Mitä hyvää kokkaat puolivalmisteista?

Toimitus

Kun ajan henkenä on alusta asti itse ja ajan kanssa tuoreista luomuvihanneksista tehty ruoka, on vaihteeksi virkistävää lukea kannustava juttu puolivalmisteiden käytöstä.

Elämäsi kevät -blogissa tehtiin wokkia pakastevihanneksista ja kirjoitettiin niiden hyvistä puolista näin:

"Kesäisin kaupan hyllyt tursuavat ihania, tuoreita vihanneksia jolloin niitä kannattaa (ja pitää!) käyttää. Sesonkikauden ulkopuolella vihanneshyllyn antimet koostuvat kuitenkin pitkälti ulkomaisista, lentokoneessa kypsyneistä vihreistä. Silloin tällöin on ihan hyvä vaihtoehto kääntyä pakastealtaan puoleen. Pakastevihannekset tuovat hyvää vaihtelua ruokapöytään ja erilaisista vihannessekoituksista saa rakennettua valtavasti erilaisia aterioita."

Annetaan siis hetkeksi synninpäästö meille laiskoille/kiireisille kokkaajille ja jaetaan vinkkimme siitä, miten kaupan pakastealtaat ja säilykehyllyt voi parhaiten hyödyntää.

Mitä hyvää sinä kokkaat puolivalmisteista?

 

Kysyy Maija, joka turvautuu säännöllisesti valmiiseen peruna-sipulisekoitukseen ja tähän Janssonin kiusaus -ohjeeseen. Eikä juuri koskaan tee suolaista piirakkaa muuhun kuin Sunnuntain valmiiseen ruis-perunapohjaan.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus.

Kommentit

Aarremaa

Juurikin Janssonin kiusausta tulee tehtyä puolivalmisteista :) Helppoa ja nopeaa, eikä yhtään hävetä :D

Hosuli
Hömppäblogi

Pakastevihanneksia käytän aika usein. Herneitä, pinaattia, vihreitä papuja, parsa- ja kukkakaalia. Lidlistä (ja toki aika monesta isosta marketistakin) ne saa kivasti luomuina. :)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Maukas broilerikiusaus syntyy näin: peruna-kasvis-suikaleet + pilkottuja säilykepunajuuria + ruokakerma (+ broilerisuikaleita). Myös pakastevihanneksia käytän talviaikaan paljon. Kerran turvauduin pakastealtaan valmiiksi pilkottuun sipuliin, aika turhaa, mutta helpotti henkisesti paljon!

Mieheni tykkää knorrin lasagne-puolivalmisteesta. Joskus teen sitä, mutta huijaan jatkamalla kastiketta tomaattimurskalla, porkkanaraasteella ja yrteillä, sekä lisäämällä täysjyvälevyjä. Mies ei huomaa eroa.

Toimitus
Toimitus

Hei, pitääpä tsekata tuo luomukasvisvalikoima - eipä ole sattunut silmään, että niitä löytää pakastealtaastakin! Ja Knorrin lasagnea on toimituskin joskus kokannut. :)

June (Ei varmistettu) http://twilightcola.blogspot.fi

Viimeksi laiskuuksissani ja suolanhimossani hankin Ristoranten mozzarella-pizzan, mutta lisäsin päälle täytteitä: pari isoa tomaattia, tuoretta pinaattia, juustoraasteen jämät. Lopputuloksessa oli enemmän kasviksia, ja pizzasta riitti hyvin parille aterialle. :)

June (Ei varmistettu) http://twilightcola.blogspot.fi

...Paitsi ettei tossa nyt ollut ihan kyse puolivalmisteesta, äh! Vai lasketaan pakastepizza sellaiseksi? :P

Pakastevihanneksia tulee käytettyä silloin tällöin, lähinnä talvisin ja keväisin kun tuorevihannesten valikoima on huonompi. Parsakaali, kukkakaali, pinaatti ja mangokuutiot on yleisimpiä mitä nappaan pakasteesta, vihannessekoituksia harvemmin. En tykkää kun sekoituksissa on lähes aina tosi paljon porkkanaa.

Myös valmista pizzapohjaa olen joskus käyttänyt ja täyttänyt omilla täytteillä. En ole vielä oppinut tekemään itse hyvää pizzapohjaa, se tuntuu niin aikaavievältä ja hankalalta... :D

En mitään (Ei varmistettu)

Jotenkin ymmärrän, että pakasteesta ostetaan vihanneksia, joita Suomesta ei saa talvella tuoreena ja kotimaisena, ja se oli myös alkuperäisen jutun tärkein viesti. Mutta oikeasti, peruna-sipulisekoitus? Jos tässä joku tarvitsee kannustusta niin ne, joiden mielestä perunan ja sipulin pilkkominen itse vie liikaa aikaa. Katso vaikka YouTubesta ohjeet.

Toimitus
Toimitus

Kyse ei ole siitä, etteikö niitä osaisi pilkkoa - joskus ei vain kerta kaikkiaan jaksa. :) Ja kyllä, joskus se pilkkominen myös voi viedä liikaa aikaa, jos kokkailee minuuttiaikataululla.

Ehkä kyse on siitä, että ruuanlaitolla voi olla erilaisia funktioita. Toisinaan se on yksinkertaisesti tapa saada nopeasti mahantäytettä, toisinaan nautinnollinen prosessi itsessään.

saarah
visual diary

Käytän aina valmiita sipulikuutioita (pakaste), koska sipulin pilkkominen itkettää mua varmaan tunnin. (Tiedän ne vinkit sipulin huuhtelusta kylmällä vedellä jne, mutta ei auta) Ja elämä on muutenkin liian lyhyt sipulin pilkkomiseen!

Eilisen lupaukset

Niinpä, mitkä ovat puolivalmisteita? Salaattikastikkeet, tomaattimurska, pakastevihannekset, graavilohi, pakastekala?

Pakastevihanneksia käytän paljon: uunivihannekset on niin helppo iskeä uuniin. Joskus olen ostanut erilaisia vihanneksia, ja paljon kalliimpaa siitä tuli kuin valmiista pakastepussista. Sitäpaitsi, en koskaan ostaisi ruusukaalia, vaikka muut siitä tykkäävät. Kun se on pussissa, tulee sitäkin syötä. 

Myös Lidlin fetajuusto-oliivisekoitusta tulee käytettyä. Olen laittanut mm. kesäkurpitsapiirakkaan, ja hyvää tuli! Sitäpaitsi sitä oli sopivasti, mitä nyt öljyä oli turhan paljon.

Kylmäsavulohta ostan joskus tiskiltä, usein valmiiksi pakattuna, ja teen siitä caesar-salaattia. Kastikkeen ostan valmiina ja laitan joukkoon salaatinlehdet ja parmesania, jonka muuten ajoittain ostan valmiiksi raastettuna. Jos tarvitse isomman määrän, niin raastan (koneella) isommasta juustosta. Leipäkuutioita en käytä. 

Nykyään en yleensä tee voitaikinaa enkä piparkakkutaikinaa, vaan ostan pakastealtaasta. 

Käytän myös puolivalmiita sämpylöitä, jotka on pakattu suojakaasuun. Tarvittaessa saa lämpimät voileivät vieraille, tai sitten jos uuni on ollut käytössä, paistan pari pakettia jotka pakastan, ja saan tarvittaessa pakkasesta mikron kautta lämpimiä sämpylöitä käyttöön, vaikka yksi kerrallaan. Sitäpaitsi se on halvempaa kuin tuoresämpylöiden osto. 

riik
3h+kasvimaa

Mun mielestä valmis peruna-sipulisekoitus menee laatikoissa mössöksi ja samoin pakastevihannesten rakenne on inhottava. Oon niuhottaja, tiedän :D.

Mutta meillä kokataan pikaruokana soijanakkikastiketta ja perunamuussia. Perunamuussin tekee loppujen lopuksi aika nopeasti ja siihen kaveriksi kermalla ja tomaattipyreellä ryyditetty ruskea kastike, johon on pilkottu soijanakkeja. On muuten hyvää ja sellaista perusruokaa, mistä tulee ihan lapsuus mieleen :)

minna

Tykkään purkki-croissanteista, yleensä täytän ne juustolla. Ovat parempia, kuin pakaste- tai suojakaasuun pakatut croissantit.

Pakastevihanneksia ostan paljon, säilyvät helposti, eikä kaikkea ole pakko käyttää kerralla. Kuten joku aiemminkin kommentoi, pakastepizzasta saa täytteitä lisäämällä helposti paljon paremman.

Just tänään kun piti vaan kokata itselle ostin purkin luomukermaa ja pussin pakastekukkakaalia. Niistä syntyy nopeesti ihana sosekeitto, laittaa vielä mukaan kuullotettua sipulia ja valkosipulia. Ei tarvinnut pilkkoa kukkakaalia ja kypsyy nopeesti. Niin maistuvaa pikaruokaa.

Pakastewokeista en kyllä pidä yhtään, ei niistä saa sellasia rapsakoita niinku wokissa kuuluukin olla.

Ja hei purkkihernari on jees!

Kommentoi