Minne ovat päätyneet hittisarjojen puvustot?

gossip_girl.jpg

Blake Lively ja Leighton Meester näyttelivät vankkumattoman tyylikkäästi Serena van der Woodsenia ja Blair Waldorfia Gossip Girl -sarjassa.

Televisiosarja voi päätyä populaarikulttuurin historiankirjoihin niin huikean käsikirjoituksen, maata järisyttävän näyttelijäntyön, uraauurtavan ohjauksen kuin maailmanlaajuisia trendejä synnyttäneen puvustonkin ansiosta. Jälkimmäiseen liittyen kiinnostavin kysymys kuuluu: minne päätyivät Blair Waldorfin pannat tai Carrie Bradshaw’n kengät, kun Gossip Girl- ja Sinkkuelämää-sarjat tulivat tiensä päätökseen?

Ja ei, vastaus ei ole näyttelijöiden omiin vaatekaappeihin. Fashionista otti asiasta selvää ja kertoo, että televisiotuotantoja varten hankitut puvustot ovat useimmiten tuotantoyhtiöiden tai studioiden omaisuutta. Kun esimerkiksi Gossip Girl saatiin päätökseensä vuonna 2012, koko sarjan puvusto kuvattiin ja arkistoitiin jatkokäyttöä varten. Suurin osa Blair Waldorfin ja Serena van der Woodsenin asuista päätyikin televisiostudion pukuvuokraamoon, josta niitä lainattu muihin sarjoihin. Osa Gossip Girl -sarjassa nähdyistä muotiluomuksista ja luksuslaukuista oli ainoastaan kuvauslainassa muotitaloilta, ja siitä syystä ne ovat sittemmin palautuneet suunnittelijoilleen.

On myös olemassa poikkeuksia sääntöön. Tarina nimittäin kertoo, että Sarah Jessica Parker sai erityisluvalla kiikuttaa kotiin osan Carrie Bradshaw’n mittavasta vaatekaapista. Tosin Sinkkuelämää-sarjan puvustustiimissä työskennellyt Eric Daman kertoo Fashionistalle, ettei Parkerkaan sentään ahneeksi ryhtynyt. Veikkaamme kuitenkin, että Parkerin kaapissa komeilevat melko monet ruudussa vilahtaneet Manolot.

Teksti: Laura Paananen, joka olisi Sarah Jessica Parkerina vienyt kotiin ainakin ne siniset satiini-Manolot, joissa Carrie asteli avioon.

Lähde: Fashionista

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (1)
  1. Kiitos. Kiehtovaa ja mielenkiintoista. Fashion&Trendit. Minäkin Tykkään seurata Tv:n Hittisarjoja, paras Sinkkuelämä mielestäni. Ihania Tarinoita Elämästä, juttuja ja kauniita, esineitä, vaatteita ja paikkoja jne.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *