Minkä ketjuliikkeen toivoisit Suomeen - vai soisitko niiden pysyvän poissa?

Toimitus

 

 

"Muistan teiniaikojen käsipalloturnausmatkoista Ruotsiin ennen kaikkea sen, että siellä oli H&M ja Stadium. Se oli ihan mahtavaa, niissä oli vaikka mitä jännää (ja halpaa). Kun ne kaupat tulivat Suomeen, eipä niissä enää mitään jännää ollutkaan."

 

Rönsyn Joanna kirjoittaa Starbucks-kahvilaketjun rantautumisesta Helsingin keskustaan. Cloetta-blogissa puolestaan odotetaan Granit-sisustustavarakauppaa, ja toisaalla uutisoidaan Burger Kingin Suomen-valloituksesta.

Toiset ovat riemuissaan, toiset eivät. Puolustajien mielestä on kiva saada Suomesta niitä tuotteita, joista on ulkomailla oppinut tykkäämään. Vastustajien mielestä olisi mukavampaa, jos ulkomaisten ketjuliikkeiden sijaan kaupungit täyttyisivät persoonallisista yksityisyrittäjistä tai edes kotimaisista toimijoista.

Joanna pohtii, perustuuko Starbucksien ja Burger Kingien hienous ylipäätään siihen, että niitä ei tähän asti ole ollut Suomessa. Entäs jatkossa, kun on - säilyykö hohto?

Mitä mieltä olet?

Mitä ketjuliikkeitä kaipaat Suomeen - jos mitään?

 

Kuvassa The Great Gatsby -leffan Isla Fisher Starbucks-reissulla
Kuva Splash News / AOP

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Joskus haikaillut, että Terranova tulisi Suomeen, eikä se taida vieläkään täällä olla :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Ihanaa, Starbucks! Kunpa Turkuunkin saataisiin sellainen. Vähän kuitenkin epäilyttää, että sopiiko se suomalaiseen luonteenlaatuun - mua ainakin hirvitti ainokaisella Starbucks-käynnilläni se vaihtoehtojen runsaus, enkä ollut kovinkaan suvereeni asiakas. Melkein niin kuin Subwayn patonkitiskillä, kauhea paniikki aina hölöttää mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, että grillattu kananrinta, kokojyväleipää, puolikas, saa laittaa juustoa, kaikki tuoreet, ei suolakurkkua. (Nytkin olisi varmaan mennyt joku kohta pieleen.)

Alla hyödylliset ohjeet Starbucks-ensikertalaisille (vaivaiset 10 eri vaihetta ennen kuin saat itsellesi kupillisen kuumaa).

http://www.wikihow.com/Order-at-Starbucks

 

 

iidami
Bambino

No jopas on ohjeet, ihan kuin jostain rakettitieteestä olisi kyse.

Jotenkin olen aina onnistunut selviytymään Starbucksista hengissä (ja makoisan jouman kera) ilman erityisempiä ohjeita, ihan vain tietämällä, mikä juoma, mikä koko, ja juonko siellä vai otanko mukaan.

Juju (Ei varmistettu)

Granitin rantautuminen on mielestäni positiivista, sillä vastaavaa ei täältä vielä löydy (ok, persoonallisia sisustusliikkeitä kyllä löytyy, mutta persoonallisuuteen ei aina ole tavallisella tallaajalla varaa). Sen sijaan hyvää kahvia saa useastakin paikasta, etenkin Helsingin keskustasta, joten Starbucksia en ihan täysin hyväksy. ;)

Jos rättiosastoa mietitään, niin Urban Outfitters tai All Saints kelpaisivat! Mutta mieluummin nekin saisivat pysyä siellä veden toisella puolen, että on edelleen jotain syitä miksi shoppailla ulkomaan reissuilla...

VilmaJasmiina (Ei varmistettu)

Olisihan niitä vaikka mitä... Topshop, Urban Outfitters, Sephora, Victoria's Secret, Miss Selfridges, Domino's, Bath&Bodyworks.

mar (Ei varmistettu)

Mulle riittäis jos Zara rantautuis Helsinkiä ja Turkua pidemmälle.

Ja oi kyllä, miten hienoa oli kun H&M saapui Poriin silloin joskus vuonna kivi. Pääsi sitten täältä naapurikunnasta shoppailemaan sinne, ah. Eipä se kovin pitkään ollut jännää.

Kannattaisin ennemminkin juuri noita pieniä suomalaisia vaikkakin ovat joskus hieman liian kalliita omalle kukkarolle. Nää pienet suomalaiset vois myös levitä vieläkin paremmin Helsingin ulkopuolelle.

maeuu (Ei varmistettu)

Forever 21, Grindstore, Hot Topic

What else is there?

Urban outfitters! Ihan vaan korujen, asusteiden ja kodinosaston takia. 

Maria T
The Cashmere Hour

Luulenpa että kukaan ei Suomessa olisi harmissaan jos saisivat Mujin ja Uniqlon! 

Mielestäni Whole Foods on kotimaisen Ruohonjuureen verrattuna jotenkin kamalan ylihintainen ja persoonaton...

 

HelenaK

Massimo Duttin toivottaisin tervetulleeksi!

Idieh
Pa Lazia

Jollain tavalla odotan Burger Kingin ohella myös Taco Belliä, Wendy'siä ja KFC:tä, mutta onko hohto sittenkin siinä ettei niitä Suomesta löydy? Ikinä en vielä Starbucksin ohi ole kävellyt kahvia hakematta, Helsinkiin rantautumisen jälkeen tämäkin tulee varmasti muuttumaan..

 

Vaatepuolelta en kaipaa mitään, tullessaan Suomen katukuvaan niistä "hauskoista ja omalaatuisista" merkeistä tulee samanlaisia trikoorytkyjä kun mistä tahansa muustakin. Silloin joskus Mango, BikBok, Monki, Promod ja New Yorker oli luksusta, mutta nykyään kierrän kaukaa.

Henriikka89 (Ei varmistettu)

Terranova olis kyllä ihan jees Suomeen, mutta toisaalta Tallinna ei ole mahottoman kaukana onneksi :)

Mitkä ketjuliikkeet ihan aikuisten oikeesti haluaisin suomeen olis Victoria's secret ja Primark!

Totta tietty toikin, et jos kaikki mahdolliset ketjuliikkeet tulee suomeen niin niistä menee vähän niinku hohto. Bikbok:kaan ei ole enää yhtään niin siisti juttu, kuin ennen.

Rationalisti saa lapsen

Hooters Suomeen! Kyllä olisi kysyntää sporttibaarille, jossa saa kunnon nachoja, ribsejä ja erikoisoluita. Meikä on ensimmäisenä jonossa työhaastatatteluun.

 

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Joe & The Juice tänne ja heti!

Siinä on konsepti kohdillaan: hyviä ja terveellisiä mehuja ja leipiä kera komeiden poikien. Mitä muuta sitä voi enää toivoa!

PSK
Insert Cool Phrase

Pull and Bear, Stradivarius ja Bershka varmasti menestyisivät täällä.

Marsublog

Haluaisin tänne Tukholmaan Ruohonjuuren, Punnitse & Säästän, Sokoksen, Stockan ja Anttilan. Hyvät, isot ruokakaupat.

 

Starbucks-hehkutus on ihan sairaan noloa. Luin just kun joku (aikuinen) bloggari autoili Helsinki-Vantaalle Starbucksiin.... Myötähäpeä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kerrotko vielä mikä tässä on niin noloa? Jos tykkää Starbucksista ja haluaa siellä käydä huvikseen niin miten se on sulta pois?

Marsublog

Starbucks on epäeettinen, monikansallinen kahvi-mäkkäri, jonka tuotteet on suunnattu tyypeille joilla on 4-vuotiaan makuhermot. Helsingin keskustassa on esim. Torrefazione, josta saa hyvää kahvia.

 

Ei ole multa pois (paitsi ei ehkä ympäristöfiksuin teko), mautonta silti!

Corde

Mä ottaisin mielelläni KFC:n, meillä kun syödään sen verran paljon kanaa että mielummin sen ostaisin tuolta silloin kun pikaruoka paikkaan menisin. 

Vaatekaupoista Oysho, Stardivarius ja Bershka saisi tulla ja Zara tulla tampereen seudulle.

sanumaria

Mä en kyllä halua mitään ketjuliikkeitä lisää. Vaatekauppareissut käy tylsäksi kun joka kaupassa on samat trendit. Paitsi Prismassa :D Ketjuliikkeet on vaan jotenkin persoonattomia, vaikka ymmärrän kyllä että yksittäiset liikkeet on vaikea pitää kannattavina viereisen halpaketjun painaessa hintoja.

Sii (Ei varmistettu)

Urban Outfittersin haluisin Helsinkiin!

Kaverit raahaavat lomamatkoilla mut joka kerta Starbucksiin, ja tilaaminen siellä on tällaiselle kahvia vihaavalle ihmiselle joka kerta haaste. Kaakao on yhtä erikoiskaakaota lukuun ottamatta ollut joka kerta aivan hirveää kaupungista riippumatta (sitä tasoa, että ABC:n huoltsikallakin kaakao suoraan koneesta on parempaa). Viimeksi kokeilin teetä, ja teepussi hajosi totaalisesti mun takeaway-kuppiin. Pitää siis toivoa, ettei jatkossa kaikkia kavereiden tapaamisia sovita Akateemisen Starbucksiin...

Toimitus
Toimitus

Mujin ja Urban Outfittersin perään itketään toimituksessakin. Toisaalta, kuten  Henriikka jo sanoi: jos kaikki mahdolliset ketjuliikkeet ovat kotiovella, ne (ja kaupunkilomat eri puolilla Eurooppaa) menettävät hiukan hohdostaan.

i am kitty i
i am kitty i

En mitään.

i am kitty i
i am kitty i

En mitään.

Mikä siinä muuttuu?

Ylempänäkin jo todettu Penneys/Primark - saisi halpoja alusvaatteita ja Victoria's Secret sitten vähän arvokkaimmille alusvaatteille. Itse toivottaisin myös GAP:in erittäin tervetulleeksi.

Norpan suojeluohjelma

J.Crew!

 

 

Kommentoi