Mitä hyvää kokkaat puolivalmisteista?

janssoninkiusaus.jpg

Kun ajan henkenä on alusta asti itse ja ajan kanssa tuoreista luomuvihanneksista tehty ruoka, on vaihteeksi virkistävää lukea kannustava juttu puolivalmisteiden käytöstä.

Elämäsi kevät -blogissa tehtiin wokkia pakastevihanneksista ja kirjoitettiin niiden hyvistä puolista näin:

”Kesäisin kaupan hyllyt tursuavat ihania, tuoreita vihanneksia jolloin niitä kannattaa (ja pitää!) käyttää. Sesonkikauden ulkopuolella vihanneshyllyn antimet koostuvat kuitenkin pitkälti ulkomaisista, lentokoneessa kypsyneistä vihreistä. Silloin tällöin on ihan hyvä vaihtoehto kääntyä pakastealtaan puoleen. Pakastevihannekset tuovat hyvää vaihtelua ruokapöytään ja erilaisista vihannessekoituksista saa rakennettua valtavasti erilaisia aterioita.”

Annetaan siis hetkeksi synninpäästö meille laiskoille/kiireisille kokkaajille ja jaetaan vinkkimme siitä, miten kaupan pakastealtaat ja säilykehyllyt voi parhaiten hyödyntää.

Mitä hyvää sinä kokkaat puolivalmisteista?

 

Kysyy Maija, joka turvautuu säännöllisesti valmiiseen peruna-sipulisekoitukseen ja tähän Janssonin kiusaus -ohjeeseen. Eikä juuri koskaan tee suolaista piirakkaa muuhun kuin Sunnuntain valmiiseen ruis-perunapohjaan.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus.

Kommentit (15)
  1. ystävällinen hei
    26.9.2013, 19:05

    Just tänään kun piti vaan kokata itselle ostin purkin luomukermaa ja pussin pakastekukkakaalia. Niistä syntyy nopeesti ihana sosekeitto, laittaa vielä mukaan kuullotettua sipulia ja valkosipulia. Ei tarvinnut pilkkoa kukkakaalia ja kypsyy nopeesti. Niin maistuvaa pikaruokaa.

    Pakastewokeista en kyllä pidä yhtään, ei niistä saa sellasia rapsakoita niinku wokissa kuuluukin olla.

    Ja hei purkkihernari on jees!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *