Mistä puhuimme Lilyssä tällä viikolla: Me tiedämme silloinkin kun luulemme että emme

helmi_1_0.png

 

Saan usein kuulla, että kysyn usein miksi. Siis todella usein. Ja tottahan se on. Ja kun minulta kysytään miksi näin on, on vastaus aina sama: minä teen sitä työkseni. Joka päivä minä mietin sitä, miksi toinen valitsee tämän ja toinen tuon, miksi joku lähtee ja toinen jää, miksi jollekin onni on jotain ihan muuta kuin toiselle.

 

Miksi on kiehtova kysymys siksi, että ihmismieli on niin ääretön, yllättävä ja silti myös looginen. Miksi on tärkeä kysymys, koska se kertoo siitä, että jokaisella meillä on vastuu omasta elämästämme. Kaikkea emme voi valita, mutta sen, miten mihinkin suhtaudumme me voimme. Toisin sanoen, maailmaa voi olla mahdoton ymmärtää mutta itseämme ei.

Minä pidän kysymyksestä myös siksi, että kaikesta tunteellisuudestani huolimatta minä olen järjen ihminen. En siis usko kohtaloon mutta ajoitukseen kylläkin. Miksi juuri nyt?

Uskon, että tärkeimmät asiat tapahtuvat tai ainakin saavat alkunsa silloin, kun aika on oikea. Me teemme valintoja ja ratkaisuja koska siinä hetkessä oikeat palaset loksahtavat kohdalleen. Ja silti me usein sanomme, että emme tiedä miksi näin. Kysymme sitä itseltämme ja toisiltamme. Vastaus on harvoin helppo tai yksiselitteinen, mutta mustavalkoinen se ei ole koskaan ja aina se löytyy. Aina. Ennemmin tai myöhemmin. Se voi olla syvimmällä sydämessä tai ihan arkisissa asioissa. Usein se on jo rivien välissä, käden ulottuvilla.

 

Täällä Lilyssäkin miksi on noussut tällä viikolla esille. Kolmen blogin Visual Diaryn, Cougar Womanin ja Missä olet Lauran tekstit ovat kummunneet hetkestä, jolloin jokin yllättävä oivallus on tapahtunut, jotain merkittävää tapahtunut, joku tärkeä kysymys esitetty. He etsivät vastausta kysymykseen, miksi.

 

1. Miksi haluamme muuttaa kaiken?

Ja sitten yhtäkkiä vain päätin: vuoden päästä en asu tässä maassa enää.

Visual diary

 

2. Miksi me kerromme salaisuutenne tuntemattomille?

Lounas oli liian pian ohi, ja Yksinäinen Mies saatteli minut herrasmiesmäisesti autolleni. Sen sijaan että olisin kätellyt, halasin, vaikka en tiedä miksi; tuntui vain siltä. Halasin tätä melkein ventovierasta miestä.

CougarWoman

 

3. Miksi me teemme jotain niin työlästä?

Opettaja pyysi vastaamaan yhdellä virkkeellä kysymykseen: miksi kirjoitan.

Missä olet Laura?

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *