Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä?

Toimitus

Äiskä saattaa kouluun, vaikka äiskä olisikin Liv Tyler.

Lilyn toimitus on bongannut tänään ja eilen liudan uutuuttaan hohtavia selkäreppuja ja ekaluokkalaisten vanhempien tunteellisia Facebook-päivityksiä.

Oi noita muistoja! Syksyn ensimmäinen koulupäivä oli aina erityinen ja jännittävä. Vaatteet valittiin jo edellisenä iltana, reppuun pakattiin uusi penaali ja ennen koulupäivän alkua keräännyttiin pihalle vertailemaan rusketuksia. Luokkakaveri oli kasvanut kesän aikana kymmenen senttiä, ja piipittävästä vieruspulpetin pojasta oli  tullut möreä-ääninen.

Ensimmäisen koulupäivän hohto ei haihtunut edes aikuisiässä. Toimituksen Katin mielestä paluu yliopistolle kesän ja kesätöiden jälkeen oli joka kerta kuin kaivattu kotiinpaluu. Niisk!

Ja tietysti: missä hohto, siellä raha. Teen Vogue -lehti on julistanut elokuun 11. päivän kansalliseksi back to school -shoppailupäiväksi. "Back to school -shoppailu on monille tytöille yhtä tärkeää kuin joulu", toteaa New York Timesille Teen Voguen julkaisija Jason Wagenheim.

Myönnetään. Olihan se aina ihanaa hankkia Tiimarista uusia kyniä, viivottimia ja kumeja uuden lukuvuoden kunniaksi.

Tänään kysymmekin sinulta:

Saatellaanko teillä joku koulutielle - vai lähdetkö sille itse?  Jos kouluvuodet ovat jo takana: mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen uuden lukuvuoden aluista?

Teksti Eeva Kolu, joka muistaa ihkaensimmäisestä koulupäivästään banaanijogurtin sekä pojan, joka välkällä kerskui osaavansa jo käyttää kelloa

Kuva Splash News/AOP

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Liv Tyler on ihana!

Eeva Kolu

Niin meistäkin!

Minna J.
Oisko tulta?

mä en siis tajua - olin ihan onneissani kun koulu nyt sitten VIHDOIN alkoi. Meidän ekaluokkailainen oli suunnilleen viimeset kaksi kuukautta laskenut päiviä ja tunteja ja minuutteja koulun alkamiseen. Oli aika, sekä äidille ja tyttärelle saada taukoa toisistaan edes tuon n. 2,5 tuntia kestävän ekaluokkalaisen koulupäivän ajan. Ja siellä minä sitten luulin hyppiväni (ainakin sisäisesti) riemusta, että vih-doin-kin. en ole kovin sentimentaalinen luonnostaan. Mutta siellä minä sitten pyyhin silmäkumiani ja yritin pidätellä suurempaa itkuhysteriaa: siitä tulee iso, mitä jos joku kiusaa ja sitten se kohta jo löytyy ojasta ensikänneissä, sitten se jo menee naimisiin jonkun ulkomaalaisen kanssa ja mä en näe edes koskaan lapsenlapsiani. niisk.

Piaf1111 (Ei varmistettu)

Äiti oli tosi usein lomalla vielä ekana koulupäivänä. Tapana meillä oli, että äiti oli tehnyt rahkapullia koulupäivämme aikana. Niitä söimmekin niin, että napa paukkui.

yhden täti (Ei varmistettu)

Meillä oli tapana aina koulun alkua edellisenä päivänä viettää pizzapäivää! Haettiin kotipizzasta lättyä ja herkuteltiin. Jatkettiin sitä silloinkin kun kun olin jo lukiossa, joskus vanhempi veljenikin tuli pizzalle :D

Tänään siskontyttöni aloitti koulun. Lähetin tekstarin "oliko kiva eka koulupäivä?" ja se vastasi lakonisesti "Oli". Ok...:D

yhden täti (Ei varmistettu)

Ja ekana koulupäivänä istuin eturivissä pojan kanssa, joka on edelleen kaverini. Satoi sikana vettä ja yhdellä tytöllä oli tosi hieno sammakkosateenvarjo.

Vierailija (Ei varmistettu)

Muistan, että ekana päivänä sai jälkiruuaksi jäätelön. Sitä ennen piti tosin syödä jogurtti ja leipä. Olin 5-vuotiaaksiasti tosi allerginen maidolla ja siksi en ollut tottunut jogurttien makuun. Söin jogurttia todella hitaasti ja lopulta jäätelöt oli ehditty jo viedä pois. :(

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.