Ministeri Kai Mykkänen: ”Justin Trudeau innostaa minua olemaan rohkeasti feministi”

mykkänen.jpg

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) on feministi, joka paljastaa nyt tasa-arvoesikuvansa.

1. Justin Trudeau

”Julistautumalla feministiksi Kanadan pääministeri Justin Trudeau on tuonut tasa-arvoajattelua valtavirtaan. Hän innostaa minua olemaan rohkeasti feministi.”
 

2. Helvi Sipilä

”Helvi Sipilä (1915–2009) oli 70-luvulla ensimmäinen nainen YK:n apulaispääsihteerinä. Hän perusti YK:n naisten kehitysrahaston, eli nykyisen UN Womenin, ja oli Suomen ensimmäinen naispuolinen presidenttiehdokas vuonna 1982. Hän teki pitkäjänteisesti töitä naisten aseman vahvistamiseksi, ja haluan nostaa hänet esiin, sillä hänen työnsä tuntuu minusta jääneen vähän unohduksiin.”
 

3. Marianne Vikkula

”Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula on ilmiömäisesti nostanut Slushin yhdeksi maailman tärkeimmistä start up -tapahtumista. Nyt kahta kolmasosaa Suomen start up -yrityksistä pyörittää mies. Vikkulan kaltaisia tarvitaan esikuviksi nuorille naisille, ettei kasvuyrittäjyysilmiö jää vain poikien jutuksi.”
 

Kai Mykkänen on 11.–12. 3. Tampereella järjestettävän feministisen WOW Finland -tapahtuman lähettiläs. Trendi ja Lily ovat WOW Finlandin yhteistyökumppaneita. Osta lippusi täältä!
 

Lily_Byline_uusilehti_0217.jpg

Tilaa Trendi tästä!

Teksti: Mia Frilander
Kuva: Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia
 

Lue myös:
 Kun kuurouduin, tajusin eläväni

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *