Mistä puhuimme Lilyssä tällä viikolla: Kesällä kerran

helmi_1.png

Sivulauseita-blogin Helmi Kekkonen kirjoittaa joka toinen viikko Toimituksen blogissa siitä, mistä Lilyssä juuri nyt puhutaan.

 

Lapsi nukahti, ja koti oli täynnä valoa niin kuin se kesäiltaisin on. Istuin alas ja mietin, mitä minä tällaisina iltoina tein silloin ennen – silloin kun en istahtanut sohvalle lapsen nukahdettua.

Kaapista löytyi laatikollinen valokuvia. Kaupunkien laidoilta, puistoista, rannoilta. Päivettyneitä kasvoja ja varvastossuja. Kallioita, laitureita, lentokenttiä, festareita. Nauvo, New York, Lissabon, Praha, Kroatia. Paahtava aurinko, kevyenä väreilevä onni.

Kesä on usein jatkuvan haikailun aikaa. Jokainen lämmin päivä tuo mieleen muiston toisista lämpimistä päivistä. Viime kesänä tähän aikaan oltiin jo käyty yöuinnilla. Lapsena me mentiin aina heinäkuun ensimmäisenä päivänä Linnanmäelle. On perinteitä ja tapoja. Juhannus, Provinssi, Ruisrock.

Samalla nostalgiaan sekoittuu odotus tulevasta. Koska kesällä on aina tehty sitä ja tätä ja tuota, niin pitäisi tehdä nytkin. Koko ajan pitäisi tavata ystäviä ja uusia ihmisiä, pyöräillä öisillä kaduilla, lähteä ajamaan autolla vailla päämäärää. Valvoa myöhään ja silti herätä aikaisin torille ja rannalle. Olla jotenkin enemmän elossa.

Kesäsuorittamisen tai menneiden haikailun sijaan kannattaisi kuitenkin vain olla. Iloita siitä, että maailma on vähän enemmän auki ja että kaikesta välittyy erityinen sävy: kesälle ominainen, kevyempi, vapaampi.

Yksi laahustaa Helsingin kuumilla kaduilla, toinen opettelee purjehtimaan ja kolmas lähtee lasten kanssa majakkasaareen. Lukekaa itse. Looking for Mr.Darcy -blogin Pari Sannaa, Laura de Lille -blogin Laura ja Lentoaskeleita-blogin Rosanna kertovat, miten kesällä voi tylsistyä, seikkailla ja iloita, kokonaisvaltaisen ihanasti.
 

Kesä, eikä mitään tekemistä
”Tänään otin hätälähdön kirjoineni aamulautalla Tallinnaan, koska olin viettänyt kaksi päivää Helsingissä yksin ja olin pitkästyä kuoliaaksi. Poljin niiden kahden päivän aikana polkupyörällä niin paljon, että käsivarteni kärähtivät pekoninpunaisiksi, söin Lauttasaaren rannassa kesän ensimmäiset mansikat, jouduin tuntemattoman hipin spontaanisti tanssittamaksi Senaatintorilla ja kävin ihan kunnon tanssitunnillakin.” Looking for Mr. Darcy: Laahustavia päiviä

Astu laivaan
”Eilen merimies vei minut ensimmäistä kertaa vesille. Kiersimme Helsingin edustaa kardinaali- ja lateraalimerkkejä ja solmuja opetellen. Opin laskemaan kellonajan auringon sijainnista, miltä tuntuu olla yksin merillä kolme kuukautta ja millaista musiikkia kovassa myrskyssä kannattaa kuunnella.” Laura de Lille: Minä ja merimies

Majakkaa kohti meri-ilmassa
”Sunnuntaina oli täydellinen sää lähteä merelle. Olin melkein unohtanut, kuinka ihanalta tuntuu irrottaa köydet laiturista ja hengittää meri-ilmaa. Teimme päiväretken vanhempieni kanssa heidän purjeveneellään Kylmäpihlajan majakalle, joka sijaitsee ihan Rauman saariston ulkolaidalla.” Lentoaskeleita: Majakkasaari

kysymys_sininen_1_0.png

Mikä on sinun paras kesämuistosi?

 

 

Kommentit (1)
  1. Parhaat kesämuistot koostuvat hetkistä ystävien kanssa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *