Miksi kampaaja ei enää kiinnosta?

Toimitus

Minulta irrotettiin pari vuotta sitten hiustenpidennykset. Sen jälkeen en ole kaivannut kampaajalle.

Tietysti tukkani näyttää hyvältä sen jälkeen, kun siihen on vedetty muutama raikas raita. Mutta ei niin hyvältä, että maksaisin siitä yli sata euroa. Mieluummin käytän sen summan Tukholman-lentoihin.

En ole ainoa. Jokatoinen kollegani ja ystäväni on lopettanut kampaajakäynnit ja kasvattanut näkyviin luonnollisen hiussävynsä. Kaksihaaraiset? Ei kiinnosta: huonokuntoinen tukka näyttää paksummalta.

Käytkö sinä kampaajalla? Jos kyllä, miksi? Jos et, kerro lisää.

 

Meikitön, kosteutta hehkuva iho oli viime vuoden himotuin kauneustrendi. Onko luonnontilainen tukka pian yhtä haluttu?

Tätä pohtii: Jenna Kämäräinen, Trendin ja Lilyn kauneustuottaja
Kuva Antoni Ruiz Aragó

 

Kommentit

minna

Tukka on ollut luonnontilassa nyt pari vuotta. Hiukset tuntuvat kasvavan nopeammin, kun niitä ei ole parin kuukauden välein nirhimässä latvoista ja hiusten laatu on parempi ilman värjäystä. Luonnonkiharat asettuvat mielestäni ihan itsekseen kaikkein näteimmin. Kampaajalla käyn pari kertaa vuodessa siistimässä latvoja, enemmän kyseessä tosin on kuulumisten vaihto tutun ja mukavan kampaajan kanssa : )

Toimitus
Toimitus

Olen ehdottomasti samaa mieltä. Johan sen jo logiikkakin sanoo, ettei tukka kasva, jos sitä leikkaa! t. Jenna

Jane C.

Satanen raidoista? Herrajumala, ei ihmekään ettei kiinnosta :D

Toimitus
Toimitus

Älä muuta sano! Helposti saa Helsingissä maksaa raidoista ja tasoituksesta 120 e. t. Jenna

cady
tuulta päin

Kasvatin oman värini takaisin pari vuotta sitten, ja sen jälkeen olen muistanut/jaksanut käydä kampaajalla noin puolen vuoden välein. Kampaajat kauhistelevat, mutta hyväksyvät tilanteen kun kerron etten ole kiinnostunut hiustenlaitosta. En ikinä jaksaisi asetella hiuksia jonkun tyylikkään mallin mukaisesti. Merituuli pörröttää ne hetkessä kuitenkin. 

Toimitus
Toimitus

Feel ya! Kaikki kampaajat, joita työni puolesta tapaan, huokailevat aina värjäämättömän tukkani tilaa :)

t. Jenna

Mulla ei oo pariin vuoteen ollut mitenkään rahaa siihen tän hullun pitkän ja paksun reuhkani kanssa. Välillä aina yritän säästää rahaa mutta sitten tajuan että on parempiakin sijoituskohteita :D ihan hyvin oon pärjännyt leikkamalla otsatukkaa itse, joskus tasoitan latvojakin itse... Ei ehkä se maailman siistein lopputulos mut tällä on mentävä!

 

Toimitus
Toimitus

Cool! Huomasithan muuten, että lokakuun Trendissä Saara Sarvas antoi vinkit otsiksen leikkaamiseen kotona?

Taisin nähdä sen joo!

iidami
Bambino

Kayn kampaajalla 1-2 kertaa vuodessa, koska se on yksinkertaisesti niin kallista. Pelkasta leikkuusta saa pulittaa pitkan pennin, saati jos haluaa raitoja tai varia. Toinen syy on se, etta on ollut vaikeaa loytaa kampaajaa, jonka kanssa kemiat kohtaisi ja joka oikeasti ymmartaisi, mita haluan. Ei auta vaikka nayttaa kuvia ja selittaa, silti tulee aina jotain ihan muuta.

Hiuksissani on oma vari, ja ne ovat suht pitkat, joten sinansa ne ovat helpot eivatka vaadi kampaajalla ravaamista. Tosiaan sitten kerran tai kaksi vuodessa kayn kampaajalla siistimassa latvoja.

Toimitus
Toimitus

Juuri näin. Pakko myöntää, etten kyllä käynyt ennenkään kampaajalla kuin kerran kaksi vuodessa. Tukka oli aina puoliksi juurikasvun peitossa. t. Jenna

wunderschön

Kävin pari viikkoa sitten leikkauttamassa koko kuivan ja superherkästi takkuuntuvan ombre-osion hiuksistani veks. Nyt on ihan omanvärinen silkkinen lob. Oikein hyvä!

Toimitus
Toimitus

Onnittelut! Kuulostaa hyvältä.

t. Jenna

Saramarakatti (Ei varmistettu)

Ihoni alkoi reagoida hiusväreihin ja vihelsin vuosikymmenen kestäneen hiustenvärjäysputken poikki. Nyt olen lähes vuoden kasvatellut omaa väriäni takaisin (ja se on yllättävän kiva!), enkä ole käynyt kampaajalla, kun kasvattelen samalla myös tukkaani pidempään kuosiin. Välillä tämä kasvatusprosessi ahdistaa juurikasvuineen, mutta en jaksa sen enempää stressata. Onneksi rahaa säästyy. :)

Toimitus
Toimitus

Ai että! Selvästikään en ole yksin: tämä on ilmiö!

kipuraja (Ei varmistettu)

Kävisin mielelläni kampaajalla, on aivan ihanaa olla laitettavana! Lopetin kampaajalla käymisen noin vuosi sitten. Syynä tähän vain ja ainoastaan hinta, joka on ainakin pääkaupunkiseudulla karannut käsistä. Rupesin pohtimaan, että haluanko sijoittaa 150 euroa kahden kuukauden välein hiuksien ja kulmien värjäykseen kampaajan toimesta ja totesin, että en. Nykyisin värjään itse ja hinta on n. 25 euroa kerta (=kaksi pakettia väriä pitkiin hiuksiin) + kulmien värjäys jonkun muutaman euron/kerta. Hiuksetkin kasvavat vauhdilla, kun ei olla koko ajan leikkaamassa. Leikkauspuolen hoitaa mun äiti, noin puolen vuoden välein ja ihan ilmaiseksi :)

Hinnat ovat tosiaan muuttuneet vuosien saatossa aivan tähtitieteellisiksi, ainakin pääkaupunkiseudulla. Muistan kun aloitin hiusten värjäämisen kampaajalla n. 15 vuotta sitten. Tällöin hinta oli n. 70-80 euroa! Ja ihan yhtä pitkät hiukseni olivat silloinkin ja ihan samaan tyyliin kevytvärillä värjättiin. Mistä ihmeestä tämä n. 100 % hinnankorotus on hiipinyt alalle?

Toimitus
Toimitus

Käyttäisin rahat mieluummin kulmien kuin tukan värjäämiseen. Siinä lopputulos sentään erottuu selvästi :) t. Jenna

Laura - Hairytales (Ei varmistettu) http://ellit.fi/muoti-ja-kauneus/hairytales/

Kampaajana ymmärrän tuonkin puolen, mutta pitää myös muistaa, että ammattitaidosta pitää maksaa. Tietyt asiat voi tehdä itsekin kotona ilman ammattilaisen apua, mutta onhan kampaajalla käyminen parhaimmillaan myös itseensä satsaamista ja omaa aikaa, hemmottelua.

Hyvä kampaaja tekee työnsä koko rahan edestä ja tyytyväinen asiakas voi saada monella tasolla vastinetta rahalleen. Niin ainakin toivoisin :). Tuo satanen ei muuten missään tapauksessa ole se oma palkka tehdystä työstä, suuri osahan siitä kulkee kampaajan lävitse arvonlisäveroina sun muina maksuina.

Toimitus
Toimitus

Jep! Ymmärrän kyllä täysin kampaajien hinnat, sehän on käsityötä. Varsinkin kun verotus nousi, kampaajat joutuivat koville.

annn (Ei varmistettu)

Harvoin tulee käytyä. Latvoja käyn siistityttämässä ehkä kerran vuodessa tai kahdessa :D Joskus olen innostunut pätkäsemään tukan aika lyhyeksi, jolloin kampaajalla tuli ravattua usein ylläpitoleikkauksissa. Kokonaisuudessaan olen kuitenkin huomannut, että kampaajalla käynti on harvoin hintansa väärti. Toki kampaajalla on mukava käydä ja heti kampaajakäynnin jälkeen tukka on ihanan huoliteltu ja silkkinen, mutta pidemmän päälle tulos ei ole yleensä kummoinen - tai hintansa arvoinen. Oma värini höystettynä sävyttävällä shampoolla tai markettivärien kanssa tuntuu ajavan hinta/laatu -suhteellaan ohi.

Toimitus
Toimitus

Totta, jos tukkani oli lyhyt, en toden totta selviäisi ilman kampaajaa. t. Jenna

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen lakannut käymästä kampaajalla, koska haluan tasapaksuksi leikatun ns. surffitukan, joka saa näyttää tuuhealta. Yksikään kampaaja ei suostu leikkaamaan yksinkertaisesti suoraan ja ilman ohentamista. Kaikki sanovat hiusteni olen makeimmat nyt, kun äitini saksii ne reilun kuukauden välein. Ja talviaikaan laitan raidat itse, vaikka kädethän siinä väsyvät. Lopputulos on rento ja omannäköinen!

Toimitus
Toimitus

Voila! Millä tekniikalla raidoitat, jos saa udella? Kuulostaa hyvältä. Kuva ois kiva ;) -Jenna

CougarWoman
CougarWoman

Käyn kampaajalla viiden viikon välein. Kun ei luonnostaan ole kauhalla jaettu, pitää ottaa vastaan kaikki apu, mitä on tarjolla. Hiuslaatuni on ohut, ja luonnostaan tummanblondi (lue: hiirenharmaa). Ilman säännöllistä kerroksittaista leikkaamista ja värjäystä en kehtaisi edes mennä roskia viemään päähineettä... 

Toimitus
Toimitus

Jes! Kelasin jo, että eikö KUKAAN muka enää käy kampaajalla. //Jenna

Kun minulla oli lyhyet hiukset, kampaajalla oli käytävä joka toinen kuukausi, sillä itse en lyhyttä, graafista kampausta lähtenyt siistimään. Sitten aloin kasvattamaan hiuksia ja kampaajakäynnit jäivät. Kasvatin oman värini takaisin ja nyt hiukset ovat luonnontilassa - latvat pätkin itse, jos tarvetta on. Kampaajakäynnissä tärkeintä minulle ei ollut lopputulos, vaan keskustelu kampaajan kanssa. Vakikampaajasta tuli parissa vuodessa hyvä tuttu ja parin tunnin käynti ei meinannut riittää kuulumisten vaihtamiseen. Palvelusta maksan siis mielelläni - jos vain olisi millä maksaa. Yrittäjänä jokaisen euron haaliminen on työn takana, joten satsaan mieluummin hyvään ruokaan kuin uuteen kampaukseen. 

Toimitus
Toimitus

Kiinnostavaa, että moni tykkää keskustella kampaajan kanssa. Meikkis on aina ihan vaikeana ja toivoisi pelkkää hiljaisuutta.

Varmastikin tuo graafisen trendin muuttuminen boho-henkiseksi on vaikuttanut paljon siihen, ettei kampaajalla tarvi enää ravata.

//Jenna

Maija_T (Ei varmistettu) http://stiplu.blogspot.fi/

Kävin muutama viikko sitten kampaajalla ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Kuivat, haperot ja lähes elottomat latvat saivat kyytiä ja hiukset uutta eloa. Mietin josko olisin leikannut hiukset lyhyemmiksi, mutta juuri tällä hetkellä rahaa tarvitaan muuhun kuin jatkuvaan kampaajalla juoksemiseen tukkatyylin ylläpitämiseksi. Kampaamoreissuni maksoi 160 euroa! Auts!! Mahdankohan uskaltaa kampaajalle enää tänä vuonna lainkaan? Viime vuonna kävin peräti 2 kertaa.
Mielelläni kävisin useammin, mutta kipukynnys hintojen suhteen on tullut vastaan. Kampaajat tiedostavat myös, että näin on käynyt monen muunkin kohdalla. Valitettavasti arvonlisäverot, tilavuokrat yms. ovat nostaneet kustannuksia. Näistä on tullut monesti puhuttua vakikampaajani kanssa. Tiukoilla ollaan itse kukin...
Aikoinaan sitä värjäytti hiuksiaan ihan suruitta, mutta pakko myöntää, että nykyisin tulee pohdittua mitä kaikkea sitä haluaa kehoonsa pistää...

Toimitus
Toimitus

Jep, kyllä sitä miettii aika tarkkaan, mihin 160 euroa käyttää. Ja kuinka usein! //Jenna

stelllllla (Ei varmistettu)

Heitin just 10€ kaupan värin tyveen ja hieroin kookosöljyä latvoihin.. Oikein kiva lopputulos :) kun tukka on pitkä ja musta, enkä halua muutosta, ei kampaajakäynneille ole juuri tarvetta. Juhlakampauksetkin hoituvat nykyään kotona, ystävä katsoo youtubesta tutoriaalin haluamaani lookkiin, ja kampaus on yleensä valmis parissakymmenessä minuutissa. Ainakin näin saa aina mieleisensä tukan ;-)

Toimitus
Toimitus

Tuliko yhdellä värillä hyvä lopputulos?

Stelllllla (Ei varmistettu)

Joo tuli kyl tosi hyvä :) mulla on niin tumma tukka et värjään aina vaan tyven, jossa näkyy hienoinen värieto:) oon sen verran monta vuotta värjänny mustaksi niin latvat on niin mustat ettei se väri siitä enää mihinkään juuri vaalene:)

Hippitukka (Ei varmistettu)

En käy kampaajalla kuin 1-2 kertaa vuodessa. Käynnit harvenivat opiskeluaikana, koska moiseen ylellisyyteen ei ollut varaa. Omat etuhiukset opin tasoittamaan helposti ja nykyään uskallan jopa vaihtaa mallia omien saksien kautta. Värjääminen on aina ollut minulla kotitekoista, muutamaa kampaajan tekemää värjäystä lukuunottamatta. Lopulta sekin alkoi tuntua turhalta ja päätin katsoa, millainen on luonnollinen hiusvärini. Oma värini paljastu kauniin punaruskeaksi, joten olen enemmän kuin tyytyväinen! Ainut miinus on, että nykyään hiukseni ovat niin hyväkuntoiset, että paksuus on hiipunut puoleen käsitellystä hiuksesta. Onneksi tyylini on luonnollinen, joten kevyt ja hento hippitukka kelpaa ihan hyvin.

Toimitus
Toimitus

Kauniin punaruskea kuulostaa upeelta! //Jenna

emmulii (Ei varmistettu) http://emerentus.blogspot.fi

En ole käynyt seiskaluokan jälkeen kuin kerran koska en viitsi maksaa sellaisesta minkä voin tehdä itse. Mulla on mustavalkoinen hiusmalli mitä värjäilen itse kotona. Leikkaan latvatkin itse koska ei ole niin justiinsa onko ne tasan. Kotona maksaa värjäyskerta mustalle n. 10-15€(riippuen löydänkö vakkarivärini tarjouksesta) ja vaalea osio n. 4€. Kampaajalla saisi pulittaa 50€+

Toimitus
Toimitus

Mustavalkoinen kuulostaa haastavalta. Mutta selkeesti kokemusta on! //Jenna

paulahelena
ALUAP

mä en oo ikinä värjännyt hiuksia, kampaajalla käyn kun hiusten malli alkaa kyllästyttää. yleensä mun kampaamosyklit menee jotensakin näin: vuosi kasvatusta - leikkaus lyhyeks - pari erilaista lyhyttä mallia vuoden sisällä - vuosi kasvatusta... normaalit hiustenlaittorutiinit pitää sisällään iltasuihkun, märillä hiuksilla nukkumisen ja harjaamisen aamulla, hyvä malli saa hiukset näyttämään hyviltä tällä minimaalisella effortilla. onneks on ihana kampaaja, jolle uskaltaa aina antaa vapaat kädet ja joka taikoo täydellisen lopputuloksen joka kerta.

Toimitus
Toimitus

Totta, uusi malli vaatii ammattilaisen sakser! //Jenna

Kao Kao

Aiemmin kävin huippukampaajalla 4 krt vuodessa. Olin opiskelija ja silti pystyin maksamaan sen 125 € pitkistä hiuksista, kahdella värillä värjäyksen ja leikkauksen (mun tukka syö väriä siihen tyyliin kuin olisi nälkäinen).

Nyt, kun hinta on pompsahtanut hiljalleen yli 200 €, kallein käynti oli 228 € niin totesin että mun kipuraja on tullut vastaan. Etsin halvempaa kampaajaa ja löysinkin sellaisen josta sai leikkauksen ja raidat 180 €. Tulos oli ihana ja kaipaan kaunista tukkaani, mutta ei mulla ole yksin isoa asuntolainaa maksavana pistää tuollaista rahaa hiuksiin edes kahta kertaa vuodessa. Kävin siis viimeksi kesäkuussa kampaajalla.

Mun tukka ei näytä ihan hirveältä just nyt, koska siihen on tehty viimeiset vuodet tyvivärin mukaista liukuvärjäystä ja raitoja. Oma väri on siis kasvanut sieltä ihan nätisti esille, kiitos näiden ammattitaitoisten kampaajien. Harmittaa että hinnat on nykyään tuollaiset. Ymmärrän että se on käsityötä ja keskutan liiketilat maksaa. Suurin harppaus taisi kuitenkin olla se ALV:n nosto muutama vuosi sitten. Mietin itsekseni että jos kampaaja maksaisikin tällaiselle pitkälle ja paksulle tukalle 150-160 €, niin sen voisin vielä maksaa. Mut lähemmäs 200 €, sillä saa jo lennot Pariisiin!

Toimitus
Toimitus

Oi oi! Kiinnostaa, että mitä sai 228 eurolla ja mistä? //Jenna

Kao Kao

Killerihyvän leikkauksen ja värjäyksen Stage 11 kampaajalta (omistaja Katja hoiti mun tukkaa vuosikausia). Oikeasti ihan paras kampaaja mitä mulla on ollut. Mä vain  menin sinne ja poistuin tyytyväisenä (vuosikausia).

Mut laatu maksaa (ja ne verot!). Mä otin tosiaan sen asuntolainan eikä sen jälkeen ole enää rahaa maksaa kampaajasta.

Maija_T (Ei varmistettu) http://stiplu.blogspot.fi/

Samassa paikassa minäkin olen käynyt jo vuosia! Ja kuten sanoit, niin laatu maksaa vaikkakin verot taitaa tuossakin olla se suurin syy hintaan. Hyvillä mielin olen joka kerta lähtenyt Stagesta pois, tosin Tiinan käsittelyn jälkeen, mutta on Katjakin hyvä! :) Sama tilanne täälläkin... Yksin kun maksaa asuntolainaa, niin siihen ne kampaamorahat sitten hupeneekin.

Eerika
Bättre liv

Itselleni kampaajakäynnit ovat sitä ainoata luksusta, mitä itselleni suon. Haluan, että hiukseni ovat helppohoitoiset ja huolitellut. Muuten en juurikaan laita itseäni, en lakkaa kynsiä tai värjäile kulmakarvoja, enkä todellakaan laita mitään muovisia lisiä kynsiin, ripsiin, tukkaan ja ties mihin niitä voikaan nykyään laittaa. Vaatteita ja asusteitakin ostan todella harvoin.

Kun sain opiskelujen loppuvaiheessa ensimmäisen hyvän työpaikan, päätin mennä ensimmäistä kertaa ihan kunnolla kampaajalle itse värjäämisen ja kaverin saksimisjäljen sijasta eikä paluuta ole ollut! Olen myös löytänyt aina muuttaessani hyvän kampaajan kunhan olen etsinyt riittävän pitkään. Nyt käyn Helsingissä ihanalla kampaajalla 8-10 viikon välein, välillä laitetaan vain tyveen väriä, välillä koko päähän ja tietysti leikataan. Hinta pyörii 80-100 euron välillä ja olen aina ollut tyytyväinen. Edes hoitovapaalle jääminen ei ole saanut lopettamaan kampaajalla käyntiä, on se vaan sen arvoista!

Toimitus
Toimitus

No niin! Hyvä kampaajasuhde voi ehdottomasti parantaa elämänlaatua.

kaveri_hoitaa (Ei varmistettu)

Minulla on hyvä tuuri sen suhteen, että eräs kaverini on koulutukseltaan kampaaja, mutta joutui allergian takia vaihtamaan ammattia. Hiuksia hän kuitenkin edelleen leikkaa kotonaan, joten hän siistii hiukseni pari kertaa vuodessa kahvin, ruoan ja hyvän seuran palkalla ;)

Toimitus
Toimitus

Ai ai,  ystäväkampaaja, mikä mahtava konsepti! //Jenna

Eleanora (Ei varmistettu)

Minulla kävi hyvä tuuri ja poikaystävän mukana tuli kampaaja! Poikaystävän perheen naiset ovat käyneet vuosia samalla kampaajalla Helsingin keskustassa ja saavat kanta-asiakkaina alennusta. Myös minä saan tuota alennusta ja leikkuu ilman pesua maksaa 25€ ja yksi väri + leikkuu 69€. Yleensä värjään kuitenkin itse. Opiskelijan lompakko kiittää!

Toimitus
Toimitus

Vielä parampaa: poikaystäväkampaajaa. Hänellä on varmasti aina omakin tukka ojennuksessa.  //Jenna

Veidi

Sama. Lopetin kampaajakäynnit, vaikka hiukseni yleensä näyttivät kivoilta niiden jälkeen. Eivät kuitenkaan niin kivoilta, että se olisi vuodessa useiden satojen eurojen arvoista. Lisäksi hiukset näyttivät ihanilta aivan liian vähän aikaa. Ongelma esim. raidoituksessa oli, että jo parin viikon kuluttua vaalennus alkoi kellertää ja latvat olivat jälleen kaksihaaraisilla (kaksihaaraiset tosin ilmestyvät usein jo viikon jälkeen kampaajakäynnistä - haaroittuminen tuntuukin olevan yksinkertaisesti hiukseni ominaisuus, jota vastaan on aivan turha taistella). Helsingissä hiusteni raidoitus maksoi aina noin  150 e, joten en vain enää koe kampaajakäyntien olevan tuon hinnan arvoisia.

Toimitus
Toimitus

Niinpä! Tukka on kuosissa niiiin lyhyen hetken. Varsinkin, kun oma tukkani on aina kuivasampoon peitossa. //Jenna

Pages

Kommentoi