Minnean muruja -blogin Minnea: ”Aiemmin ajattelin, että pitää pärjätä ilman apua”

Toimitus

Minnean muruja -blogin kirjoittaja elää kiireistä arkea Jyväskylässä 2,5-vuotiaan lapsen, englantilaisen aviomiehen ja uran kanssa. Arjen hallinnassa auttaa priorisointi ja oman ajan järjestäminen sekä itselle että parisuhteelle – vaikkapa palkatun lastenhoitajan avulla.

 

 

Mitä bloggaaminen tuo kiireiseen elämääsi ja miten onnistut luomaan aikaa blogille?

”Töiden jälkeen pyrin olemaan perheen kanssa. Kirjoitankin blogia arkisin kahdeksan jälkeen, kun lapsi on mennyt nukkumaan. Viikonloppuisin kuvaan paljon blogia varten. Kirjoitan myös ideoita ja postausrunkoja valmiiksi, kun johonkin rakoon jää viikonloppuna omaa aikaa. Päätän kuitenkin fiilispohjalta, mitä milloinkin julkaisen. Joskus edellisenä päivänä luonnosteltu postaus ei enää tunnukaan seuraavana päivänä oikealta, ja jätän sen silloin julkaisematta.

Blogi tuo elämään oman harrastuksen. Se on paikka, jossa pääsee käyttämään luovuutta ja puhumaan omista intohimoista. Blogi toimii eräänlaisena henkireikänä – jos elämä muuten tuntuu haastavalta, blogi antaa energiaa ja iloa.

Työn, blogin ja perheen yhdistäminen on kieltämättä joskus hankalaa. Toisinaan uhmaikäinen haastaa sen verran paljon, että jätän suosiolla blogin vähemmälle. Koska teen blogia harrastuspohjalta, teen sitä silloin kun ehdin ja haluan.”

Lue hauska ja realistinen kuvaus eräästä Minnean perheen viikonlopusta.

 

Miten kaksikulttuurisuus vaikuttaa lapsiperhe-elämään?

”On monella tapaa ihanaa, että perheessä on kaksi kulttuuria. Mieheni kokkailee juttuja, joita en itse osaa, vaikkapa perienglantilaista piirakkaa, johon tulee lihaa ja sipulia. Saan mieheni ansiosta blogiinkin vähän erilaisia reseptejä: muun muassa viime tammikuussa julkaisemani fish cakes -resepti oli mieheni keittokirjasta.

Kaksikulttuurisuus rikastaa myös kieltä, sekä omaani että poikamme. Mieheni taas ei täysin ymmärrä suomea, mikä tuo toki omat haasteensa arkeen. Itse olen kuitenkin jo tottunut siihen, että saan toimia kääntäjänä monissa virallisisissa tilanteissa.

Kulttuurierot aiheuttavat joskus haasteita, vaikka olemmekin mieheni kanssa aika samanlaisia ihmisiä. Mieheni jää esimerkiksi usein small talkkaamaan tuntemattomien kanssa, ja saatan joskus ajatella, ettei hänen aina tarvitsisi jäädä suustaan kiinni. Näiden kymmenen Suomessa vietetyn vuoden aikana hän on kuitenkin melko hyvin löytänyt suomalaisen tavan toimia.” 

Lue Minnean kokemuksia ja ajatuksia lapsen kaksikielisyydestä

 

 

Parisuhde on monilla pikkulasten vanhemmilla koetuksella. Millaisia hyväksi havaittuja vinkkejä antaisit parisuhteesta huolehtimiseen?

”Kannattaa hyödyntää isovanhempia, ystäviä tai lastenhoitopalveluja, jotta vanhemmat saavat omaa aikaa. Aiemmin ajattelin, että pitää pärjätä ilman apua. Nyt olen kuitenkin huomannut, miten tärkeää on, että pääsee puolison kanssa kahdestaan syömään tai leffaan.

Viime kesänä päätimme juhlia hääpäivää yön yli -treffeillä. Saimme syödä illallista pitkän kaavan mukaan ja nukkua valkoisissa lakanoissa. Ensi kesälle suunnittelemme hääpäivän kunniaksi viikonloppureissua, kun lapsemme on jo 3-vuotias ja selviää hoidossa koko viikonlopun.

Omat vanhempani asuvat toisella puolella Suomea ja mieheni vanhemmat ulkomailla. Meillä ei siis ole turvaverkkoa lähellä, mutta olen huomannut, että oman ajan saamiseksi voi ihan hyvin toisinaan tilata maksullisen hoitajan.”

Lue lisää Minnean kokemuksia siitä, miksi oman ajan ottaminen on tärkeää.

 

Blogisi perusteella ehdit myös nauttia arjen pienestä luksuksesta. Mitä arjen luksusta suosittelisit juuri nyt lukijoille?

”Suosittelen itsensä hemmottelua! Esimerkiksi kasvohoidot ja hieronnat toimivat hyvin. Itse tykkään myös rentoutua vaihtamalla maisemaa elokuvateatterissa: leffassa pääsee täydellisesti irtautumaan arjesta. Kävin vähän aikaa sitten katsomassa uuden Blade Runnerin, jota voin suositella – se oli tosi vaikuttava ja hienosti kuvattu elokuva.

Suosittelen myös ottamaan ihan pieniä hetkiä itselleen, vaikkapa käymällä kävelyllä. Pidän erityisesti uimahallissa käymisestä, se piristää etenkin nyt kun ulkona on pimeää ja loskaista.”

Lue Minnean toinen elokuvasuositus.

 

 

Tätä et tiennyt 

Mikä on parasta internetissä juuri nyt?

Tulevat leffat 2018 -traileri, koska intohimoisena leffafanina haluan tietää, mitä on tulossa.

Mikä omista postauksistasi on suosikkisi? 

Ehkä suosikkini on Talvinen Pavlova -postaus, koska se oli ensimmäisiä ruokapostauksiani, ja olin niin tyytyväinen ideaani. 

Mitä postausta et meinannut julkaista? 

Postausta, joka kertoo tarinan siitä, miten tapasimme mieheni kanssa. Mietin pitkään, onko aihe liian henkilökohtainen ja yksityinen. Olin kuitenkin iloinen, että päätin julkaista kaksiosaisen tarinan (osa 1 & osa 2).

Kuka toinen Lilyn bloggaaja on suosikkisi? 

Voi, Lilyssä on paljon ihania bloggaajia ja mahtava ilmapiiri! Ensimmäisenä tulee mieleen Tyhjä ajatus -blogi, sillä se on niin elämänmyönteinen ja hyväntuulinen. Saranda kirjoittaa kauniisti mukaansatempaavista aiheista ja hänen kuvansa ovat aina yhtä aurinkoisia kuin hänen hymynsä.

 

Haastattelu: Roosa Oksanen

Kuvat: Minnea / Minnean muruja

 

Tutustu kaikkiin Lilyn suositeltuihin blogeihin

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana haastattelu! Mietin usein Minnean blogia lukiessa että toivottavasti mun tulevaisuuden lapsiarki muistuttaa sitten tuollaista. :) Niin inspiroiva blogi. <3

unepetitelife
une petite life

Ihania vinkkejä Minnea :)<3!

Kommentoi