Mitä kotimaan matkailukohdetta suosittelisit? (+ Toimituksen suosikkipaikat kesä-Suomessa)

naantali.jpg

”Mihin sitä sitten ajaisi? No, milloin olet viimeksi käynyt naapurikaupungissa? Tai naapurikaupungin naapurikaupungissa?

 

Onnenpäivä-blogissa kirjoitetaan lähiseutumatkailun hienoudestaPieni Seikkailu -blogin Amoretto on puolestaan lähdössä kesämatkalle Porvooseen. Porvoon jälkeen haaveissa on ainakin Hanko, Tammisaari ja Fiskars.

Myös toimituksessa ollaan suuria kotimaan matkailun ystäviä, etenkin näin kesällä. 

 • Kati suosittelee kesälomakohteeksi Kotkaa, näppärää ja nättiä kaupunkia meren rannalla: ”Suosittelen käyntiä merikeskus Vellamossa ja Kairo-ravintolassa. Siellä voi melkein tavoittaa paheellisen merimieskaupungin tunnelman 50 vuotta sitten.” Lue lisää vinkkejä kotkalaisen Milkan Olennaisuuksia-blogista.
 • Anna piipahti hiljattain Mikkelissä Tertin kartanossa: ”Tosi kaunis ympäristö ja maisemat sekä hyvin herkullista lähiruokaa omilta pelloilta ja lähitiloilta”. Tertin kartanosta tykkäävät myös Vilma P. ja Isyyspakkauksen Tommi K.
 • Tiian mielestä oiva kotimaankohde on Vaasan lähellä sijaitseva pikkuinen Björköby: ”Majoituspaikaksi suosittelen erityisesti suloistakin suloisempaa Björköby Vårdshusia. Söpö majatalo, joka tuntuu ihan kodilta – koska se on sitä pitävän pariskunnan koti. Sydäntä lämmittävin paikka, missä olen koskaan ollut.”
 • Eevan mielestä kesällä kannattaa suunnata Paraisille, koska se on hyvä paikka aloittaa tutustuminen Turun saaristoon. ”Paraisilla kannattaa piipahtaa Sattmarkin tuvassa, josta saa päivittäin tuoreita munkkeja ja paikan päällä savustettua kalaa.”

Mihin Suomen kolkkaan sinä kehottaisit lilyläisiä tänä kesänä tutustumaan? Miksi?

 

Kuvan nappasi Eeva Kolu, naapurikunnastaan Naantalista – ihana kesäkohde sekin

Kommentit (9)
 1. Johannanmatka
  12.6.2013, 07:07

  Minä puolestani lisään listaan Rauman. Rauman merimuseo oli vierailemisen arvoinen paikka. Itse museorakennus on hieno, ja sisällä oleva perusnäyttely antaa kattavat kuvan alueen laivanrakennushistoriasta sekä elämästä meren ehdoilla. Navigointisimulaattorilla pääsee itse kokeilemaan laivan ohjaamista.

  Vanha Rauma on hieno puutalokaupunginosa, jossa on paljon kauniita, kunnostettuja taloja. Alueella on myös ihania pieniä kauppoja ja kahviloita. Todellinen helmi. Sisustusostoksille kannattaa varata aikaa, mikäli sellaisista pitää.

  Oma tämän kesän kesämatkakohteeni on itselleni ennestään tuntematon Hanko.

  1. Rauma on tänä kesänä to do -listallani. Vaikka asun melko lähellä, Rauma on jäänyt ihan tuntemattomaksi. Vanha Rauma on kai Unescon maailmanperintökohdekin, joten täytyyhän siihen käydä tutustumassa.

   Itse voisin suositella omaa kotikaupunkiani Poria. Tämä jos mikä on kesäkaupunki. Sen verran iso, että tapahtumaa, festaria ja tekemistä löytyy moneen makuun, mutta myös kivoja luontokohteita ja Pohjois-Euroopan suurin ja paras uimaranta Yyteri. Lapsiperheiden kannattaa käydä Kirjurinluodossa, jossa on todella iso ja ilmainen leikkipuisto. Tapahtumat, paikkaesittelyt ja muuta tietoa Porista: http://www.maisa.fi/index

 2. Mä suosittelen Fagervikin ruukkia Inkoossa. Ihana paikka!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *