Miksi suklaakuorrute halkeaa ja 9 muuta jäätelömysteeriä

jäätelö.jpg

Satuimme syömään toimituksessa Eskimoita. Yksi meistä alkoi pohdiskella, että Eskimohan on vähän samanlainen kuin se Ville Valo -jäätelö.

Nimen lisäksi väärin meni muutakin. Ei Eskimoa voi verrata mihinkään muuhun! Eskimo on instituutio, turvallinen jäänne lapsuudesta, vähän niin kuin puoli yhdeksän uutiset. Ainoa jäätelö, jota tarjottiin joskus (okei, ehkä kahdesti) jopa lama-ajan koulussa.

Siinä Ville Valo -, eikun Ville Vallaton -jäätelöä ja Eskimoa vertaillessamme tajusimme, että jätski on ruoka-aineeksi yllättävän kuohuttava asia. Se herättää paljon kysymyksiä:

1. Miten ihminen on onnistunut keksimään internetin, mutta ei jätskiä, jonka suklaakuorrute ei ala halkeilla ennen aikojaan?

2. Mitä ihmettä ajatteli ihminen, joka kehitteli sen höttöisen, pahvin ja öylätin sekoitukselta maistuvan jätskikioskivohvelin?

3. Kenen mielestä mehujää on parempaa kuin jäätelö?

4. Jos kerran vanhan ajan vanilja on parempaa kuin uuden ajan vanilja, miksi tuotekehitystä on tapahtunut?

5. Miksi jäätelöön sotkettiin lapsena limpparia, vaikka kaikkihan sen tajuavat, että siitä ei voi seurata mitään hyvää?

6. Miksi missään ei enää tarjota jäätelökakkua?

7. Miten niin päärynämehujäätä saa vuodesta toiseen mutta Super-jätskiä ei? Eikö universumilla ole mitään oikeudentajua?

8. Miksi päärynäjätski ei maistu yhtään päärynältä?

9.  Miksi helteellä tekee mieli aina ottaa kaksi palloa, vaikka oikeasti sitä ensimmäistäkään ei ehdi syödä ennen kuin jätski alkaa sulaa sormille?

10. Miksi on olemassa julkkisten nimikkoviinejä mutta ei nimikkojätskejä? (Hmm, nuoltavat tuotteet sopisivat Sini Sabotagen imagoon.)

Oletko onnistunut ratkaisemaan jonkin kuohuttavan jätskikysymyksen? Vohvelilla vai ilman? Kuorrutetta vai ei? Jos maailma on oikeudenmukainen, mitä jätskimakua ei viedä koskaan markkinoilta?

Heini, jonka mielestä tuntuisi kyllä vähän härskiltä lipoa Ville Valo -jäätelöä

Kuva: Taika Mannila

Kommentit (28)
  1. Mun lemppari on Tennarista löytyvä frozen yogurt -mesta, missä saa laittaa annoksen joukkoon tuoreita mansikoita, hippusen mysliä ja sitten muutaman valkosuklaanapin ja täydellinen annos on valmis!

  2. Mutku päärynäjäätelön tarkoitus on maistua päärynäesanssilta, eikä päärynältä!

    Nimim. ”Päärynän vihaaja”

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *