Mitä opimme Lilyssä tällä viikolla?

Toimitus

Kuluneellakin viikolla Lilyssä puhuttivat aiheet laidasta laitaan. Saitilla surffatessamme opimme esimerkiksi:

 

Mikä on suomalaisen tasa-arvokeskustelun kulunein klisee

Tuntematon mies, miksi kosket ilman lupaa, kysyi Mun mielestä -blogin SiniPingviini ja kertasi kokemuksiaan viimeisten kahden viikon ajalta: tuttavamies kopeloi tupareissa, tuntematon baarissa, junassa ahdistellut seurasi asemalta kotiovelle. "Niin kauan, kuin nämä ja monet muut asiat ovat arkipäivää, niin kauan feminismiä tarvitaan", SiniPingviini kirjoittaa. "Minulle väitettiin, että feminismin aika on loppunut, että ei sitä enää tarvita. Miehet ja naiset ovat tarpeeksi tasa-arvoisia. Tämän sanoi nainen." Samoin ovat sanoneet muutkin, muistuttaa Virpi Salmi toimituksen blogiin kirjoittamassaan jutussa, jossa käydään läpi suomalaisen tasa-arvokeskustelun useimmin kuullut tyhjänpäiväisyydet. Lue SiniPingviinin kirjoitus täältä ja Virpi Salmen kirjoitus täältä.

Millaisen jäljen jättää masennus

Omista kokemuksistaan kertoi koskettavasti Missä olet Laura? -blogin Laura T. "Tulen elämäni loppuun asti olemaan ihminen joka täyttää esitietolomakkeisiin tämän rastin. Koska se on ollut. Se on aikoinaan nielaissut elämästäni kokonaisen vuoden ja monia yksittäisiä kuukausia", Laura kirjoittaa. Silti jokainen voi – ja jokaisen pitää – tulla kohdatuksi aina ja kaikkialla ihmisenä, ei rastina terveyskeskuslomakkeen masennus-kohdassa. Lue koko juttu täältä.

Mikä tuore tietokirja saa täydet erotiikkapisteet

Oletko jo tutustunut Lilyssä maaliskuun alussa aloittaneeseen mahtavaan Kiihkeä kirjastonhoitaja -blogiin? Kirjastonhoitajana (juu, yllätys!) työskentelevä Ansa X lukee kirjallisuutta sillä silmällä ja antaa opuksille erotiikkapisteitä. Tällä viikolla Ansa jakoi bloginsa historian ensimmäiset täydet pisteet: kymmenen erotiikkapistettä kymmenestä ansaitsi syksyllä julkaistu Alberto Angelan tarinallinen tietokirja Rakkautta ja intohimoa antiikin Roomassa (Art House 2014). Viihdykkeen lisäksi teos herättää lukijassa syvempiäkin kysymyksiä esimerkiksi tämän päivän tasa-arvosta. "Kirjassa nostetaan toistuvasti esiin miesten ja naisten erilaiset moraali- ja sovinnaisuussäännöt. Vaikka elämme vapaassa länsimaisessa yhteiskunnassa, herkeän miettimään, että säännöt ovat toden totta yhä erilaiset miehille ja naisille", Ansa kirjoittaa. Lue koko juttu täältä.

Mitä Suomen televisiosta vielä puuttuu

Livillä parhaillaan pyörivä realitysarja Temptation Island Suomi herättää pienessä ihmisessä kaikenlaisia kysymyksiä. Yksi niistä kuuluu: millaisia suomalaiset tosi-tv-sarjat olisivat, jos ne kaikki sijoittuisivat Pohjois-Karjalaan? Vastauksen tietää sekä Temptation Islandia että Tohmajärven ja Rääkkylän seutuja sanojensa mukaan rakastava Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -blogin Tiia R. Kuvitteellinen Ensitreffit Kiteellä -sarja esimerkiksi menisi näin: "Kuusi pahaa-aavistamatonta sinkkua mätsätään ammattilaisten toimesta pariskunniksi. Ensimmäiset deitit järjestetään Kiteellä – miten parit selviävät koitoksesta?" Lue juttu täältä.


 

Lue myös edellisten viikkojen koosteet:

Viime viikolla listasimme viikon luetuimpia juttuja Lilyssä.

Sitä edellisellä viikolla vuorossa olivat Lily-viikon opit.

Ensi viikolla palaamme jälleen viikon luetuimpiin juttuihin.

 

Kommentoi