Miksi Stella McCartney kieltäytyi Guccin pääsuunnittelijan pestistä?

stella_mccartney.jpg

Maineikkaan muotitalon pääsuunnittelijan pesti lienee lähes jokaisen muotisuunnittelijan unelmatyö, josta ei yleensä kieltäydytä. Niin kuitenkin teki Stella McCartney, joka vastasi aikoinaan kieltävästi, kun hänelle tarjottiin Guccin pääsuunnittelijan paikkaa, kertoo Fashionista.

Stella McCartney paljasti maanantaina New Yorkissa järjestetyillä muoti-illallisilla, mitä hänelle on maksanut se, että hän on urallaan pitänyt kiinni periaatteistaan. Kun McCartney oli 2000-luvun alussa jättämässä silloista pestiään Chloén pääsuunnittelijana, sai hän yllättävän soiton Tom Fordilta. Guccin pitkäaikainen pääsuunnittelija Ford tarjosi McCartneylle omaa pestiään. Eläinten oikeuksien puolesta taistelevan ja omissa kokoelmissaan sekä nahkaa että turkiksia välttelevän McCartneyn omatunto ei kuitenkaan antanut periksi suostua laadukkaista nahkalaukuistaan ja -asusteistaan tunnetun muotitalon pääsuunnittelijaksi. Edes Fordin pyhät lupaukset lopettaa turkisten käyttö Guccin kokoelmissa ei kääntänyt McCartneyn päätä.

Se on hieno asia Tom, mutta minä en myöskään käytä nahkaa”, kuittasi McCartney Fordin suostuttelut.

Kieltäydyttyään Gucci-pestistä Stella McCartney perusti oman nimikkomuotitalonsa. Menestyksekkään uran omalla nimellään ja periaatteillaan luonut suunnittelija on siis tuskin jäänyt haikailemaan menetetyn mahdollisuuden perään.

Eli mitä tästä opimme? Joskus kannattaa sanoa ei, mikäli omatunto niin käskee.

Teksti: Laura Paananen, joka koittaa seuraavassa kiperässä tilanteessa muistaa Stella McCartneyn neuvot

Lähde: Fashionista

Kuva: All Over Press

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *