Miksi Lilyn etusivu uudistui ja muuta pohdintaa

Toimitus

Lilyn etusivun uudistus on puhuttanut saitilla paljon. Esimerkiksi Kotirouva Kanadassa -blogissa keskusteltiin viime viikolla siitä, mikä uuden etusivun tarkoitus on ja mikä siinä ei toimi. Tämä postaus on toimituksen kommentti keskusteluun - siitä tuli sen verran pitkä, että teimme siitä oman jutun.

Uusi etusivu ei tosiaan toimi aivan samalla lailla kuin vanha. Kuvaavin vertaus uudelle etusivulle voisi olla sisällysluettelo: se tarjoaa kurkistuksen siihen, mitä kaikkea saitilla on juuri nyt meneillään, ja sen kautta eteenpäin klikkaamalla pääsee syventymään sellaisiin juttuihin ja blogeihin, jotka itseä erityisesti kiinnostavat.

Yhden vanhan etusivun sijaan meillä on nyt kolme uutta, joita toivottavasti olet jo kokeillut:

Muoti/kauneus/hyvä olo

Suhteet/perhe/puheenaiheet/kulttuuri

Ruoka/sisustus/matkat

 

Lilyn etusivua ja kategorioita uudistettiin parista eri syystä. Tärkein syistä on se, että yhteisö on kasvanut niin mahtavan suureksi. Blogeja on yli 5000, ja postauksia julkaistaan joka päivä niin paljon, että etusivun juttujen määrää ja tarjoilutapaa oli tarpeen miettiä uudelleen ja jakaa useamman sivun kesken.

Saimme erityisesti Lilyn uusilta käyttäjiltä paljon palautetta siitä, että saitilta oli vaikea löytää etsimiään blogeja ja juttuja tietyistä aiheista. Vanhoille käyttäjille tämä ei tietenkään ole ollut ongelma - jos on tottunut navigoimaan saitilla vanhana kettuna ja luonut omat vankat käyttötavat, samanlaisia vaikeuksia ei ole.

Yhteisöllisyys on Lilyn tärkeimpiä vahvuuksia - ilman sitä ei olisi Lilyä, eikä sen kustannuksella ole tarkoitus tehdä yhtäkään uudistusta. Suositellut blogit ovat etusivulla näkyvästi esillä esimerkiksi tekijöiden kasvokuvilla siksi, että suuri osa Lilyyn tulevista hakee noita blogeja. Haluamme, että lukijat löytävät sen, mitä he jo tietävät Lilystä etsiä. Yhtä paljon haluamme, että lukija tekee Lilyssä uusia blogilöytöjä ja törmää kiinnostaviin juttuihin, vaikkei niiden kirjoittaja olisikaan ennestään tuttu. Jotta nämä molemmat tavoitteet toteutuisivat ja kaikki loistavat blogit saisivat mahdollisimman paljon lukijoita, seuraamme tietysti sitä, miten uusi etusivu ja uudet kategoriasivut toimivat ja miltä ne pienen totuttelun jälkeen teistä tuntuvat.


Tässä pari toimivaa vinkkiä Lilyssä navigointiin ja sisällön löytämiseen:
 

Näin seuraat suosikkiblogejasi Lilyssä...

Jos olet rekisteröitynyt Lilyyn, voit alkaa seurata suosikkiblogejasi klikkaamalla blogin sivupalkissa olevaa klemmarin kuvaa. Näet kaikkien seuraamiesi blogien uudet jutut feedinä, kun kirjautuneena ollessasi klikkaat Seuratut-linkkiä etusivun vasemmassa ylälaidassa.
 

... ja näin törmäät uusiin blogeihin

Etusivullla on juttunostoja eri aiheista. Juttukategorioita on kolme - Muoti/kauneus/hyvä olo, Suhteet/perhe/puheenaiheet/kulttuuri ja Ruoka/sisustus/matkat - ja klikkaamalla etusivulla kyseisiä otsikoita pääset kunkin kategorian etusivulle. Nämä kolme kategoriasivua toimivat omien aiheidensa uusina etusivuina. Sieltä löydät vanhan tutunnäköisen juttulistauksen kaikista Lilyssä kyseisiin kategorioihin tägätyistä jutuista. Jutut ovat feedissä uutuusjärjestyksessä.

Jos et halua selata juttuja tietyistä aiheista vaan nähdä ihan kaikki Lilyssä julkaistut jutut uutuusjärjestyksessä, paina sivun alavalikon eli footerin vasemmassa reunassa olevaa Uusimmat jutut -linkkiä. Silloin saat näkyviin vanhanmallisen etusivun. Sinun on siis halutessasi mahdollista käyttää Lilyn etusivua kuten ennenkin. Jos et halua klikata linkkiä vaan mennä suoraan vanhanmalliselle etusivulle, tallenna kirjanmerkkeihisi osoite www.lily.fi/uusimmat.

Haku palaa pian! Lilyn hakutoiminto löytyy kohtapuoliin tutulta paikaltaan. Voit hakea sen kautta Lilyn blogeja, juttuja ja käyttäjiä. Ihan kohta voit myös selata päänavigaation blogiluettelo-linkin kautta ihan kaikkia Lilyyn perustettuja blogeja aakkosjärjestyksessä.
 

Aina kun sellainen sivusto tai palvelu, jota käyttää paljon, uudistuu, muutokset yleensä ensin ärsyttävät. Uuteen tottuminen vie aikaa - vai mitä sanotte jokaikisestä Facebookin uudistuksesta ja Hesarin koon muutoksesta? Tämän vuoksi toivomme kovasti, että käytät uudistunutta sivustoa tovin ja katsot, millaisia käyttötapoja löydät. Uusien ominaisuuksien  hyödyntäminen ja arvioiminen täysillä on tietysti mahdollista vasta sitten, kun käyttöä hankaloittavat bugit on saatu häädettyä. Kerrothan siis meille nyt ja vielä hetken verran uuteen totuteltuasi, mikä toimii ja mikä ei. Olemme kiitollisia kaikesta palautteesta, jota olemme jo nyt saaneet.

Ja vielä niistä bugeista: Kyllä, uudistuksessa on mokailtu urakalla, ja olemme äärimmäisen pahoillamme kaikesta vaivasta, joka saitin bugaamisesta on aiheutunut Lilyn bloggaajille ja blogien lukijoille. Bugit eivät ole uudistuneen Lilyn ominaisuuksia vaan virheitä, joita korjataan vielä jonkin aikaa - ja joita on myös jo korjattu.

Lily ei ole valmis, vaan uusia ominaisuuksia kehitetään käyttäjien toiveiden perusteella. Näin on ollut aina. Kun Lily lanseerattiin reilut kaksi vuotta sitten, meillä ei ollut esimerkiksi automaattista tallennusta, etusivun karuselli oli aivan erinäköinen ja monia listoja ja linkkejä ei ollut olemassa. Nuo kaikki muutokset tehtiin, koska käyttäjät toivoivat niitä, ja koska päättelimme, että ne varmasti lisäisivät saitilla viihtymistä ja uusien juttujen ja blogien löytymistä.

Samoin on nyt. Kaikki palaute kuullaan!

 

Psst.

Keskustelussa pohdittu oman blogien kävijämäärien väheneminen ei luultavasti suoraan johdu erilaisesta etusivusta vaan esimerkiksi siitä, että Seuratut-feedi alkoi toimia vasta reilu viikko sitten. Kun seurattujen feedi ei toiminut niin kuin sen piti, Lilyyn kirjautuneet eivät voineet nähdä kaikkien seuraamiensa blogien uusia juttuja. Nyt kaikkien seurattujen blogien päivitykset näkyvät feedinä etusivun vasemman ylälaidan Seuratut-linkin takana. Blogien ja juttujen löytämistä on vaikeuttanut myös se, että Lilyn sisäinen haku on ollut poissa käytöstä.

 

Kommentteja ja palautettanne toivoo

Toimitus tämän jutun kommenttiboksissa ja osoitteessa lily(at)a-lehdet.fi

Kommentit

Maya

Ymmärsinkö oikein, että jostan Lilyn sivujen kätköistä voi tarkistaa oman bloginsa seuraajamäärät. Mistä? En ole vielä päässyt kohdakkain tällaisen sivun kanssa. :)

Mahdoton Nainen

Lilyn sivuilta ei pysty, mutta voit omaan blogiisi liittää Google Analyticsin joka seuraa jopa reaaliaikaisesti kävijämääriä. Oman blogin asetuksissa pystyt lisäämään oman Google Analytics-tilisi blogiin.

Maya

Okei! Analytics multa löytyykin, mutta lähinnä vasta opettelen sisäsitämään sen niin monia käyriä  ja mittareita. :)

Toimitus
Toimitus

Juurikin näin, kuten Mahdoton nainen neuvoi, kiitos! Tästä jutusta voit saada lisäapua GA:n ymmärtämiseen.

Toimitus
Toimitus

Totta, nuo ohjeet on tehty vanhalle mallille. GA-koodi lisätään nimenomaan blogin asetuksiin, ja tältä sen pitäisi siellä näyttää:

Onnistuuko? (Ohoh, tulipa pienellä tuo kuva.)

empuska

Kun mua ei ole häirinnyt sivun toiminnallisuudet kertaakaan, ja ymmärrän erittäin hyvin, että isomalla uudistuksella ei ongelmitta selvitä (piti melkein arvata, että aika optimistinen oli yhden päivän uudistusrupeama).

Kehtaan väittää, että se aktiivisuus on edelleenkin verrannollinen tuohon etusivuun. Se tukee ainoastaa niiden ihmisten surffailua, jotka tykkäävät selata kuvia - ei lukea juttuja. Koska suurin osa yhteisöstä on tuskin copywriterässiä keksimään klikkausmediaotsikoita, ne käyttäjät, jotka haluavat ennen kaikkea lukea jotain, ei tarjota vaihtoehtoa etusivulla heidän tarpeisiinsa. Tässä suhteen on turha ihmetellä, jos tulee kritiikkiä siitä, miten etusivu tukee "muotia" osioiden lajittelusta huolimatta, sillä muotipostauksethan ovat pitkälti katselua varten. 

Itseäni ainakin vietävästi syö se, ettei jutut etusivulla vaikuta millään lailla kiinnostavilta juuri sen takia, että minulla on Tumblerot, Pinterestit kuin muut kavereineen juuri kuvien katselua varten. Sitten kun vanhantyylinen vaihtoehto piilotetaan yhden klikkausen taakse, ei se innostakaan klikkaamaan käyttäjiä, koska no, käyttäjät ovat laiskoja (käyttäjillä on OIKEUS olla laiska!). Näin ollen aloittelevien bloggaajien touhut jäävät varjoon elleivät ole juuri kohdennettu tuohon kuvaspämmäystouhuun. Ei nyt tarkoituksena ole kritisoida kuvabloggailun olevan jotenkin vähempiarvoista, mutta kun tällaisenaan leiska ei ole samanarvoinen niine muotikuvajuttujen ja kirjoitusten kanssa, niin kyllä siitä pitää huomauttaa.

Onko tässä tarkoituksena ajaa kirjoittavat ihmiset mäkeen? Kyllä sen nyt voi rehellisestikin sanoa, jos käyttäjäkuntaa ja yhteisöä halutaan profiloida paremmin juuri kuvalliselle sisällöntuotannolle kuin muulle (heeetkonen, mikäs olikaan tämän puljun tekijönoikeushommat...?!). Mutta jos tarkoitus on säilyttää yhteisö sellaisenaan kuin tuoda vain jotain tiettyä aspektia esiin yltiöpäisesti, kyllä se tarkoittaa sitä, että jotain tarvii kai asialle tehdä, jos käyttäjäkato käy.

Anteeksi hirveä vuodatus, mutta tämä nyt on tätä käyttöliittymänatsismia, mitä työkseen tekee.

Toimitus
Toimitus

Totta kai saa vuodattaa ja kertoa mielipiteensä, kiitos! Tämä on tosi arvokasta tietoa meille. Uutta etusivua mietittiin pitkään monelta kantilta, myös sinun näkökulmastasi. Tulimme kuitenkin lopputulokseen, että nykyisen kaltainen etusivu on selkein, monelta kantilta toimivin ja nykyaikainen, visuaalisesti kaunein ja siihen mahtuu eniten juttuja. Etusivulle nousee yhtä paljon myös pelkkää tekstiä sisältäviä nostoja, niitä ei arvoteta sen mukaan, onko jutussa kuvitus vai ei. Laita ihmeessä aina mielipiteitäsi ja palautettasi, kehitämme saittia niidne pohjalta!

i am kitty i
i am kitty i

Allekirjoitan ja jaan empuskan näkemyksen. 

Vieras
Vierailemassa

Tämä oli mielestäni ihan hyvä juttu kirjoittaa tähän väliin, kiitos siis siitä. :) Hyvän yhteisön olette luoneet, ja kivaa että tätä kehitetään koko ajan lisää. Itse olen yleensä uudistusten kannalla, vaikka jotkut asiat menisivätkin sitten takapakkia. Yleensä ne negatiiviset asiat huomataan ja niistä kerrotaan, vaikka uusia hyviä omnaisuuksia olisikin enemmän. Niin kuin nytkin, mielestäni uusi Lily on parempi kuin vanha. :) Bugit ja piiiitkä huoltokatko olivat kieltämättä ärsyttäviä, mutta ihan ymmärtäen ainakin itse suhtauduin niihin. :)

Erityisen hyvä kuulla, että haku tulee takaisin, sitä olenkin kaivannut. Välillä olisin kaivannut etsiä juttuja ja blogeja jonkun tietyn tagin takaa, mutta tällä hetkellä löytää lähinnä uusimpia juttuja.

Sellaisia toiveita olisi myös, että olisi kiva saada ilmoitus siitä, jos joku käyttäjä on alkanut seuraamaan omaa blogia. Myös tykkäykset voisivat näkyä nimimerkeillä, eikä vain "käyttäjinä" (vai voiko kaikki ne kieltämättä melko vähäiset tykkäykset, joita itse olen saanut, voineet olla vain ei-rekisteröityneiltä?).

Nyt kun blogimainonta puhuttaa tekeillä olevan säännöksen vuoksi, olisi myös kiva saada selvyyttä, mitkä blogit ovat palkattuja, ja mitkä vain muuten Lilyn suosittelemia. Tällä hetkellä olen vähän hämilläni, ketkä ovat teillä töissä ja ketkä eivät. "Suositellut" ilmeisesti, mutta "suosittelemme" eivät, vai? Nimitykset ovat kovin samankaltaisia.

Jatkakaa vain samaan malliin, itse ainakin viihdyn täällä vähän liiankin hyvin. :D

Toimitus
Toimitus

Kiitos palautteesetasi ja kehitysehdotuksistasi! Tykkäykset näkyvät tarkoituksella "ilman nimimerkkiä", koska käyttäjäpalautteen mukaan moni haluaa tykätä anonyymina. Myös rekisteröitymättömät käyttäjät voivat painaa sydäntä.

Pähkinänkuoressa palkkiota bloggaamisesta saavat etusivun pyöreissä kuvakkeissa olevat bloggaajat. Mietimme noita nimityksiä, koska ei ole tarkoitus hämmentää samankaltaisuudella!

Mahtavaa että viihdyt Lilyssä liian hyvin :)

Vieras
Vierailemassa

Okei kiitos vastauksesta :) Minusta sellainen voisi olla hyvä ratkaisu tähän, että voisi vaikka asetuksista laittaa, haluaako tykätä anonyyminä vai nimimerkillä. No, ei tuo nyt mikään suuri asia minulle ole muutenkaan, mutta yksi ehdotus vain. Ja juu totta kai on kiva, että rekisteröitymättömätkin voivat tykkäillä. :)

Toimitus
Toimitus

Laitamme ehdotuksesi ylös jatkokehitysidealistalle!

nansk

Moikkamoi Toimitus!

Sellainen pieni toive olisi täällä, että voisitte nostaa sen Uusimmat jutut -linkin johonkin ylemmäs näkyvämmälle paikalle, koska aika monelle ei ole ihan selvää, että sellainen on olemassa. Nyt se on tositosi piilossa tuolla ihan alanurkassa, eikä sitä huomaa jos ei tiedä etsiä... Voi tietty olla että tämä postauskin auttaa sen suhteen, että ei sillä. Itse selaan Lilyä sen kautta, ihan niin kuin ennenkin, mutta käyn myös vilkaisemassa etusivua - mun mielestä se on ainakin hieno (:

Ja mainittakoon vielä, että tuo uusi Seuratut-feedi on ihan loistava.

Ai niin ja hei, olis kiva jos voisi vaikka valita jostain, että mistä tulee ilmoituksia - meikkiksen mielestä olisi kamalan kiva, jos ilmoitus tulisi vanhaan tapaan siitäkin, kun joku muu kommentoi samaa juttua kuin itse. Sillä oli niin kätevä seurata mielenkiintoisia keskusteluja, jotka nyt jäävät ihan huomiotta. Joillekin se ei varmaan suinkaan ole mikään juttu, mutta jos se olisi vaihtoehto? Pistäkää korvan taakse seuraavaa uudistusta ajatellen? (:

Suukkoja toimitukseen! Lily piristää ainakin mun päivää ihan valtavasti!

Liv
Päiväuniaika

"Uusimmat" löytyy tuosta ylhäältä Lilyn bannun alta :) 

 

mut hei JOOOOOO! Todellakin takas mahdollisuus seurata keskusteluja joihin on osallistunut (muutenkin kuin omaan kommenttiin tulleet vastaukset), Lily menetti keskustelun poistaessaan just mainitun mahdollisuuden. Tosi hankalaa seurata enää mielenkiintosia keskusteluja, kun ilmoituksia ei tule ja ne unohtuvat. 

nansk

Kas perhana :D onko se ollut koko ajan siinä? Voi toki olla että oon vaan sokea.

Dan
Kriitikot

Joo on, mutta se pakottaa tunnustamaan keinotekoista vallan kolmijakoa. Eli ihmisellä pitää olla sitä klikatessa mielessä mitä hän haluaa lukea: muotia, ruokaa vai kulttuuria.Olisi mahtava jos vaikka tuon uskomattoman turhaan paraatipaikalla olevan "Kaikki blogit" linkin* tilalle saisi kaikki uusimmat jutut -napin. Näin ei satunnaisten vierailijoiden tarvitse tehdä kirjanmerkkejä tai skrollata kolmea vuotta sivun alalaitaan. Koska ihminenhän on tunnetusti laiska. Ainakin netissä.

* Kuka oikeasti selaa aakkosjärjestyksessä olevaa listaa blogeista ja päätyy lukemaan uutta? Jos sen tarkoitus on helpottaa löytämään vanha tuttu blogi, niin Google on keksitty. Lily + [ihanmitätahansa] toimii kuin rasvattu.

Toimitus
Toimitus

Kiitos nansk! Olemme ottaneet pohdintaan ja tutkinnan alle nuo ilmoitukset. Se jakaa mielipiteet: jotkut toivovat ilmoituksia uusista ketjun viesteistä, toisia ilmoitustulva ärsyttää. Mutta keskustelujen seuraamisen pitäisi toki olla mahdollisimman näppärää. Katsotaan, mitä voisimme asialle tehdä! Suukkoja sinnekin :)

sanumaria

Mulla on taas vaan lisää valitettavaa :) Kohta varmaan estetään kommentointi :D 

1. Voisiko noi kommentit putkittaa yhdeksi pötköksi, eikä väkisin sivuttaa? On vähän raastavaa yrittää lukea keskusteluita kun suorat kommentteihin vastaamiset muuttavat sivujakoa, ja sitten pitää aina selata alusta asti ne kaikki kommentit.

2. Samoin komppaan tuota että olisi hienoa saada ilmoitus jos keskusteluun johon on osallistunut tulee lisää kommentteja. Helpottaa osallistumista ja seuraamista. Ässintä olisi, jos voisi merkitä tiettyjä postauksia että saisi niistä tilattua ilmoitukset. Jos vaikka vaan haluaa uteliaana seurata, mutta ei oo mitään sanottavaa itsellä.

2. Voisiko mobiilissa sisentää vähän vähemmän niitä kommentteja? Tarpeeksi monta kommenttia

n
i
i
n
n
ä
y
t
t
ä
ä tuolta. Ei oo kovin kiva lukea, ja ruudulla on suurinosa tyhjää.

Muutenhan alkaa olla hyvässä hapessa, vaikka seuraajamäärät ovatkin vielä alhaisemmat kuin ennen uudistusta. Kyllä tämä tästä :) On paljon uusia hyviä juttuja.

Toimitus
Toimitus

Aina saa ja pitää esittää kritiikkiä, kiitos! Tässä tuli monta hyvää pointtia, joita meidän on syytä miettiä ja parantaa. Nerokasta!

Tykkään kyllä uudistuksista tosi paljon. Pienten kokeilujen jälkeen sivu on ollut paljon helpompi ja laajempi käyttää, uudet jututkin löytyy helposti sen mukaan mikä itseään tänään kiinnostaa. :)

Toimitus
Toimitus

Tosi kiva kuulla!

Kao Kao

Silti, tulin Lilyyn siksi, että täällä tavalliset ihmiset kirjoittelee ja touhu oli yhteisöllistä. Nyt etusivu on täynnä "hienoja" blogeja ja mietin onko minun pienen palstani paikka täällä enää? En edes itse löydä omaa blogiani ellen ole kirjautunut sisään, kuinka ystäväni Lilyn ulkopuolelta voisivat sen löytää? Ei ole kovin arvostettu olo enää..

Toimitus
Toimitus

Tuollaista fiilistä emme tietenkään toivo kenellekään. Juttusi (ja kaikkien jutut) nousevat etusivun yläkaruselliin, ns. kuvakorttipaikoille etusivulla (kolme alinta ovat kaikkien käyttäjien uusimpia juttuja jokaisesta kategoriasta). Juttuja ei arvoteta esim. sen mukaan, onko niissä kuvaa tai kenen kirjoittamia ne ovat, vaan kaikkien jutut nousevat nostopaikoille. Pohdimme, olisiko näitä paikkoja syytä olla lisää, kiitos ajatuksistasi! Jatkossa kaverisi löytävät blogisi myös näppärästi haun kautta, kun saamme sen toimimaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voisiko kommentteihin saada linkin myös postauksen loppuun, kuten ennenkin oli? Tykkään itse lukea ensin postauksen ja sitten kommentit. Tällä hetkellä on hankalaa kun pitää scrollailla koko (mahdollisesti tosi pitkä) postaus takaisin alkuun ennen kuin pääsee kommentteihin.

Toimitus
Toimitus

Kommentteihin pääsee heti postauksen lopusta, klikkaa "kommentoi" tai skrollaa jatkolinkkien yli, niin pääset lukemaan niitä.

Eri vierailija (Ei varmistettu)

Tuota "kommentoi" nappia kun painaa, niin sivu hyppää suoraan kaikkien kommenttien loppuun kommentointikenttään. Olisikohan sitä mahdollista muuttaa niin, että siitä pääsisi kommentien alkupäähän? On todella ärsyttävää joutua skrollaamaan aina manuaalisesti alkuun varsinkin kun kommentteja saattaa olla useita kymmeniä. Ainakin olettaisen, että suurin osa kuitenkin lukee jo tulleet kommentit ennen omansa kirjoittamista.

Se eka vierailija (Ei varmistettu)

Puit ajatukseni sanoiksi, kiitos Eri vierailija! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tähän liittyen toive, eli voisiko myös sen postauksen lopussa olevan kommentoi-linkin viereen/perään saada jutussa jo olevien kommenttien lukumäärän? Itse en niinkään kommentoi, mutta tykkään lukea muiden jättämiä kommentteja, enkä jaksaisi klikkailla turhaan jos kommentteja ei olekaan :)

Ihme

Nyt tuo uusi hieno (?) ja niin kovin tarpeellinen Instrun mainos tulee tuohon ilmoitusten päälle, ettei ilmoituksia pysty katsomaan. Tai jos pystyy, niin kertoisiko joku miten?. Ei auta, vaikka syöttää tekaistun sähköpostin, niin hemmetin mainos ei poistu.

Toimitus
Toimitus

Ilmoitamme tästä tekniselle puolelle, ei ole tarkoitus tietenkään, että se tulee sivuston käyttämisen tielle!

tiia_

Komppaan empuskaa. Etusivun kuvakeskeisyys on vähän ongelmallista, koska eihän sitä voi vain kuvan perusteella tietää, onko postauksessa muuta oleellista kuin se hieno kuva, vai onko postauksen ideana kenties joku maailmaa hienosti syväluotaava teksti. Vanhalla etusivulla sai paljon paremman käsityksen siitä, mitä postaus käsitteli - joskus siihen riittää yksikin lause: jos postaus alkaa "lols xD", tiedän, etten halua lukea sitä. :)

Lisäksi komppaan tässä myös Dania. Tämä uusi etusivu tosiaan hankaloittaa blogien "vapaata" pläräämistä. Itse en ainakaan etukäteen tiedä, haluanko lukea milloin milläkin hetkellä muodista, vapaa-ajasta tai kulttuurista. (Aihevalikot ovat muutenkin minulle, tämmöiselle "kirjoitan milloin mistäkin"-bloggaajalle, aika hankalia käyttää - toki ymmärrän, miksi ne ovat olemassa, enkä sinänsä niitä kritisoi.) Olen löytänyt melkeinpä kaikki Lilyssä seuraamani blogit juuri siten, että uusimmista postauksista löytyi sattumalta joku mielenkiintoinen postaus. Nyt tuntuu siltä, että on tosi hankala törmätä sattumalta uuteen blogiin tai yksittäiseen mielenkiintoiseen postaukseen. Siksi tuo uusimmat jutut-linkki, minikokoinen vaikka nyt onkin, on minulle ainakin tosi tärkeä. 

Toimitus
Toimitus

Kiitos palautteestasi! Kirjoitimmekin tuossa yllä, että uutta etusivua mietittiin pitkään monelta kantilta, myös kuva/tekstipainotteisuuden näkökulmasta. Tulimme kuitenkin lopputulokseen, että nykyisen kaltainen etusivu on selkein, monelta kantilta toimivin ja nykyaikainen, visuaalisesti kaunein ja siihen mahtuu eniten juttuja. Etusivulle nousee yhtä paljon myös pelkkää tekstiä sisältäviä nostoja, niitä ei arvoteta sen mukaan, onko jutussa kuvitus vai ei.

Tietysti jos haluaa nähdä tekstin alun, on Uusimmat jutut -linkki hyvä tapa valita luettavaa niiden perusteella. Hyvä että olet löytänyt Uusimmat jutut -linkin, se on varmaan sinulle luontevin tapa selailla Lilyä.

tiku (Ei varmistettu)

Tämä!

Valitettavasti olen omalla kohdallani huomannut, että uudistuksen jälkeen olen lukenut huomattavasti vähemmän minulle tuntemattomia blogeja. Haen blogeista ensisijaisesti mielenkiintoisia pohdintoja, näkökulmia ja puheenaiheita. Nyt kun etusivulla on vain otsikko ja kuva, jätän monia juttuja klikkaamatta, koska on liian suuri "riski", että juttu ei kiinnosta.

Lisäksi nuo kolme "Uusimmat jutut" -kategoriaa on mulle liikaa Danin mainitsemasta ja tiian komppaamasta syystä. En vaan käytä niitä linkkejä kun ei istu mun jäsentelytapaani.
Etusivulta klikkaan juttuja enimäkseen "viimeisimmät kommentoidut" - osiosta (varmaa keskustelunherättäjäkamaa) ja toisinaan siitä yläkarusellista. Se on jotenkin helpompi silmälle ja aivoille kuin ne kategoriat kuvamerineen. Kyllä mä niitäkin selailen, mutta sieltä tulee mentyä lähinnä vain tuttuihin ja turvallisiin blogeihin.

En mä oikeastaan ole varma, miksi edes nurisen - käyttäjätyyppinä taidan olla vähemmistössä, ja ilmeisesti monet tykkäävät uudesta järjestyksestä. Hyvä niin. Tavallaan toivoisin, että vanha "uusimmat jutut" -linkki olisi helpommassa paikassa, mutta toisaalta olen itsekin vähentänyt viime aikoina sen käyttöä ihan vaan siitä syystä, että uusia blogeja on niin paljon. Mä kyllä pikasilmäysellä näen mikä kiinnostaa, mutta kun yhdelle sivulle mahtuu rajattu määrä postauksia, on niissä sivuissa aika plärääminen. Suo siellä, vetelä täällä...
Ymmärrän siis uudistuksen pointin oikein hyvin - harmittaa vaan uusien blogilöytöjen jääminen vähemmälle. Ehkä yritän palata siihen vanhaan "uusimmat jutut" -linkkiin kaikesta huolimatta niin pienemmillekin blogeille riittää lukijoita. :)

Toimitus
Toimitus

Kiitos ajatuksistasi ja palautteestasi! Pyrimme myös edistämään pikkublogien löytämistä jakamalla niiden juttuja Toimituksen blogissa ja Facebookissa, seuraa meitä siellä, niin teet varmasti löytöjä!

tiku (Ei varmistettu)

Facebookissa en ole, mutta toimituksen blogista bongailenkin jo juttuja, kiitos niistä!

vilma.p
Vilma.P

Moikka!!

Kuinka sivupalkkiin saa kuvalinkkejä? Haluaisin tehdä sosiaalisen medin linkit kuviin, mutten löydä kohtaa miten se tehdään. Saara Sarvaksella kuitenkin sellaiset esimerkiksi on... :) Suurkiitos, jos joku voi vastata tähän!!

-Vilma

Nina Enroth

Tämä kiinnostaa minuakin! Vilma, hiki voi näemmä tulla myös sivupalkissa, ei vain treeneissä :)

vilma.p
Vilma.P

Joo hiki mullakin tämän kanssa tuli, kun jääräpäisesti yritin omin avuin keksiä miten homma tehdään ja vielä parikaan tuntia ei riittänyt luovuttamiseen. Mutta onneksi Saara Sarvas toimi auttavana kätenä ja kertoi miten homma tehdään:

"Se tekstikenttä/kirjoitustaulu ymmärtää HTML-koodia. Sinne sitten vaan näpytät koodinpätkää muodossa:

<a href="//www.lily.fi/%3Ca%20class%3D"_553k" href="http://www.t%C3%A4h%C3%A4nlinkinosoite.com" rel="nofollow" target="_blank">http://www.tähänlinkinosoite.com"><img src="//www.lily.fi/%3Ca%20class%3D"_553k" href="http://www.t%C3%A4h%C3%A4nkuvanosoite.com" rel="nofollow" target="_blank">http://www.tähänkuvanosoite.com"></a>

Eli kuvat pitää uploadata jonkun muun palvelimen kautta."

Eli kiitos vain Saara, nyt blogini ulkoasu on huomattavasti omaa silmää miellyttävämpi! :)

 

Toimitus
Toimitus

Jess, Saara ehti hätiin ennen meitä! Kiitos. Tosiaan "tekstikentän" nimi on vähän harhaanjohtava, korjaamme sen copyn. Siihen saa siis upotettua html:ää.

Cloetta
la maria

Hey Vilma!

Kiitos kun jaoit ohjeet tähän täällä :)

Kanelibasilika

Täälläkin yksi sivupalkin kanssa ongelmoiva - jostain syystä asetukset eivät tallennu sivupalkkiin, esim. painotusten muuttaminen (sivupalkin eri kohtien eri järjestykseen siirtäminen ei siis onnistu millään). Onkohan muilla ollut samaa ongelmaa ja kuinka siitä pääsisi eroon?

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt nousussa-teksti menee uusimpien kommenttien päälle ainakin ipadilla, ei siis skaalaudu.

Toimitus
Toimitus

Haku löytyy nyt etusivun päänavigaatiosta oikealta!

Vau mikä vauva!

Onkohan siihen joku syy, että mun blogia hakiessa tulee vaan ilmotus "ei hakutuloksia"?

Toimitus
Toimitus

Syy on se, että hausaa on korjattavaa :) Kiitos huomiosta, tekninen tiimi tutkii, mistä vika johtuu.

annam_
anna k.

Hei tää on nyt tosi pieni juttu, mutta sanonpa kuitenkin kun huomasin. Eli mulla ei ainakaan se "ingressiviiva" toimi siinä kohtaa mihin sen laitan. Eli jos mulla on vaikka jutun alussa monta kuvaa ja laitan jutun katki ensimmäisen kuvan jälkeen, uusimpia juttuja selatessa näkyy kuitenkin 3-4 kuvaa. Muutenhan tämä ei haittaa, se vaan vie tosi paljon tilaa uusimmissa jutuissa. Niin ja aina ei haluaisi näyttää kaikkea heti etusivulla.

 

Toimitus
Toimitus

Kiitos, myös tosi pieniä juttuja saa sanoa! Tutkimme, mistä tämä johtuu ja onko se korjattavissa.

Toimitus
Toimitus

Sanumaria on tehnyt hyvät ohjeet, koititko näillä neuvoilla?

Toimitus
Toimitus

Moi, tuo kuvan koon säätäminen (=tallentaminen) editorissa ei toimi ihan aukottomasti :(

Tällä välin varma nakki saada kuvista justiin senkokoiset kuin haluat, on käsitellä ne kuvankäsittelyohjelmassa. Pahoittelemme ja fiksaamme tätäkin.

Hei!

Sellasta kyselen kun olen melko uusi täällä ja ihan pihalla miten tää toimii...

Miten saan laitettua blogiini mitä blogeja seuraan? sen tiedän miten Lilyn blogit saa mutta esim blogit mitkä on bloggerissa?

Pages

Kommentoi