Mikä vois olla sen vittumaisempaa?

julia_header_2.png

 

Olemme saaneet palautetta, että toimituksen pitäisi ottaa enemmän kantaa. Niinpä alamme julkaista torstaisin Lilyn toimituksen kolumneja. 

 

**

 

Tulen aina suunnattoman hyvälle tuulelle, jos maailmasta löytyy ihminen, jota ärsyttää jokin asia enemmän kuin minua.

Yleensä nimittäin minä olen porukasta se, jota ärsyttää kaikki eniten. Olen kuin käänteinen Julie Andrews Sound of Musicista, voisin koska tahansa puhjeta iloluontoiseen luritukseen, jossa lueteltaisiin ”muutama inhokkiasiani”.

Syvin vihani kohdistuu ihmisruumiista tuleviin ääniin. Purkkapallon puhaltelijat bussissa ‒ menolippu työleirille! Elokuvateatterissa sipsien mutustelijat ‒ keskuskuoppaan! Kynsinauhojen nyppijät palaverissa ‒ saitte juuri uuden vihamiehen. Tutustuin viime syksynä uuteen tyyppiin, jolle jäi minusta mieleen kuulemma vain yksi asia ensitapaamisemme perusteella: Siinäpä nainen, joka ei todellakaan pidä Vesku Loirista.

Aion luultavasti käyttää jokaisen kolumnivuoroni tästä eteenpäin kertoen, mitä kaikkea muuta inhoan. Älkää käsittäkö minua väärin, olen kyllä onnellinen ihminen ja usein aika hyvällä tuulella. En myöskään siedä apaattista valittamista; vihan täytyy olla analyyttistä, tarkkanäköistä ja mielellään kiinnostavasti argumentoitua.

Mielestäni ”vihata” ei ole liian vahva sana, ja käytän sitä usein. Monesti ihmiset katsovatkin minua kauhistuneesti ja hieman säälien: ”En minäkään erityisemmin pidä Pikku prinssi -kirjasta, mutta en minä nyt sentään vihaa sitä.” No, minäpä vihaan, mutta minunlaisille ihmisille ei ole maailmassa tilaa. Pitäisi osallistua positiivisuushaasteeseen, saattaa Suomi nousuun hymy naamalla ja piirrellä pieniä sydänlappusia kämppiksen jääkaapinoveen. Kehujat menestyvät ihmissuhteissa ja työelämässä paljon paremmin kuin tällaiset nihkeät muijat kuten minä. Pitäisi suvaita kaikkea ja kaikkia. (Disclamerina: kyllä minäkin suvaitsen kaikenlaisia ihmisiä, en vain suvaitse heidän ärsyttäviä ääniään tai maneereitaan.)

Tiedän itsekin, että minulla olisi niin paljon helpompaa, jos en suhtautuisi kaikkeen niin neuroottisesti.

Ja juuri tästä syystä tulen aina hirmu hyvälle tuulelle, kun käy ilmi, että on olemassa asia, joka ei ärsytä minua, mutta joka ärsyttää jotakuta toista. Kerrankin minä en ole paikan pahin raivohullu!

Siksi haluankin listata teille joukon yleisesti inhottuja asioita, joihin suhtaudun neutraalisti: Juopot ratikassa. Minusta he ovat viihdyttäviä (esimerkiksi toissaviikolla olin huvittunut, kun eräs juoppolalli söi käsin koiranruokaa purkista ‒ ja kyllä kyllä, olihan se surullistakin, muttei millään lailla ärsyttävää!). Minua ei myöskään häiritse jään sorkkimisen ääni metallikepakolla (ilmeisestä tämä on jokin universaali kammotuksen kohde?). En vihaa yleisesti inhottuja sanoja tahtotila tai pitchaus enkä aika bueno -hokemaa. Mutta jos te inhoatte, niin inhotkaa, minä en paheksu! Päinvastoin, tulen siitä paljon paremmalle tuulelle.

Ärsyyntyjille haluan sanoa tämän: Minä ymmärrän teitä. Ei tämä ihmisten keskuudessa eläminen ole helppoa. Mutta kyllä me tästä yhdessä selviämme! Täältä löytyy koska tahansa vertaistukea. Mutta älkää herra varjelkoon tulko ryystämään teetä minun korvani juureen.

 

Ja niin, se These are few of my not so favorite things -sikermäni, se on tässä:

 

Maiskaus suu auki ja arkikuvahaaste,

vauvojen huuto ja lantturusinaraaste,

anonyymin nillityksen kun netissä saa

mikä voi olla sen vittumaisempaa?

 

Nostalginen paatos ja Ryan Gosling -hypetys

monologin pitäjä, joka on typerys

kun joku toinen vikan makkaran saa,

mikä voi olla sen vittumaisempaa?

 

Mie-sanan käyttö vaikka oot Hesasta

luulo että omaa kiirettä kuuluu kehasta

kun joku mielipahaani ei jaa,

mikä voi olla sen vittumapsempaa?

 

Jos meen bussilla taikka ratikalla

mua melkein itkettää,

jengin ruumiintoimintoja kun mä kuuntelen

neuroosit iskee päälle ‒ ja jää.

 

Translation: Haters gonna hate. And I am a hater.

 

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (101)
  1. TimoKoivisto
    9.8.2018, 15:50

    En tiedä huomasitteko, mutta Loiri on kunnostautunut vanhoilla päivillä myös loton virallisena valvojana! –> https://www.lottoarvonta.com/kolikkopelit-lotto/#kolikkopelit-vesa-matti-loiri

  2. Haa, mahtava kirjoitus! Ihan samoja juttuja oon itekin kelaillut; että aina pitäs kaiken olla jotakin vitun PARHAUTTA ja lässynlää. Käytän aika ison osan hereillä viettämästäni ajasta ärsyyntymiseen. Eikä se kyllä haittaa mua yhtään. Oikeastaan uskon, että vittuuntunut asenne suojelee monelta pahalta, kuten apaattisuudelta ja välinpitämättömyydeltä.

    Mun oma inhokki on se, kun ihmiset käyttää sanaa ”omata”. SÄ ET OMAA VAAN SULLA ON!!!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *