Mitä lahjaksi isälle?

21_isa_al-bundy-1.jpg21_luukku.jpg

”En minä mitään tarvitse”, sanoo isäpappa nojatuolin nurkasta. Mutta isukkia olisi kuitenkin kiva muistaa jouluna. Tässä 7+1 varmaa lahjavinkkiä isälle ja papalle, jolla on jo kaikkea.
 

 1. Onnistunut vaatevalinta. Isä varmasti ilahtuu hyvin istuvasta ja laadukkaasta neuleesta, joka on ehkä pikkaisen nuorekkaampi tai tyylikkäämpi kuin mitä isä olisi itse ostanut. Jos arvot kahden koon välillä, valitse suosiolla suurempi (ja säästä kuitti mahdollista vaihtoa varten).  Kotimaisella Formal Fridaylla on hauska nettikauppa, jossa on kuvattu kaikki koot saman mallin päällä, niin sopiva paita löytyy helpommin.
   
 2. Laadukasta luettavaa. Jos isäsi tykkää tutkivasta journalismista ja on tottunut lukemaan sähköisessä muodossa, suosittelemme Long Playn tilausta. Kotimainen Long Play julkaisee laajoja reportaaseja, henkilökuvia ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa.
   
 3. Muistot kansiin. Muistele kulunutta vuotta – tai vuosikymmeniä askartelemalla kuvakirja. Blurbissa on huippuhelppoa ja hauskaa taittaa itse valokuvakirja ja sen voi tehdä myös porukalla sisarusten kanssa. Blurb-sivuston kirjojen kuvalaatu on todella laadukas ja lopputulos on tyylikäs. Paketti ei enää ehdi jouluksi – mutta tilaamastaan kirjasta saa pdf:n.
   
 4. Käytännöllisyyden kautta. Kierrä vanhempien (tai isän) koti läpi ja katso, onko jokin asia siellä hajalla tai puuttuu. Käytännöllisyyttä arvostava isä ilahtuu ja tuntee tulevansa huomioiduksi, kun saa vaikka uuden seinäkellon, kun vanha onkin hidastanut jo kaksi vuotta.
   
 5. Panosta perinteisiin. Jos uutuusdekkari tai pipo on toiminut jo vuosia, toimii se yhä. Ja vaikka teillä ei vielä olisi perinteistä lahjaa, perinteen voi aloittaa tänä jouluna. Yksi vitsikäs idea on: pullo olutta (aina joku eri pullo jotain erikoisolutta), pari ässäarpaa ja lakuja. Isä voi saunan jälkeen istua siemailemaan olutta, raaputtamaan arpoja ja mutustamaan lakua.
   
 6. Jotain nautittavaa. Onko isäsi viskimiehiä, pitäisikö laadukkaasta suklaasta tai vaikka lahjakortista paikalliseen lihakauppaan?
   
 7. Aikaa itselle. Miehet pitävät erityisesti elämyksistä: liput konserttiin, teatteriin tai matsiin toimivat aina. Onko isällä tiedossa matka tai loma  löytyisikö sieltä elämyksiä, joita voisi antaa lahjaksi?

+ Aikaa yhdessä. Illallislahjakortti hyvään ravintolaan on myös aina varma tapa hemmotella isää – ja miksei itseäkin, jos hankit lahjan teille yhteisesti käytettäväksi. Private Blendin Mikko suosittelee Ragua Helsingissä, (ja vaikkapa Natan White Trash Disease -blogista löytyy Tampere-Turku-Oulu-akselille hyviä vinkkejä).

Vinkkejä antoivat Trendin & Lilyn ja Demin toimituksen tontut sekä Private Blend -blogin Mikko

 

LUE JOULUKALENTERIN AIEMMAT OSAT:

Mitä katsoa telkkarista joululomalla?
Miten selvitä joulustressistä?
Miten pukeutua jouluillalliselle?
Miten sietää rasittavia sukulaisia jouluna?
Mitä viedä illanistujaisiin tuliaisiksi joulun alla?
Näin autat tuntematonta jouluna
Miten kieltäytyä kohteliaasti jouluruoista, joita ei voi syödä?
Miten nauttia joulusta, jos viettää sen tahtomattaan yksin?
Mitä hankkia lahjaksi coolille kaverille?
Milloin jouluperinteistä voi poiketa?
Viisi takuuvarmaa juhlatarjottavaa yllätysvieraille
Miten selvitä joulukuusta, jos vihaa joulua?
Milloin joulukortit pitää lähettää?
Miten näyttää töissä freesiltä, vaikka on krapula?
Miten saa Linnan juhlien katsomisesta kaiken ilon irti?
Mitä joululahjaksi kummilapselle?
Testaa, oletko pikkujouluskeptikko vai glitterjuhlahirmu
Kumman sukulaisten luokse jouluksi?
Mitä joulujuomaa tarjota glögin sijaan?
Miten rikkoa jää pikkujouluissa?

 

Kommentit (2)
 1. Kerrankin oikeasti hyviä lahjavinkkejä, jotka sopivat jokaisen budjetille. Hyvä! 🙂

  1. Kiva kuulla, että näistä oli hyötyä! Mukavaa joulua 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *