woolrichoutletstore.us.com/
instyler ionic styler, http://www.instylerionicstyler.com/
ray-ban sunglasses, http://www.ray-bansunglasses.eu.com/
coach outlet online, http://www.coachoutletonline.in.net/
chanel outlet store, http://www.chaneloutletstore.us.com/
pittsburgh steelers jersey, http://www.pittsburghsteelersjersey.com/
nike outlet, http://www.nikeoutletstore.us/
nike air huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
prada outlet, http://www.pradahandbagsoutlet.co.uk/
michael kors uk, http://www.michaelkorsbags.uk/
hollister shirts, http://www.hollistershirts.co.uk/
oakley,occhiali oakley,oakley italia,oakley occhiali,oakley sunglasses, http://www.occhialioakleyoutlets.it/
indianapolis colts jerseys, http://www.indianapoliscoltsjersey.us/
jordan 13, http://www.airjordan13s.com/
nfl jersey wholesale, http://www.nfljerseys-wholesale.us.com/
mbt shoes outlet, http://www.mbtshoesoutlet.us.com/
converse shoes, http://www.converseshoes.us.com/
longchamp outlet store, http://www.longchampoutlet.name/
beats by dre, http://www.beats-headphones.in.net/
new england patriots jerseys, http://www.newenglandpatriotsjerseys.us/
celine outlet, http://www.celineoutletus.com/
fred perry shirts, http://www.fredperrypoloshirts.com/
fred perry polo shirts, http://www.fredperrypoloshirts.com/
nike air max 2014, http://www.airmax2014.net/
minnesota vikings jerseys, http://www.minnesotavikingsjersey.us/
mont blanc pens, http://www.montblanc-pens.com.co/
blackhawks jersey, http://www.chicagoblackhawksjersey.us/
parajumpers outlet, http://www.parajumpers.in.net/
north face outlet, http://www.thenorthfaceclearances.us.com/
nike soccer shoes, http://www.nikemercurial.org/
miami dolphins jerseys, http://www.miamidolphinsjersey.com/
insanity, http://www.insanityworkout.us.com/
tods outlet, http://www.todsoutlet.us.com/
ugg outlet uk, http://www.uggoutlet.org.uk/
ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenoutletuk.org.uk/
valentino outlet, http://www.valentinooutlet.us.com/
ferragamo shoes, http://www.ferragamo.eu.com/
celine outlet online, http://www.celineoutletus.com/
mulberry outlet store, http://www.mulberryoutlet.com.co/
north face outlet store, http://www.thenorthfaceoutletstores.org/
hermes outlet, http://www.hermesbags.co.uk/
kobe bryants shoes, http://www.kobeshoes.us/
cyber monday 2015, http://www.cybermonday2015.us.com/
ray-ban sunglasses, http://www.rayban-sunglassess.us.com/
louis vuitton outlet store, http://www.louisvuittonoutlet.in.net/
dallas cowboys jersey, http://www.dallascowboysjersey.us/
hermes belt for sale, http://www.hermesbelts.us/
mac cosmetics, http://www.maccosmetics.in.net/
new york giants jerseys, http://www.newyorkgiants.us/
49ers jersey, http://www.sanfrancisco49ersjerseys.us/
jets jersey, http://www.newyorkjetsjersey.us/
air max shoes, http://www.nikeairmaxshoess.co.uk/
broncos jerseys, http://www.denverbroncos.org/
packers jerseys, http://www.greenbaypackersjersey.us/
oakley sunglasses wholesale, http://www.wholesaleoakleysunglasses.us.com/
polo shirts, http://www.poloralphlaurenshirts.us.com/
chiefs jersey, http://www.kansascitychiefs.us/
winter coats, http://www.wintercoats.us.com/
north face outlet, http://www.northface-outlet.cc/
coach handbags outlet, http://www.coachhandbagsoutletonline.us.com/
lululemon pants, http://www.lululemonoutletstore.in.net/
mlb jerseys, http://www.cheapmlbjerseys.us.com/
lebron shoes, http://www.lebronjames.us.com/
rolex watches, http://www.rolexwatches-uk.co.uk/
tory burch outlet online, http://www.toryburch.in.net/
seahawks jersey, http://www.seattleseahawksjersey.us/
cheap oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasses-outlet.us.com/
lacoste pas cher, http://www.polo-lacoste-shirts.fr/
chanel outlet, http://www.chanelhandbags-outlet.co.uk/
chicago bears jerseys, http://www.chicagobearsjerseys.us/
cheap jordans for sale, http://www.cheapjordans.us.org/
michael kors uk, http://www.michaelkorshandbag.co.uk/
cheap uggs, http://www.uggboot.com.co/
oakley outlet store, http://www.oakleyoutlet.in.net/
michael kors uk, http://www.michaelkorsoutlets.uk/
puma shoes, http://www.pumaoutletonline.com/
ysl outlet online, http://www.ysloutletonline.com/
atlanta falcons jersey, http://www.atlantafalconsjersey.us/
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex, http://www.replicawatchesforsale.us.com/
cheap jordans, http://www.jordan-shoes.us.com/
san antonio spurs jerseys, http://www.sanantoniospursjersey.com/
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses, http://www.occhiali-rayban.it/
pandora outlet, http://www.pandorajewelryoutlet.us.com/
michael kors uk outlet, http://www.michaelkorsoutlet.org.uk/
michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonline.in.net/
babyliss, http://www.babyliss.us.com/
michael kors canada, http://www.michaelkorsoutletcanada.in.net/
colts jerseys, http://www.indianapoliscoltsjersey.us/
new york knicks jersey, http://www.newyorkknicksjerseys.com/
louis vuitton outlet online, http://www.louisvuittonus.us.com/
washington redskins jerseys, http://www.washingtonredskinsjersey.com/
ray-ban sunglasses, http://www.ray-bansunglassess.in.net/
lebron shoes, http://www.lebronjamesshoes.in.net/
coach outlet online, http://www.coachoutletstores.com.co/
cleveland cavaliers, http://www.cavaliersjerseys.net/
oakland raiders jerseys, http://www.oaklandraidersjerseys.us/
true religion jeans outlet, http://www.truereligionjeansoutlets.us.com/
tommy hilfiger outlet, http://www.tommyhilfigers.net/
designer handbags,handbags outlet,cheap handbags,purses and handbags,wholesale handbags,designer bags,bags outlet,handbags wholesale,cheap purses,discount handbags,handbags sale,wholesale purses,handbags and purses,designer purses, http://www.designerhandbags.us.com/
wedding dresses, http://www.cheap-weddingdresses.net/
nfl jerseys, http://www.cheapnfljerseys.org/
iphone 6 cases, http://www.iphonecase.name/
denver broncos jerseys, http://www.denverbroncos.org/
snapbacks wholesale, http://www.cheapsnapbacks.us.com/
hollister pas cher, http://www.abercrombie-fitch-hollister.fr/
mac makeup, http://www.maccosmetics.in.net/
tiffany and co, http://www.tiffanyandco.in.net/
louis vuitton outlet, http://www.louisvuitton.in.net/
wellensteyn outlet, http://www.wellensteyn.com.co/
coach outlet online, http://www.coachoutletcanada.com.co/
tiffany and co, http://www.tiffany-outlet.us.com/
air jordan 11 free shipping, http://www.airjordan11.net/
boston celtics jersey, http://www.celticsjersey.com/
new york knicks, http://www.newyorkknicksjerseys.com/
roshe run men, http://www.rosherunshoessale.com/
hollister, http://www.abercrombie-fitch-hollister.es/
nike air max, http://www.nikeairmaxshoes.org.uk/
lacoste shirts, http://www.polo-lacoste-shirts.fr/
beats by dre, http://www.beatsbydrdre-headphones.us.com/
michael kors outlet online, http://michaelkors.outletonlinestores.us.com/
seattle seahawks jerseys, http://www.seattleseahawksjersey.us/
kansas city chiefs jerseys, http://www.kansascitychiefs.us/
ralph lauren outlet, http://www.poloralphlauren.us.org/
moncler jackets, http://www.moncler.us.com/
coach outlet store, http://www.coachoutletonline-store.us.com/
tiffany outlet, http://www.tiffanyjewelleryoutlets.co.uk/
michael kors factory store, http://www.michaelkorsfactory-outlet.us.com/
kobe 9 elite, http://www.kobe9elite.us.com/
karen millen uk, http://www.karenmillendressesoutlets.co.uk/
coach outlet store, http://www.coachoutletus.us/
ugg boots uk, http://www.cheapuggboots.me.uk/
discount oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com/
coach outlet, http://www.coach-outlet-store.us.com/
new orleans saints jerseys, http://www.neworleanssaintsjerseys.us/
michael kors wallet sale, http://www.michaelkorswallet.net/
hollister canada, http://www.hollistercanada.com/
salomon shoes, http://www.salomonshoes.us.com/
oklahoma city thunder, http://www.thunderjerseystore.com/
los angeles lakers, http://www.lakersjerseys.us/
iphone cases, http://www.iphonecase.name/
michael kors outlet online, http://www.michaelkorsoutletonlinestores.us.com/
canada goose coats, http://www.canadagoose-coats.us.com/
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasseswholesale.us.com/
louis vuitton handbags outlet, http://www.louisvuittonhandbag.us/
oakley canada, http://www.oakleysunglassescanada.com/
canada goose outlet, http://www.canada-gooseoutlet.us.com/
arizona cardinals jerseys, http://www.arizonacardinalsjersey.us/
instyler, http://www.instylerionicstyler.com/
pandora, http://www.pandora.eu.com/
kobe shoes, http://www.kobebryantshoes.in.net/
michael kors outlet online, http://www.michaelkorsoutletonlinstore.us.com/
louis vuitton bags, http://www.louisvuittonhandbagsoutlet.co.uk/
cleveland cavaliers jersey, http://www.cavaliersjerseys.net/
real madrid jersey, http://www.realmadridjerseystore.com/
lacoste shirts, http://www.lacostepoloshirts.cc/
ray ban sunglasses online, http://www.raybansunglassesonline.us.com/
true religion outlet, http://www.truereligionjeansoutlet.com/
michael kors outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlets.in.net/
snow boots, http://www.snowboots.us.com/
chicago bulls, http://www.chicagobullsjerseys.net/
oakley sunglasses, http://www.cheapoakleysunglassess.us.com/
nike air huarache, http://www.nike-airhuarache.co.uk/
nike free, http://www.nikefree5.us/
ralph lauren outlet, http://www.ralphlauren-outletonline.co.uk/
canada goose outelt, http://www.canadagoosejackets.in.net/
ray ban sunglasses outlet, http://www.raybansunglass.us.com/
bottega veneta outlet online, http://www.bottegaveneta-outlet.net/
thomas sabo, http://www.thomassabos.co.uk/
supra footwear, http://www.suprashoes.us.com/
barbour jackets, http://www.barbourjacketsuk.co.uk/
puma outlet, http://www.pumaoutletonline.com/
new york jets jerseys, http://www.newyorkjetsjersey.us/
converse sneakers, http://www.converseshoes.us.com/
bears jerseys, http://www.chicagobearsjerseys.us/
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasses-wholesale.us.com/
nike free run uk, http://www.nikefreerunning.org.uk/
ugg boots clearance,ugg australia,uggs on sale,ugg slippers,uggs boots,uggs outlet,ugg boots,ugg,uggs, http://www.uggbootsclearance.in.net/
baltimore ravens jerseys, http://www.baltimoreravensjerseys.us/
timberland shoes, http://www.timberlandboots.name/
adidas wings shoes, http://www.adidaswings.net/
abercrombie and fitch, http://www.abercrombie-fitch-hollister.fr/
air jordan shoes for sale, http://www.airjordanshoes.us.org/
green bay packers jerseys, http://www.greenbaypackersjersey.us/
cheap nfl jersey, http://www.cheap-nfljersey.us.com/
boston celtics, http://www.celticsjersey.com/
belstaff outlet, http://www.belstaff.us.com/
gucci outlet, http://www.guccihandbags-outlet.co.uk/
longchamp handbags outlet, http://www.longchamphandbag.us.com/
true religion jeans, http://www.truereligionoutletstore.us.com/
ray ban outlet, http://www.raybansunglassesonline.in.net/
canada goose jackets, http://www.canada-goosejackets.us.com/
giuseppe zanotti outlet, http://www.giuseppe-zanotti-outlet.org/
hogan,hogan outlet,scarpe hogan,hogan sito ufficiale,hogan interactive, http://www.scarpehogan-outlet.it/
tods shoes, http://www.todsshoes.us.com/

Kommentoi