Mitä viedä illanistujaisiin tuliaisiksi joulun alla?

16_viemiset_suvikesalainen.jpg

16_luukku.jpg

JOULUKALENTERI
 

Joulun alla ja aikana tulee vierailtua niin ystävien glögikutsuilla, appivanhempien joulupuurolla kuin työkavereiden järjestämissä pikkujouluissakin ‒ ja tietysti kukkaroaan liikaa kurittamatta olisi kiva hankkia kuhunkin jotain tuliaisiksi. Jos ei tahdo viedä skumppaa (sillä sitä eivät kaikki juo), hyasinttia (sillä sen tuoksua eivät kaikki kestä) eikä suklaata (sillä sitä tulee jouluna syötyä muutankin), mikä on hyvä tuliainen?

Kaksi nerokasta lahjanhankkijaa, pr-toimisto Sugar Helsingin Sylvia Sene ja Designmuseon intendetti Suvi Saloniemi, antaa vinkkinsä.
 

1. Aamupalatarvikkeita
Sylvia: Kaikki tietävät, että bileiden jälkeisenä aamuna juhlien emäntä tai isäntä ei hirveästi jaksa höseltää. Siksi hyvä tuliainen on muutama aamupalatarvike. Parasta on, että tätä tuliaista voi soveltaa oman budjetin mukaan: muutama kroissantti ja hedelmämehu riittää. Voitte myös jakaa kustannuksia muiden vieraiden kanssa ja viedä kunnon korillisen, kuitenkin sillä säännöllä, ettei se saa sisältää kovinkaan paljoa ylimääräistä sälää, joka vain jäisi kaappiin homehtumaan.
 

2. Täytettä kuivakaappiin
Suvi: Matkustan paljon ja työmatkoillakin pyrin aina hakeutumaan hetkeksi paikallisiin erikoiskauppoihin, kuten perinteisiin ruokahalleihin. Niistä ostan paikallisia laadukkaita kuivatuotteita, jotka on käteviä kuljettaa käsimatkatavaroissa. Suosin elegantteja tai paikallista estetiikkaa huokuvia pakkauksia, jolloin lahjoihin riittää kääreeksi pelkkä väreihin sointuva nauha.

Esimerkkejä ostoksistani ovat Heathrown lentokentältä myytävät Harrodsin hillot, Italiasta Martellin perheen pasta tai hiljattain Pietarista hankkimani, vuodesta 1903 toimineen Eliseevs-veljesten herkkukaupan laadukkaat teet. Hyvä puoli kuivatuotteissa on se, että ihania purkkeja ja tuotteita löytää myös Suomen kauppahalleista ja erikoiskaupoista.
 

3. Leikkokukat – boring but not so boring
Sylvia: Leikkokukat ihastuttavat ja ilahduttavat takuuvarmasti. Itse valitsen kukat kutsujen järjestäjän luonteen mukaan: anopille voi viedä muhkean kukkakimpun, mutta kasvintappajaystävälle vaikka kauniita puuvillanoksia tai kukkia, jotka pysyvät kauniina kuivuessaankin. Pelkkä yksittäinen peikonlehtikin pysyy hyvänä pitkään (ja maksaa vain pari euroa). Kannattaa kysyä floristilta!
 

LUE JOULUKALENTERIN AIEMMAT OSAT:

Näin autat tuntematonta jouluna
Miten kieltäytyä kohteliaasti jouluruoista, joita ei voi syödä?
Miten nauttia joulusta, jos viettää sen tahtomattaan yksin?
Mitä hankkia lahjaksi coolille kaverille?
Milloin jouluperinteistä voi poiketa?
Viisi takuuvarmaa juhlatarjottavaa yllätysvieraille
Miten selvitä joulukuusta, jos vihaa joulua?
Milloin joulukortit pitää lähettää?
Miten näyttää töissä freesiltä, vaikka on krapula?
Miten saa Linnan juhlien katsomisesta kaiken ilon irti?
Mitä joululahjaksi kummilapselle?
Testaa, oletko pikkujouluskeptikko vai glitterjuhlahirmu
Kumman sukulaisten luokse jouluksi?
Mitä joulujuomaa tarjota glögin sijaan?
Miten rikkoa jää pikkujouluissa?

 

Kommentit (2)
  1. Paras tuliainen-vieminen-miksisitäikinäkutsuukaan on ANANAS!
    Sen voi koristella kauniisti juhlan mukaan, se on hauskan näköinen ja maistuu lähes jokaiselle.

    1. No kyllä! Ja varmasti ilahduttaa tähän pimeään vuodenaikaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *