Miksi mummopikkarit ovat nyt muotia?

PANSY+CLUCAS+FRUITS+9.jpg

2000-luvun alussa kaksi trendiä kohtasi näkyvin seurauksin. Muodikkaissa matalavyötäröisissä farkuissa oli helppo esitellä suosittuja string-alushousuja. Ja kyllä niitä esiteltiinkin (kaksi sanaa: Christina Aguilera.) (Lisää kiehtovia ja kamalia 2000-luvun vaihteen trendejä löydät tästä jutustamme.)

Sittemmin farkkujen vyötärönauhat nousivat ja stringit menettivät asemansa it-alkkareina. Nyt alusvaaterintamalla kuohuu taas, kun moni vetää kaikkein mieluiten jalkaansa mummoalkkarit eli isot korkeavyötäröiset puuvilla-alushousut. Kiinnostavimmat uudet merkit, kuten PansyThe Nude Label ja Baserange, ovat erikoistuneet nimenomaan mummopöksyihin. Trendin viimeisteli Lena Dunham poseeratessaan kesällä korkeavyötäröisissä alushousuissa Lonely Label -merkille, joka ei valmista stringejä lainkaan. 

Muutos näkyy myös Suomessa.

”Nyt trenditietoisimmatkin asiakkaat arvostavat alusvaatteissa ennen kaikkea mukavuutta”, kertoo Lindexin 
muodin markkinoinnin ja viestinnän maajohtaja Aino-Marja Öster

pansy-18.jpg

Muodissa ei tunnetusti ole aina edetty mukavuus edellä. Naisten vyötäröitä kurottiin kapeammiksi korseteilla 1500-luvulta aina 1960-luvulle. Vielä 2000-luvun alussa muotia olivat korot, joilla saattoi hädin tuskin kävellä, ja pillifarkut porautuivat kiinni reisiin.

Vuosikymmenessä vaatteista on tullut väljempiä: mutsifarkut korvasivat pillit, jumppavaatteet ilmaantuivat katukuvaan ja ensi kertaa pitkään aikaan käytämme vapaaehtoisesti kenkiä, jotka tekevät jaloille hyvää, eli Birkenstock-terveyssandaaleja. On siis vain loogista, että vaadimme alusvaatteiltammekin mukavuutta.

Mistä muutos  johtuu? Väitän, että pinnalla olevasta neljännen aallon feminismistä, joka peräänkuuluttaa entistä laajempaa naiskuvastoa esimerkiksi mediaan ja mainoksiin.

Alusvaatemuodissa monimuotoisuus näkyy siinä, että kaikki pikka
rit saavat kukkia: string-naiset saavat rauhassa viihtyä suosikkialkkareissaan, mutta myös ne, jotka suosivat koko pyllyn peittäviä pöksyjä,
saavat vihdoin osansa alusvaate-
huippumuodista.

Kyynikot ennustavat, että mukavuustrendi on vain ohimenevä vaihe ihollamme. Minä veikkaan, että megapöksyt ovat tulleet jäädäkseen. Naisten muoti on vihdoin saavuttanut pisteen, jossa miehet ovat nököttäneet vuosisatoja: vaatteemme sekä näyttävät että tuntuvat mukavilta. Siitä kannattaa pitää kiinni. 

 

Lily_Byline_Mia.jpg

Kuvat: Pansy
 

Lue myös: mitä on kuukautisfeminismi ja mihin sitä tarvitaan? 

Juttu on julkaistu Trendissä 8/2016. Tilaa Trendi tästä.
 

lily_byline_uusilehti_8_3.jpg

 

 

Kommentit (4)
  1. Alakerran naapuri
    5.12.2016, 16:43

    Vielä kun löytäisi riittävästi sellaisia pikakreita, joissa yhdistyy seksikkyys ja mukavuus. Vähän turhan usein löytää itsensä tuntemattoman edestä riisumasta löpsähtäneitä suurikokoisia äitimallisia pikkuhousuja ja yrittää vaan selviytyä siitä osuudesta mahdollisimman nopeasti.

  2. Kyllä stringitkin voi olla mukavat, kun ne on kantajalleen sopivan kokoiset eikä välttämättä ihan pienintä mallia. Ja toisekseen myös kauniit alushousut voi olla mukavia päällä. On muutakin kuin narustringejä ja yksivärisiä mummopikkareita. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *