Minkä ketjuliikkeen toivoisit Suomeen – vai soisitko niiden pysyvän poissa?

 

starbucks_suomeen.jpg

 

”Muistan teiniaikojen käsipalloturnausmatkoista Ruotsiin ennen kaikkea sen, että siellä oli H&M ja Stadium. Se oli ihan mahtavaa, niissä oli vaikka mitä jännää (ja halpaa). Kun ne kaupat tulivat Suomeen, eipä niissä enää mitään jännää ollutkaan.”

 

Rönsyn Joanna kirjoittaa Starbucks-kahvilaketjun rantautumisesta Helsingin keskustaan. Cloetta-blogissa puolestaan odotetaan Granit-sisustustavarakauppaa, ja toisaalla uutisoidaan Burger Kingin Suomen-valloituksesta.

Toiset ovat riemuissaan, toiset eivät. Puolustajien mielestä on kiva saada Suomesta niitä tuotteita, joista on ulkomailla oppinut tykkäämään. Vastustajien mielestä olisi mukavampaa, jos ulkomaisten ketjuliikkeiden sijaan kaupungit täyttyisivät persoonallisista yksityisyrittäjistä tai edes kotimaisista toimijoista.

Joanna pohtii, perustuuko Starbucksien ja Burger Kingien hienous ylipäätään siihen, että niitä ei tähän asti ole ollut Suomessa. Entäs jatkossa, kun on – säilyykö hohto?

Mitä mieltä olet?

Mitä ketjuliikkeitä kaipaat Suomeen – jos mitään?

 

Kuvassa The Great Gatsby -leffan Isla Fisher Starbucks-reissulla
Kuva Splash News / AOP

Kommentit (26)
  1. Ylempänäkin jo todettu Penneys/Primark – saisi halpoja alusvaatteita ja Victoria’s Secret sitten vähän arvokkaimmille alusvaatteille. Itse toivottaisin myös GAP:in erittäin tervetulleeksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *