Miten nauttia joulusta, jos viettää sen tahtomattaan yksin?

13_yksin_bridget.jpg

13_luukku.jpg

JOULUKALENTERI

Joulua mainostetaan perhejuhlana. Sen vuoksi pyhien aika voi olla raskas niille, jotka eivät syystä tai toisesta vietä sitä sukulaistensa kanssa. Miten joulusta voisi selvitä mahdollisimman kivuttomasti, jos ajatus joulusta yksin tuntuu kurjalta?

Trendin luottoasiantuntija, logoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen listasi ideoita, joista inspiroitua.
 

1. Ole ystävien seurassa
Vietä joulua ystäviesi kanssa. Ideasta kannattaa huhuilla lähipiirissä ‒ moni on jouluisin lähisukunsa kanssa lähinnä kohteliaisuussyistä, vaikka oikeasti pitää ystäviä perheenään.

Ystävien kesken voitte luoda omat jouluperinteenne: syökää ja tehkää sitä, mikä ikinä tuntuukaan kivalta. Isoimmissa kaupungeissa on aattona auki myös baareja, joten voitte halutessanne pitää bilejoulun.

Ystävistä voi olla muunkinlaista iloa: mikäli joku kavereistasi pyytää sinut luokseen viettämään sukujoulua, ota kutsu ihmeessä vastaan. Esimerkiksi sinkkuna suurperheen tohinoiden seuraaminen voi olla mitä avartavinta.
 

2. Ryhdy vapaaehtoiseksi
Ilahduta niitä, joilla asiat ovat huonommin kuin itsellä. Selvitä, millaista vapaaehtoistyötä lähiseudullasi järjestetään ja ota paikkoihin hyvissä ajoin yhteyttä kysyäksesi lisää. Moni taho ottaa mielihyvin lisäkäsiä jakamaan aattona ruokaa tai vetämään jouluista ohjelmaa. Joulumieli on taattu, kun teet jotain muiden hyväksi.
 

3. Rauhoita mielesi
Ota joulurauha omiin käsiisi ja vietä joulunpyhinä tee-se-itse-retriitti. Voit esimerkiksi joogata, meditoida, kokata rauhassa tai hemmotella itseäsi kylpien, lukien ja nukkuen. Tee suunnitelmasi etukäteen siltä varalta, että sinun pitää tehdä hankintoja: vihersmoothie-aineksia, hyviä kirjoja tai tuoksukynttilöitä on paha lähteä metsästämään joulupäivänä.

4. Lähde reissuun
Mikäli pidät reissaamisesta ja aikataulusi ja kukkarosi kestävät, varaa matka aurinkoon. Vaikka kohteessa vietettäisiinkin joulua, eksoottinen ympäristö lievittää tehokkaasti haikeutta.

 

LUE JOULUKALENTERIN AIEMMAT OSAT:

Mitä hankkia lahjaksi coolille kaverille?
Milloin jouluperinteistä voi poiketa?
Viisi takuuvarmaa juhlatarjottavaa yllätysvieraille
Miten selvitä joulukuusta, jos vihaa joulua?
Milloin joulukortit pitää lähettää?
Miten näyttää töissä freesiltä, vaikka on krapula?
Miten saa Linnan juhlien katsomisesta kaiken ilon irti?
Mitä joululahjaksi kummilapselle?
Testaa, oletko pikkujouluskeptikko vai glitterjuhlahirmu
Kumman sukulaisten luokse jouluksi?
Mitä joulujuomaa tarjota glögin sijaan?
Miten rikkoa jää pikkujouluissa?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *