Mistä puhuimme Lilyssä tällä viikolla: Päivä, lause, kuva kerrallaan

helmi_1.png

Sivulauseita-blogin Helmi Kekkonen kirjoittaa joka toinen viikko Toimituksen blogissa siitä, mistä Lilyssä juuri nyt puhutaan.
 

”I do feel that if you can write one good sentence and then another good sentence and then another, you end up with a good story.”

Miten ihana, lohdullinen ajatus, eikö? Amerikkalaiskirjailija Amy Hempel uskoo, että parhaat tarinat syntyvät hyvä lause kerrallaan.

Itse uskon, että hyvä elämäkin syntyy yksi hyvä päivä kerrallaan – varsinkin elokuun alussa. Minulle elokuun ensimmäinen on vuoden ensimmäinen päivä. Toisin kuin tammikuussa, jolloin lehdet, blogit ja sähköpostit täyttyvät tiukoista lupauksista, suunnitelmista ja päätöksistä, elokuussa uusi alkaa lempeämmin ja pakottomammin.

Päivisin aurinko lämmittää syvemmin, ja iltaisin voin pukeutua asuista ihanimpaan: hameeseen ja villapaitaan, ja olla yhä paljain säärin. Ihmiset palaavat arkeen tiputellen, kaupunki täyttyy askeleista ja äänistä. Otan yhteyttä hyväntekeväisyysjärjestöön, sillä tuntikin viikossa on parempi kuin ei mitään. En uusi kuntosalikorttia mutta ilmottaudun tanssitunnille, syön enemmän vihanneksia mutta en välttämättä vähemmän jääteloä. Uskaltaudun kirjoittamaan runoja. Teen jotain hyvää päivittäin, pientä tai isoa.

Ja mikä parasta, jos kaipaa elämäänsä muutosta elokuun alussa, sitä ei tarvitse julistaa kenellekään. Ei tarvitse olla tehokas ja reipas, koska kukaan ei odotakaan sinun olevan. (Ei ainakaan vielä elokuussa, syyskuussa jo ehkä vähän.) Koleankin kesän jälkeen ilmapiiri on raukean armollinen ja siksi juuri otollinen. Päivä kerrallaan vain, ja mitä tahansa voi tapahtua.

Myös nämä kolme naista Lilyssä, Ruskeat tytöt -blogin Koko H, Magic Mannila -blogin TaikaM ja Matkalla perheeksi -blogin Intended Mum, ovat uuden alun äärellä. Yksi on aloittanut kirjoittamaan kirjaa, toinen uutta blogia, kolmas odottaa perheenlisäystä. Toki nämä asiat olisivat voineet tapahtua maaliskuussa tai joulukuussa, mutta itse uskon elokuun ihmeellisyyteen: pimeneviin iltoihin ja uusiin ideoihin, haaveisiin, joista voi ihan hyvin tulla totta.
 

Kirjoita kirja
”Tuntuu ihan koko ajan siltä, että kuulat leviävät minä hetkenä hyvänsä. Toisaalta tuntuu siltä, että tämä on luonnollisinta, tarpeellisinta ja tärkeintä koskaan.” Ruskeat tytöt: Pariisi-päiväkirja II

Aloita blogi
”Mutta nyt tiedän mitä haluan: haluan olla muotibloggari!” Magic Mannila: Aloha!

Usko mahdollisuuteen
”Yhtäkkiä tuntuu kuin ovi kokonaan uuteen ulottuvuuteen olisi auennut.” Matkalla perheeksi: Uusi ulottuvuus

kysymys_sininen_1_0.png

Mitä uutta sinä aiot elokuussa aloittaa?

 

 

Kommentit (2)
  1. Elokuu on mullekin vähän sellainen vuoden alku. En tiedä aloitanko nyt elokuussa mitään uutta (paitsi ilmoittaudun kansalaisopiston kurssille), mutta ainakin alkaa kohta neljäs blogivuosi Lilyssä. 🙂

    1. Juhlan paikka! Konfetteja ja hurraa-huutoja! 🙂 Mahtavinta, että oot täällä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *