Mitäs pals... siis blogilleni on tapahtunut?

Toimitus

Ajankohtaista asiaa blogistasi tiivistetysti tässä jutussa:

Missä blogini pääkuva on?

Kaikkien headerit eli blogien pääkuvat eivät ole valitettavasti vielä päivittyneet. Kuvat ovat tallesssa ja ne päivitetään kyllä. Jos et kuitenkaan jaksa odottaa ja kuva on sinulla omissa tiedostoissasi, voit halutessasi laittaa sen blogiisi uudelleen.

Entä omat tägini?

Sama juttu kuin pääkuvien kanssa - tallessa ovat, mutteivät jostain syystä ole vielä päivittyneet sivustolle. Palaavat kyllä!

Sosiaalisen median linkkini puuttuvat!

Sosiaalisen median widgetit ovat erilaiset kuin vanhassa Lilyssä. Ne täytyy sen vuoksi käydä laittamassa uudestaan näkyviin Sivupalkin sovellukset -kohdasta. Tarjolla on myös aivan uusia widgettejä. Tästä teemme enemmän ohjeistuksia ensi viikolla! 

Sivupalkin muokkaamisessa saattaa olla pientä viivettä

Tällä hetkellä kestää joitakin minuutteja (testihenkilöillä kuitenkin vähemmän kuin puoli tuntia) että sivupalkkiin tekemäsi muutokset ilmestyvät näkyviin. Älä siis hätäännyt jos näyttää siltä että tekemäsi muutokset eivät tule näkyviin. Tutkimme asiaa ensi viikolla.

Miksi blogini ulkoasu on ylipäänsä muuttunut? 

Lily on nyt responsiivinen, eli blogien lukeminen on entistä mukavampaa myös mobiililla ja padilla. Blogista pystyy nyt myös halutessaan tekemään niin leveän kuin koneen ruutu vain sallii - ominaisuus jota moni toivoi. Myös itse bloggaamiseen on tuotu aivan uusia ominaisuuksia (niistä luvassa vielä lisää juttuja ensi viikolla). Nämä muutokset mahdollistaaksemme olemme päivittäneet Lilyn kokonaan uudelle alustalle. Sen vuoksi tyylittelyjä täytyy käydä tekemässä uudelleen. Pahoittelemme siitä aiheutuvaa vaivaa, ja toivomme että tykkäät uusista mahdollisuuksista.

Kehitämme Lilyä nyt ja jatkossakin käyttäjien toiveiden mukaan, joten kaikenlainen palaute on tervetullutta!

Kommentit

Nina Enroth

Tsemii mimmit ja koodijengi! Hyvin te osaatte näissä postauksissa vastata kaikkiin kysymyksiin, joita tulee eteen postauksia ja ulkoasumuokkauksia tehdessä. Hyvä tästä tulee :)

Toimitus
Toimitus

Kiitti Nina! Niin tulee :)

Sannakai
Twenty Thirteen.

Moikka! Kysyisin, että miksi mahdollisuus käyttää kahden sivupalkin ulkoasua on poistunut kokonaan (tai näin olen käsittänyt)? Nyt kuvat palstallani eivät enää skaalaudu oikein, vaan kuvat ja teksti alkavat sisältöalueen vasemassa laidassa eri kohdasta, mikä harmittaa. Mukavaa sunnuntaita kaikille! :)

Toimitus
Toimitus

Hei Sannakai! Sivupohjien selkeyttämiseksi ja mobiiliselaamisen helpottamiseksi rajasimme kahden sivhupalkin ulkoasun pois uudelta sivustolta. Yhden sivupalkin blogit olivat jo valmiiksi enemmistössä. Toivottavasti blogista tulee mieleinen myös yhdellä sivupalkilla! Katselimme blogiasi (joka on muuten tosi ihana :) ja  meidän silmäämme kuvat ja teksti näyttivät oikein kauniilta. Kuvat näyttävät siltä että ne on keskitetty - olivatko ennen siis vasemmalle tasatut?

Pineapplehead

Okei, tägit uupuu, mutta mihin on hävinnyt suurin osa kirjoituksistani??? Ei kiva...

Toimitus
Toimitus

Terve! Kerrotko mitä kirjoituksia (tai miltä ajalta) on kadonnut niin pääsemme tutkimaan asiaa. Laita viestiä tähän ketjuun tai meilitse osoitteeseen lily(at)a-lehdet.fi.

PS Mahtava kirjoitus Eruoviisuista :)

Pineapplehead

Aloitin blogini elokuussa 2012 ja esim. osiossa "oma elämä" oli noin 100 kirjoitusta nykyisen 5 sijaan! Viimeinen, joka nyt näkyy on kirjoitettu 19.4.2013 eli kaikki sitä aikaisemmat tekstit ovat kadonneet. Muistakin osioista on kadonnut pitkä litania postauksia.

En pysty myöskään muokkaamaan sivupalkkiani, vaikka miten päin yrittäisin. Saan aina vastaukseksi punateksisen herjauksen, jossa seuraava teksti  "The file used in the Kuva field may not be referenced." on peräti neljä kertaa allekkain!?

Ja käytän muuten selaimena Firefoxia.

PS. Kiitos! :)

 

Lukija (Ei varmistettu)

Hei!

Anteeksi jos kirjoittelen väärään paikkaan, mutta onkohan Lilyn uudistuksesta mahdollista antaa palautetta johonkin tarkoitusta varten luotuun palautelaatikkoon tms? Kiitos!

(Mikäli palauteboksia ei ole, niin satunnaisena lukijana toiveeni olisi, että etusivulle palautettaisiin blogin nimen alle uusimman jutun otsikko - nyt en etusivua vilkaisemalla näe, onko blogiin päivittynyt uusia postauksia, vaan joudun käymään jokaisen blogin sivulla erikseen. Vinkkejä sivuston selaamisen helpottamiseksi otetaan vastaan!)

Toimitus
Toimitus

Hei satunnainen lukija! Meiliä voi laittaa osoitteeseen lily(at)a-lehdet.fi. Kartoitamme mielipiteitä uudistuksesta kyllä ihan erikseen vielä myöhemminkin.

Etusivulle päivittyy suositeltujen tekijöiden juttuja sekä kaikkien uusimpia juttuja uudenlaisiin kuvakortteihin, jotka on jaettu kolmeen aihealueeseen. Niistä näet blogin nimen lisäksi uusimman jutun nimen. Tämä korvaa (hiukan eri lailla tosin) vanhan systeemin, jossa suositellut tekijät oli listattu vasempaan sivupalkkiin. Paras selausvinkki on rekisteröityminen - rekisteröityneenä voit merkitä sinua kiinnostavat blogit seuratuiksi ja pääset selaamaan niiden uusimmista jutuista koostuvaa omaa näkymää.

tiiti
ite puin

Mä saan sieltä täältä ympäri lilyä virhettä. Tuli kun yritin lisätä julkaistuun postaukseen kommenttia (ja seurauksena hävitti koko postauksen vähäksi aikaa, mutta sitten se näkyi uudelleen), kun yritin muokata sivupalkin linkkejä ja äsken kun yritin kommentoida. Etenkin eka aiheutti sydämentykytyksiä, kun hallintapaneelin julkaistujen postausten listaus ei ole järjestyksessä, niin postaukset eivät näy sielläkään. Mutta tämmöinen:

 

std.log("-- 5xx error --");

Lily.fi - Tekninen häiriö

Lily.fi-sivustolla on tekninen häiriö. Korjaamme ongelman mahdollisimman nopeasti.

lily.fi

 

 

 

tiiti
ite puin

Eikä kun siis yritin lisätä julkaistuun postaukseen LINKKIÄ.

Rekolan plikka
Muuri

Mites videoiden julkaisu nykyään toimii?

Ohjeissa samat kuin ennen 

 

"Videon lisääminen

Juttuihin voi lisätä videoita kahdella eri tavalla. 1) Videon osoitteen (URL) voi kopioida suoraan esimerkiksi YouTubesta - -  2) Jutun kirjoitustilassa näkyy videoikoni, jota klikkaamalla pääsee lisäämään avautuvaan ikkunaan niin sanotun embed-koodin - - Julkaise juttu tai tallenna se luonnoksiin, jotta videoikkuna tulee näkyviin."

...mutta minulla ei ainakaan toimi tällä hetkellä näin. Ns. upotusikonia ei ole laisinkaan näkyvissä, eivätkä suoralla linkillä lisätyt videot tule näkyviin vaan julkaisun jälkeen näkyy pelkkä linkki.

Vanhoissa jutuissani samoin nyt videoiden kohdalla pelkkä youtube-linkki, mutta ei upotettua videota. (Linkistä onneksi pääsee tietenkin katsomaan videon youtubeen, hyvä niin.)

Mutta palaavatko videomahdollisuudet ennalleen vai onko videot nyt förbi Lilyssä?

Toimitus
Toimitus

Moi Rekolan plikka, videonpostausmahis on tulossa takaisin mahdollisimman pian, se on nyt tilapäisesti poissa käytöstä.

What else is there?

Minä en ainakaan saa tällä hetkellä ilmoituksia uusista jutuista blogeissa mitä seuraan, alkaako se myös joskus toimimaan itsestään?

Toimitus
Toimitus

Moro kata_eric, seurattujen blogien feediä korjataan parhaillaan, toivottavasti on kunnossa pian. Seuraamiesi blogien uudet postaukset listautuvat uudessa systeemissä feediksi Seuratut blogit -linkin taakse (linkki sivun vasemmassa ylälaidassa). Niistä ei tule erikseen ilmoitusta, mutta ne näkee näppärästi yhdellä skrollauksella.

.Tiia

Miksei postausta kirjoittaessa se enää tallennu automaattisesti luonnoksiin kirjoittamisen aikana? Ennen luonnoksista löytyi ainakin jonkinlainen pätkä tekstiä, vaikka kirjoittaminen olisi jostain syystä keskeytynyt. Eilen nimittäin kirjoitin pitkät pätkät, enkä tietenkään blondina tajunnut tallentaa tekstiä mihinkään muualle. Kun tuli julkaisemisen aika: ERROR, tekninen häiriö. Harmitti kyllä todella paljon..

Toimitus
Toimitus

Erittäin hyvä huomio Tiia, ja on meillä tsekkauksessa. Kiitos!

.Tiia

Ja mistä löytyy haku-kenttä? Seuratut -osiossa ei nimittäin näy ollenkaan blogeja, joita seuraan. Pelkkää tyhjää. Enkä löydä haku-kenttää mistää, jotta voisin manuaalisesti hakea blogin nimeä.

Toimitus
Toimitus

Haku on tällä hetkellä pois käytöstä. Lilyn jutut ovat nätisti Google-optimoituja, joten google on tässä väliaikana hyvä apu. Seuratut blogit -freediä fiksaamme myös!

.Tiia

Julkaisin äsken postauksen, mutta se ei näy blogissani. Missä vika? Kun menee katsomaan luonnoksiin, ja sieltä julkaistut postaukset, niin siellä se kyllä näkyy ja on luettavissakin. Vaan eipä näy oikeasti blogini etusivulla :(

.Tiia

No nyt näkyy :) ! Ilmestyy ilmeisesti viiveellä...?

Toimitus
Toimitus

Näin on, viivettä ilmassa. Tsekkaamme tätä.

Kommentoi