Miltä tuntuu… olla 30-vuotias neitsyt?

miltätuntuu5.jpg

”Luovuin jo vuosia sitten ajatuksesta, että koskaan kertoisin mahdolliselle partenerille olevani neitsyt. Halusin olla kaikkea muuta. Halusin myös kipeästi löytää selitystä neitsyydelleni. Rumuus? En uskonut olevani ruma. Ylipaino? Monella ylipainoisella oli kumppani. Moni heistä oli kaikkea muuta kuin neitseitä. Lapsuuden trauma? Mutta kun lapsuuteni oli onnellinen ja sisarukseni varsin kykeneviä intiimeihinkin ihmissuhteisiin. Lesbous? Kuinka monta kertaa ajattelinkaan olevani sittenkin lesbo. Niin vinoon kasvanut vain, etten syystä tai toisesta saanut kiinni kiimantunteista naisia kohtaan.”

Neitsytmatka on blogi siitä, miten vielä kolmekymppisenäkin asioita voi kokea ekaa kertaa. Blogia kirjoittaa 30-vuotias virginie, joka harrasti seksiä ensimmäistä kertaa reilu viikko sitten – kun oli ensin yli vuoden ajan opetellut pitämään itseään hyvänä tyyppinä.
 

Lue myös:

Miltä tuntuu miehen haluttomuus?
Miltä tuntuu olla tumma suomalainen?
Miltä tuntuu tavata nainen, joka synnyttää lapsesi?
Miltä tuntuu keskenmeno?
Miltä tuntuu sisaruus?

 

Kommentit (4)
 1. Mun mielestä tästä aiheesta pitäis kirjoittaa jollain muulla tavalla, Tai olla kirjoittamatta..
  Neitsyys on sosiaalinen konstruktio ja sen ”menettämiselle” asetetaan aivan liikaa painoarvoa. Koko termi on vastenmielinen ja turha.
  On ihmisiä jotka eivät harrasta seksiä ikinä, on ihmisiä jotka harrastavat ensimmäisen kerran seksiä myöhäisellä iällä. Niin, ja seksi on muutakin kuin se penetraatio.
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/f8/a8/b7/f8a8b76009d79470610b676624b1a6b0.jpg
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/f8/a8/b7/f8a8b76009d79470610b676624b1a6b0.jpg

  1. Anna Blue Eyes
   18.5.2015, 18:02

   Mielestäni taasen juuri tuollainen omasta näkökulmastaan, ajatuksistaan ja tunteistaan kirjoittaminen on paras mahdollinen ratkaisu 🙂 

  2. Koska neitsyys on sosiaalinen konstruktio, riippuu sen painoarvo siis täysin sosiaalisesta ryhmästä. Esimerkiksi useissa uskonnollisisssa liikkeissä seksuaalinen ”puhtaus” on merkittävä arvo, ja vaikka se olisi sinun mielestäsi vastenmielistä, on se ryhmän sisällä ihailtava asia. Neitsyys, sekä naisilla että miehillä, ei ole vain puhkeamaton immenkalvo. Neitsyys on tavallaan sitoutumista puolisoon ja merkki siitä, että haluaa antaa itsensä kokonaan toiselle. Toki monissa kulttuureissa homma on mennyt vähän turhan pitkälle, kun naiset tilaavat netistä immenkalvoja rikkoutuneiden tilalle. Pointtini on kuitenkin se, että neitsyys ei aina ole vain seksuaalista, se on myös henkistä.

   Olen kanssasi tavallaan samaa mieltä, että (fyysisen) neitsyyden painoarvo on liian suuri. Samalla kuitenkin ajattelen, että avarakatseinen ihminen ymmärtää, että moni pitää neitsyyttä jonain muunakin kuin sosiaalisena konstruktiona.

   Ja yhteiskunnassa, jossa seksin harrastaminen aloitetaan melko varhaisessa vaiheessa, on 30-vuotias neitsyt aika erikoinen tapaus. Että mielestäni aiheesta kirjoittaminen on tarpeellista, tai ainakin minä koen sen tarpeelliseksi. Koska todella on ihmisiä, jotka harrastavat seksiä vasta myöhäisellä iällä; heistä ei vaan puhuta. Annetaan ääni heillekin!

   Nimim. Erikoinen tapaus

   1. Pohjoisamerikkalaisista uskonnollisista neitsytkulteista luin hiljattain aika kammottavan kirjoituksen täältä: http://collectivelyconscious.net/articles/it-happened-to-me-i-waited-until-my-wedding-night-to-lose-my-virginity-and-i-wish-i-hadnt/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *