Millaiset ovat hyvät teemabileet?

Toimitus

Ai että mitä pinkkibileissä syötäisiin? No macaroneja, tietty!

 

Jepsukka kävi etkoilla, joissa teemana oli Le Maroc à la finlandaise with a touch of YSL. Uuh! Kuulostaa upealta.

Toimituksessakin innostuimme muistelemaan parhaita teemabileitä, joihin olemme osallistuneet (tai toivoneet osallistuneemme). Toimivia konsepteja ovat olleet esimerkiksi nämä:

Väriteemabileet. Hauskoja sekä järjestäjille että osallistujille. Esimerkiksi pinkkiä ruokaa, drinkkejä, asuja ja visailuohjelmaa.

1920-lukubileet salakapakkateemalla. Pukeutuminen helpottuu, kun teema on tarpeeksi rajattu. Bonuksena se, että kaikki vieraat näyttävät todella hyviltä.

Baarimikko helvetistä -bileet. Näihin bileisiin kaikki toivat mukanaan jotain viinaa, talo tarjosi lantringit – ja sitten tehtiin järkkyjä sekoituksia. (Seuraavana päivänä sattui.)

Pikkujoulut kesällä. Siinä on jotain hämmentävällä tavalla kinkyä, kun lauletaan joululauluja ja juodaan glögiä heinäkuussa. Kukaan ei myöskään ollut vielä kyllästynyt jouluherkkuihin.

"Tule sellaisena kuin olet aina halunnut olla" -bileet. Näissä juhlissa nähtiin muun muassa keski-ikäisiä punkkareita, hienoja rouvia helmet korvissa, yli-ikäinen ballerina ja kissa.

Plussaa annamme myös sellaisista teemabileistä, joita varten ei tarvitse hankkia uutta tavaraa. Teemabileet kun voivat olla teemabileet ilman, että pitää pukeutua hassuihin vaatteisiin. Toimituksen Eeva on ollut esimerkiksi sadonkorjuujuhlissa, kurpitsajuhlissa, simpukkajuhlissa ja kinkkujuhlissa, joihin tilattiin Espanjasta kokonainen ilmakuivattu kinkku.

Mikä on sinun teemabilesuosikkisi? Mitä vaaditaan hyviin teemabileisiin?

 

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus.

Kommentit

Eino
Jätä mullekin!

Itse olen kunnostautunut erilaisissa teema- ja juhlapäivissä: kaveriporukalla on vietetty ainakin Vainojen uhrien muistopäiväjuhlaa, Kommunistinuorten rapujuhlia, Disney-naamiaisia ja Ruotsin kuninkaallisia häitä. Pienemmällä ja toisella porukalla taas olemme viettäneet esimerkiksi vanhat rouvat Kanarialla-teemaviikonloppua. Hauskoja juhlia kaikki!

honeychile

Meillä oli tuparit teemalla lapsuutesi suosikkipiirretyt, eli jokaisen piti pukeutua omaksi suosikkihahmokseen. Meillä oli ainakin My little pony, Pekka Töpöhäntä, Nuuskamuikkunen ja Pikkumyy, Nikke Knatterton ja Phileas Foggin vaimo Romi-kissa :)

honeychile

Niin siis hyvät teemabileet on sellaiset, joissa kaikki vieraat on täysillä mukana! Kauheimpia on tyypit jotka tulee pukeutumatta. Sen takia meillä oli rajattu kutsussa jo, että mitään "olen Teräsmies Clark Kentinä"-juttuja ei tulla sallimaan ja kaikki puvuttomat tullaan maalaamaan sinisiksi smurffeiksi ja näin myös tehtiin :D 

iidami
Bambino

Juu tuo on tärkeää että puvuttomille on jonkinlainen forfeit-uhkasakko-sydeemi! Kannustaa kummasti pukeutumaan + tekee bileistä paljon hauskemmat.

iidami
Bambino

Opiskelen Briteissä, tuossa teemabileiden luvatussa maassa, joten jos jonkinlaisiin teemapippaloihin on tullut osallistuttua. Koska bileet nyt vaan ei ole bileet, jos ei ole pukeutumisteemaa. Ja vaikkei teemaa olisikaan määrätty, joku saapuu aina silti fancy dress-asussa.

Mieleenpainuvimpia teemoja on olleet mm. seuraavat:

  • Anything but clothes, eli mitä vaan paitsi vaatteita. Hyvä teema, koska jokainen voi panostaa just niin paljon kuin haluaa: jätesäkki on oiva niille jotka menee silleen rimaa hipoen, mutta olen nähnyt myös ihan sairaan makeita virityksiä, kuten pelikorteista kootun mekon!
  • Rubikinkuutio-teema. Asun tulee koostua rubikinkuution värisistä osasista, ja tavoitteena on saada yhteinäisenvärinen "sivu", siis päättää ilta yksivärisessä asussa. Sitä vaatekappaleiden vaihtelua....
  • Amerikkalaishenkinen frat party. Tää oli kiva koska vaihtoehtoja pukeutumiseen riitti. Osa porukasta tuli toogassa, osa oli stereotyyppisiä teinileffahahmoja (suositut bimbotytöt, nörtit, urheilijapojat jne). Rekvisiittana oli mm. oluttynnyri, niitä punaisia kertaheittokuppeja, pizzaa... ja aktiviteettina pelattiin tietenkin beer pongia! 

Sit on tietty ollut toogabileitä, kuolleet julkkikset -bileet, supersankarikekkerit, Tarantino-bileet, beach partyt, huonon maun bileet, hattubileet, eläinbileet, pimps & hoes, koulupukubileet, merirosvobileet, Top Gun -bileet, beerlympics -bileet (olympiakesänä, tietty!) ....

Hyvä teema on tarpeeksi rajattu, mutta sellainen, että vähemmälläkin panostuksella pärjää eikä tarvi koko kuun palkkaa lyödä asuun kiinni. Tunnelman luomisessa tärkeää on teemaan sopivat aktiviteetit sekä pienet yksityiskohdat. Älä myöskään aliarvioi soittolistan tärkeyttä! 

Teematyttö (Ei varmistettu)

Viimeisimmät teemabileet kulkivat nimellä Whitetrashtrailerbitch. Pukeuduimme amerikkalaisten roskasakki-ihmisten tavoin ja huusimme toisillemme jenkkiaksentilla. Kivaa oli! :D.

What else is there?

Supersankariteema on aina hyvä! Viimeksi paikalla nähtiin mm. Maailman vahvin nalle ja tehotytöt, itse olin prätkähiiri :)

marietta

En ole itse ollut näissä kekkereissä, mutta kaverini kertoi kerran olleensa bileissä, joihin piti pukeutua tyyliin, jota käytti 15-vuotiaana. Kinkerit taisivat ollut jotkut työpaikkajuhlat tms, koska ihmiset olivat tosi eri-ikäisiä. Oman ikäisensä (ja -tyylisensä) tyypit tunnisti kuulemma hyvin pukeutumisen perusteella (Fruit of the Loomin huppari, skeittikengät ja Eastpak-reppu, joka roikkui joko ihan pohkeissa tai oli kiristetty korkealle niskaan, kaikki edellä mainittu viininpunaisen tai ruskean sävyissä).

Corde

Meillä oli vasta elokuun lopulla The roaring 20´s bileet. Jotenkin se enemmän kallistui The Great Gatsby tyyliin. Itse olin päivänsankarina ja tietenkin mekkoa etsittiin kauan ja hartaasti, meikin ja hiukset teki ammattilainen. Juhlissa oli kuoharia ja drinkkibaari jossa vain 20-luvun drinkkejä mm. bee´s knees ja between the sheats. Ruoka oli samaa tyylisuuntaa mutta sushikin edusti paljon. Vieraat olivat pukeutuneet tyylin mukaisesti ja illalla meille kävi esiintymässä burleski tanssija.

Oltiin siitten sen illan tuijotetuin seurua Tampereen yössä ;)

supersociale (Ei varmistettu)

Ah, teemabileet. Itse oon järkännyt ainakin black&white-bileet sekä white trash-bileet joissa teema ulottui myös koristeluun ja tarjoiluihin, kesäbileet tammikuussa ja 2006-bileet, joissa tuli pukeutua siten kuin kyseisenä vuonna JA tuoda mukanaan sitä mitä silloin joi. Kavereilla oli joskus "Maailma vuonna 2050-bileet" ja haaveilen pitäväni jonain päivänä vielä shottinyyttärit ja Lady Gaga-bileet. Myös yllämainittu "Anything but clothes" voisi olla kokeilemisen arvoinen, jostain syystä kaveriporukkani ei ole ihan lämmennyt jätesäkkibileille.

Toimitus
Toimitus

Ihan mahtavia teemoja! Toimituksen kokeilulistalle päätyvät ainakin Rubikin kuutio -bileet, vanhat rouvat Kanarialla ja 15-vuotiaaksi itsekseen pukeutuminen. (Pitääkin tallentaa tämä postaus kirjanmerkkeihin seuraavia tupareita tai synttäreitä varten...)

Kommentoi