Miksi suklaakuorrute halkeaa ja 9 muuta jäätelömysteeriä

Toimitus

Satuimme syömään toimituksessa Eskimoita. Yksi meistä alkoi pohdiskella, että Eskimohan on vähän samanlainen kuin se Ville Valo -jäätelö.

Nimen lisäksi väärin meni muutakin. Ei Eskimoa voi verrata mihinkään muuhun! Eskimo on instituutio, turvallinen jäänne lapsuudesta, vähän niin kuin puoli yhdeksän uutiset. Ainoa jäätelö, jota tarjottiin joskus (okei, ehkä kahdesti) jopa lama-ajan koulussa.

Siinä Ville Valo -, eikun Ville Vallaton -jäätelöä ja Eskimoa vertaillessamme tajusimme, että jätski on ruoka-aineeksi yllättävän kuohuttava asia. Se herättää paljon kysymyksiä:

1. Miten ihminen on onnistunut keksimään internetin, mutta ei jätskiä, jonka suklaakuorrute ei ala halkeilla ennen aikojaan?

2. Mitä ihmettä ajatteli ihminen, joka kehitteli sen höttöisen, pahvin ja öylätin sekoitukselta maistuvan jätskikioskivohvelin?

3. Kenen mielestä mehujää on parempaa kuin jäätelö?

4. Jos kerran vanhan ajan vanilja on parempaa kuin uuden ajan vanilja, miksi tuotekehitystä on tapahtunut?

5. Miksi jäätelöön sotkettiin lapsena limpparia, vaikka kaikkihan sen tajuavat, että siitä ei voi seurata mitään hyvää?

6. Miksi missään ei enää tarjota jäätelökakkua?

7. Miten niin päärynämehujäätä saa vuodesta toiseen mutta Super-jätskiä ei? Eikö universumilla ole mitään oikeudentajua?

8. Miksi päärynäjätski ei maistu yhtään päärynältä?

9.  Miksi helteellä tekee mieli aina ottaa kaksi palloa, vaikka oikeasti sitä ensimmäistäkään ei ehdi syödä ennen kuin jätski alkaa sulaa sormille?

10. Miksi on olemassa julkkisten nimikkoviinejä mutta ei nimikkojätskejä? (Hmm, nuoltavat tuotteet sopisivat Sini Sabotagen imagoon.)

Oletko onnistunut ratkaisemaan jonkin kuohuttavan jätskikysymyksen? Vohvelilla vai ilman? Kuorrutetta vai ei? Jos maailma on oikeudenmukainen, mitä jätskimakua ei viedä koskaan markkinoilta?

Heini, jonka mielestä tuntuisi kyllä vähän härskiltä lipoa Ville Valo -jäätelöä

Kuva: Taika Mannila

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos maailma olisi oikeudenmukainen, Soleroa ei olisi viety markkinoilta. Ainakaan en ole törmännyt siihen enää pitkään aikaan, se oli yksi lemppareistani. :(

Katie
Aika kypsä äidiksi

Eiks Soleroa enää saa Suomessa?? Kyllä Englannissa ainakin saa! 

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Siis se pahvivohvelihan on parasta! Se "aito" vohveli on aivan kamalaa. Long live pahvivohvelit!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Ville Valo-jäätelö, hajosin. ;-) Ja tuo suklaakuorrutteen mureneminen ennen aikojaan on kyllä niin suuri yhteiskunnallinen epäkohta että toivoisin sen korjaamiseksi vähintään lakialoitetta. 

Toimitus
Toimitus

MinnaM, no niinpä! Se menee vähän samaan suurten vääryyksien kategoriaan kuin se, miksi vieläkään ei ole keksitty hajoamattomia sukkahousuja ja lohkeamatonta kynsilakkaa.

Hmm, Solero, olimme unohtaneet Soleron! Nimi aiheuttaa omituisia välähdyksiä lapsuuden kesistä ja uimarannoista.

Emmi Laukkanen

Hajoamattomat sukkahousut on kuulemma keksitty jo joskus muinoin, mutta niitä ei myydä, koska sitten kukaan ei enää ostaisi uusia sukkahousuja.

marietta

Joo, ja sen kamalan dokumentin nimi oli hehkulamppuhuijaus, vaikka sen nimi pitäisi tietenkin olla sukkahousuhuijaus. Sukkahousut ovat yhteiskunnallisesti paljon merkittävämpi tuote kuin jotkut kököt hehkulamput, duh. Olen myös sitä mieltä, että on olemassa pampula- tai hiuslenkkihuijaus, koska ne aina venyvät ja vanuvat rikki (ja katoilevat joihinkin mustiin aukkoihin).

Toimitus
Toimitus

Emmi, loogiselta kuulostava salaliitto. Logiikka ei onneksi päde jätskeihin, joten tuotekehitystä odotellaan.

Miksi Magnum egoa ei enää saa? 

Se on mulle se suurin vääryys!!! Itse söin niitä teininä yhden päivässä.

Muistaako joku muu kyseisen jäätelön?

http://www.youtube.com/watch?v=gicXDhaeisA

 

Ja ainiin joskus mehujää on parempaa kuin tavallinen jäätelö :)

viivii (Ei varmistettu)

Siis joo!! Magnum ego oli munkin lemppari, mut oon tuskaillut kun en muistanut sen nimee. Ego! Tulispa se takasin kauppohin.

nansk

Mun mielestä mehujää on parempaa kuin jäätelö! Ampparit, Twisterit.... mmmm, nam! Että kyllä meitäkin on, vaikka sitten olisinkin yksin (:

marietta

Mäkin ajattelin aluksi noin, mutta sitten muistin ne ihanat suklaajäätelöt, joissa on suklaakastiketta, -paloja, -muruja, -keksejä, -kakkua ym. Ne päihittävät jopa suosikkimehujääni Twisterin.

nansk

Eääääh. Ne on aina liian makeita, enkä koskaan jaksa syödä niitä loppuun asti ): Menee hyvät suklaajätskit ihan hukkaan!

Siry (Ei varmistettu)

Mä tiedän miks mehujäitä on olemassa! Koska silloin kun kesällä on kuuma/helle, mehujää on mielestä parempaa, jotenkin tuntuu et se vilvoittaa paremmin kuin esim. suklaajätski, jota parempaa ei tietenkään voi olla, mut kuumalla ilmalla mehujää vaan on virkistävämpi. Sit kun on vähän viileämpää, ehkä noin + 20 c (mut kuitenkin lämmintä, et tekee mieli syödä jätskiä) niin silloin tavallinen jätksi on parempaa :).

Amma
Why you little!!

Jäätelö on kyllä jumalten keksintö. Mutta kuumana päivänä mehujää vaan "nesteyttää" (hah, en usko itsekään omia perustelujani) ja raikastaa paremmin. Mutta kyllä kesällä menee jätski päivässä.

Haluaisin myös lisätä listaan: Miksi tehdään kökköjä litran jäätelöpaketteja tusinajäätelöitä (kuten mansikka, yöks!), kun voitaisiin suoraan satsata vaan näihin benetjerrysseihin, valionainoihin ja ingmanincreamyihin, koska ne vaan on NIIN paljon parempia!

Toimitus
Toimitus

Niinpä! Jostain syystä itseään huijaa helposti ostamaan huonoa bulkkijätskiä siksi, että se on halvempaa kuin Ben & Jerry's. Mutta oikeasti yhden tai kahden hengen taloudessa siitä litran paketista jää kuitenkin puolet muhimaan pakastimen uumeniin, kunnes jätski on ilmaissut itseensä sitä ällöttävää pakastimen perusaromia.

Kampela

Mehujäät on olemassa maitoallergisia varten! :) Ja kai niissä on vähemmän kaloreitakin, niin että ne on laihduttajan helpotus kesäkuumaa varten. Pahin murenemaan on kyllä suklaakuorrutteen sijaan Totally Black -jäätelön lakritsakuori. Kestää ehkä puoli minuuttia ja sitten on kaikki sormilla. Ville Valo jäätelö aaaws :3

Kampela

Ja miksi on olemassa vanilja ja vanhan ajan vanilja. Eikö vanhan ajan vaniljan pitäisi olla pelkkä vanilja ja pelkän vaniljan uuden ajan vanilja. Kuvaisi makua hyvin :D

Toimitus
Toimitus

Nyt ollaan niin mehujääasian ytimessä. Kehittelimme Eskimoiden ääressä teorian: Jätski on olemassa vain siksi, että se on hyvää. Mehujää taas on olemassa siksi, että sille on jokin tarve: jano, kuumuus tai jäätelöhimo, jota ei voi jostain syystä tyydyttää jäätelöllä. (Esim. maitoallergia, vegaaniruokavalio tai kalorikammo.) Ja koska kunnon teoriassa on aina aukkoja, on ilmeisesti hyväksyttävä, että maailmassa on myös muutama erikoistapausihminen, joiden mielestä mehujää on absoluuttisesti herkullisempaa kuin jätski. (Tätä tosin edelleen epäilemme.)

entinen jätskikiskan tyttö (Ei varmistettu)

Hah, doubt no more! Minä pidän mehujätskejä ja sorbetteja absoluuttisesti herkullisempina kuin kermajäätelöä. Kermajäätelöt tuppaavat olemaan liian tunkkaisia ja äklömakeita mun makuun, eikä sillä oo oikeastaan merkitystä onko kesä vai talvi, sikakuuma vai vähän viileempi, käteni nappaa pakastealtaasta noita mehukkaampia herkkuja.

Tosin, pidän hirmuisesti myös joistakin B&J:n jätskeistä (Cherry Garcia, Chunky Monkey), mutta en niistä missä on suklaajätelöä, sillä suklaajätelö on kamalinta ikinä. Mutta koska olen nainen, olen myös hankala: rakastan Chunky Monkey -banaanijäätelöä, vaikka inhoan banaania. Inhoan suklaajäätelöä, mutta rakastan suklaata. Rakastin Bravon banaanisuklaajäätelöä, vaikka inhoan suklaajäätelöä, inhoan banaania, eikä kermajäätelökään ole suosikkini. Confusing? Ehdottomasti!

Niin, ja otan pallojäätelön aina siihen "pahvitötteröön", koska se muuttaa vähiten jätskin makua. Minusta myös ihmiset, jotka valitsevat kaiken joukosta mieluiten vaniljaa, ovat vähintäänkin epäilyttäviä. Mutta, olenkin ennättänyt näitä asioita miettiä ja tarkkailla aikoinaan jätskikiskassa kesätöitä paiskoessa. Edelleenkään suhteeni jäätelöön ei ole normaali, vaikka aikaa on kulunut lähes 15 vuotta.

paulahelena
ALUAP

pienenä en tykänny ollenkaan jätskistä (paitsi suklaairtojätskistä vohvelissa) ja käytin törkeesti lievää laktoosi-intoleranssidiagnoosia hyväkseni saadakseni koulussa mehujään sen iänikuisen ällön eskimopuikon sijasta (edelleen kyllä näiden kahden kohdalla valkkaisin mehujään) vaikka söinkin tavallista ruokaa ruokalassa, koska 15 vuotta sitten koulun laktoosittomat ruoat oli aika kamalia.

nykyään taas oon kauhee jätskisyöppö mutta edelleen tarkka jätskeistäni, suoraan pakkauksesta ei mee oikein ku ben&jerrys ja peruspuikkojätskit ei myöskään nappaa yhtään, parhautta on ciao gelaterian itetehdyt jätskit mmmmmm <3 ja jostain syystä tunnen suurta vetoa spice icen pyörremyrskyihin vaikka softis lähtökohtasesti onkin aika ällöä.

Seregi
Sekaisin Seregistä

 

Entäs Super-jäätelö? Se se vasta hyvää oli!

Toimitus
Toimitus

Apua! Tämä mainos olikin jo päässyt unohtumaan, huh.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin olin ihan unohtanut! Toi Super Suklaa oli kyllä hyvää. :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Eiks Super-jäätelöä enää ole? :( Totta, en oo maistanut vuosiin. Vaikka ne paidalle tippuilevat nonparellit oli kyllä tosi rasittavia...

PSK
Insert Cool Phrase

Super-jädeä kaipaa myös hän. Ja sitten semmosta pientä pikarijäätelöä, jossa oli puolet suklaata ja puolet vaniljaa. Mehujäähän on muuten paras krapulan helpottaja!!

Mites muuten ne puiset "lusikat" ilmeisesti juurikin noita pikarijäätelöitä varten?!!!!! Turhakkeita, sanon mä.

empuska

Mutku päärynäjäätelön tarkoitus on maistua päärynäesanssilta, eikä päärynältä!

Nimim. "Päärynän vihaaja"

Kao Kao

Mun lemppari on Tennarista löytyvä frozen yogurt -mesta, missä saa laittaa annoksen joukkoon tuoreita mansikoita, hippusen mysliä ja sitten muutaman valkosuklaanapin ja täydellinen annos on valmis!

Kommentoi