Miksi Lilyn etusivu uudistui ja muuta pohdintaa

Lilyn etusivun uudistus on puhuttanut saitilla paljon. Esimerkiksi Kotirouva Kanadassa -blogissa keskusteltiin viime viikolla siitä, mikä uuden etusivun tarkoitus on ja mikä siinä ei toimi. Tämä postaus on toimituksen kommentti keskusteluun – siitä tuli sen verran pitkä, että teimme siitä oman jutun.

Uusi etusivu ei tosiaan toimi aivan samalla lailla kuin vanha. Kuvaavin vertaus uudelle etusivulle voisi olla sisällysluettelo: se tarjoaa kurkistuksen siihen, mitä kaikkea saitilla on juuri nyt meneillään, ja sen kautta eteenpäin klikkaamalla pääsee syventymään sellaisiin juttuihin ja blogeihin, jotka itseä erityisesti kiinnostavat.

Yhden vanhan etusivun sijaan meillä on nyt kolme uutta, joita toivottavasti olet jo kokeillut:

Muoti/kauneus/hyvä olo

Suhteet/perhe/puheenaiheet/kulttuuri

Ruoka/sisustus/matkat

 

Lilyn etusivua ja kategorioita uudistettiin parista eri syystä. Tärkein syistä on se, että yhteisö on kasvanut niin mahtavan suureksi. Blogeja on yli 5000, ja postauksia julkaistaan joka päivä niin paljon, että etusivun juttujen määrää ja tarjoilutapaa oli tarpeen miettiä uudelleen ja jakaa useamman sivun kesken.

Saimme erityisesti Lilyn uusilta käyttäjiltä paljon palautetta siitä, että saitilta oli vaikea löytää etsimiään blogeja ja juttuja tietyistä aiheista. Vanhoille käyttäjille tämä ei tietenkään ole ollut ongelma – jos on tottunut navigoimaan saitilla vanhana kettuna ja luonut omat vankat käyttötavat, samanlaisia vaikeuksia ei ole.

Yhteisöllisyys on Lilyn tärkeimpiä vahvuuksia – ilman sitä ei olisi Lilyä, eikä sen kustannuksella ole tarkoitus tehdä yhtäkään uudistusta. Suositellut blogit ovat etusivulla näkyvästi esillä esimerkiksi tekijöiden kasvokuvilla siksi, että suuri osa Lilyyn tulevista hakee noita blogeja. Haluamme, että lukijat löytävät sen, mitä he jo tietävät Lilystä etsiä. Yhtä paljon haluamme, että lukija tekee Lilyssä uusia blogilöytöjä ja törmää kiinnostaviin juttuihin, vaikkei niiden kirjoittaja olisikaan ennestään tuttu. Jotta nämä molemmat tavoitteet toteutuisivat ja kaikki loistavat blogit saisivat mahdollisimman paljon lukijoita, seuraamme tietysti sitä, miten uusi etusivu ja uudet kategoriasivut toimivat ja miltä ne pienen totuttelun jälkeen teistä tuntuvat.

Tässä pari toimivaa vinkkiä Lilyssä navigointiin ja sisällön löytämiseen:
 

Näin seuraat suosikkiblogejasi Lilyssä…

Jos olet rekisteröitynyt Lilyyn, voit alkaa seurata suosikkiblogejasi klikkaamalla blogin sivupalkissa olevaa klemmarin kuvaa. Näet kaikkien seuraamiesi blogien uudet jutut feedinä, kun kirjautuneena ollessasi klikkaat Seuratut-linkkiä etusivun vasemmassa ylälaidassa.
 

… ja näin törmäät uusiin blogeihin

Etusivullla on juttunostoja eri aiheista. Juttukategorioita on kolme – Muoti/kauneus/hyvä olo, Suhteet/perhe/puheenaiheet/kulttuuri ja Ruoka/sisustus/matkat – ja klikkaamalla etusivulla kyseisiä otsikoita pääset kunkin kategorian etusivulle. Nämä kolme kategoriasivua toimivat omien aiheidensa uusina etusivuina. Sieltä löydät vanhan tutunnäköisen juttulistauksen kaikista Lilyssä kyseisiin kategorioihin tägätyistä jutuista. Jutut ovat feedissä uutuusjärjestyksessä.

Jos et halua selata juttuja tietyistä aiheista vaan nähdä ihan kaikki Lilyssä julkaistut jutut uutuusjärjestyksessä, paina sivun alavalikon eli footerin vasemmassa reunassa olevaa Uusimmat jutut -linkkiä. Silloin saat näkyviin vanhanmallisen etusivun. Sinun on siis halutessasi mahdollista käyttää Lilyn etusivua kuten ennenkin. Jos et halua klikata linkkiä vaan mennä suoraan vanhanmalliselle etusivulle, tallenna kirjanmerkkeihisi osoite www.lily.fi/uusimmat.

Haku palaa pian! Lilyn hakutoiminto löytyy kohtapuoliin tutulta paikaltaan. Voit hakea sen kautta Lilyn blogeja, juttuja ja käyttäjiä. Ihan kohta voit myös selata päänavigaation blogiluettelo-linkin kautta ihan kaikkia Lilyyn perustettuja blogeja aakkosjärjestyksessä.
 

Aina kun sellainen sivusto tai palvelu, jota käyttää paljon, uudistuu, muutokset yleensä ensin ärsyttävät. Uuteen tottuminen vie aikaa – vai mitä sanotte jokaikisestä Facebookin uudistuksesta ja Hesarin koon muutoksesta? Tämän vuoksi toivomme kovasti, että käytät uudistunutta sivustoa tovin ja katsot, millaisia käyttötapoja löydät. Uusien ominaisuuksien  hyödyntäminen ja arvioiminen täysillä on tietysti mahdollista vasta sitten, kun käyttöä hankaloittavat bugit on saatu häädettyä. Kerrothan siis meille nyt ja vielä hetken verran uuteen totuteltuasi, mikä toimii ja mikä ei. Olemme kiitollisia kaikesta palautteesta, jota olemme jo nyt saaneet.

Ja vielä niistä bugeista: Kyllä, uudistuksessa on mokailtu urakalla, ja olemme äärimmäisen pahoillamme kaikesta vaivasta, joka saitin bugaamisesta on aiheutunut Lilyn bloggaajille ja blogien lukijoille. Bugit eivät ole uudistuneen Lilyn ominaisuuksia vaan virheitä, joita korjataan vielä jonkin aikaa – ja joita on myös jo korjattu.

Lily ei ole valmis, vaan uusia ominaisuuksia kehitetään käyttäjien toiveiden perusteella. Näin on ollut aina. Kun Lily lanseerattiin reilut kaksi vuotta sitten, meillä ei ollut esimerkiksi automaattista tallennusta, etusivun karuselli oli aivan erinäköinen ja monia listoja ja linkkejä ei ollut olemassa. Nuo kaikki muutokset tehtiin, koska käyttäjät toivoivat niitä, ja koska päättelimme, että ne varmasti lisäisivät saitilla viihtymistä ja uusien juttujen ja blogien löytymistä.

Samoin on nyt. Kaikki palaute kuullaan!

 

Psst.

Keskustelussa pohdittu oman blogien kävijämäärien väheneminen ei luultavasti suoraan johdu erilaisesta etusivusta vaan esimerkiksi siitä, että Seuratut-feedi alkoi toimia vasta reilu viikko sitten. Kun seurattujen feedi ei toiminut niin kuin sen piti, Lilyyn kirjautuneet eivät voineet nähdä kaikkien seuraamiensa blogien uusia juttuja. Nyt kaikkien seurattujen blogien päivitykset näkyvät feedinä etusivun vasemman ylälaidan Seuratut-linkin takana. Blogien ja juttujen löytämistä on vaikeuttanut myös se, että Lilyn sisäinen haku on ollut poissa käytöstä.

 

Kommentteja ja palautettanne toivoo

Toimitus tämän jutun kommenttiboksissa ja osoitteessa lily(at)a-lehdet.fi

Kommentit (51)
 1. UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

  NEWNEWS.FI – OPEN TO THE WORLD
  Aina ilmainen uutisportaali.
  Kaikki tuoreimmat uutiset aina ensimmäisenä kellonympäri.
  Minuutti minuutilta, hetki hetkeltä, se nopein uutisvirta ympäri maailmaa.
  Uudenlainen tapa seurata uutisia internetissä 24 tuntia päivässä, 365 päivää vuodessa.
  Eri medioiden uutislinkkejä kokoava sivusto on yksi suosituimmista.

  http://www.newnews.fi/

  UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

 2. Totta, nuo ohjeet on tehty vanhalle mallille. GA-koodi lisätään nimenomaan blogin asetuksiin, ja tältä sen pitäisi siellä näyttää:

  [[{”fid”:”200879″,”view_mode”:”media_original”,”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”126″,”width”:”989″,”class”:”media-element file-media-original”}}]]

  Onnistuuko? (Ohoh, tulipa pienellä tuo kuva.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *